Dutch Comic Con 2019 – Sfeerverslag

Het was weer zo ver. De lente-editie van Dutch Comic Con stond weer voor de deur. Ditmaal letterlijk veel groter dan voorheen. De con was verhuisd naar andere, ruimere hallen. Hiermee werd meteen het probleem van te weinig ruimte opgelost. De paden waren nu groot genoeg om comfortabel rond te kunnen lopen. Verder was er ook genoeg te doen waardoor alle activiteiten verspreid waren over de hele con. Behalve natuurlijk als een van de grote sterren op het podium aanwezig was. Dan concentreerde zich een groot deel van het publiek zich rondom de main stage. Hierbij ons sfeerverslag van Dutch Comic Con 2019.

Shazam!

In een van de eerste hallen stonden veel stands van onder andere FOX, Warner Bros en Disney. Bij Fox kon je op de foto met op de achtergrond een screenshot van een serie, zoals bijvoorbeeld The Walking Dead. Ook waren er foto mogelijkheden met Shazam! waarbij je je kon aanmelden voor de speciale voorvertoning later die dag. Hier waren wij uiteraard ook bij. Onze recensie over deze film volgt snel. Ook Dumbo was op Dutch Comic Con 2019 te vinden. Verder stonden er rondom de con verschillende iconische voertuigen verspreid, zoals de Ford Anglia uit Harry Potter & The Chamber Of Secrets.

DCC Shazam! Dutch Comic Con Dumbo Disney DCC Ford Anglia Harry Potter

We deden uiteraard ook nog mee aan de Kinequiz. We begonnen goed en hadden ook heel veel vragen juist, maar er was iemand aanwezig die toch meer van Hellboy afwist dan wij. Helaas, moesten we de winst dus wederom aan ons voorbij laten gaan.

Dutch Comic Con 2019 Kinepolis quiz Kinequiz

Er waren ook weer genoeg kraampjes van onder andere The Dutch Garrison, een kostuumvereniging die zich richt op de bad guys uit Star Wars.

DCC star wars

Shoppen op de Kings Road

Voor de liefhebbers van collector’s items en andere koopjes waren er genoeg kraampjes in de dealer hall om je salaris weer aan uit te geven. Dat werd dan ook veel gedaan. We vonden ook nog een zombie in de dealer hall. We zijn maar snel doorgelopen voordat deze uit zou breken.

Dutch Comic Con Kings Road DCC Zombie escape room

Cosplay Contest

We waren net op tijd voor de Cosplay Contest. Het is altijd een feestje om te zien hoe hard mensen aan hun kostuums hebben gewerkt. De acts waren ook super. Helaas hadden we geen zoomlens meegenomen maar we hebben toch mooie foto’s kunnen maken. De act van de Evil Queen was toch onze favoriet.

Dutch Comic Con 2019 cosplay wedstrijd Wonder Woman Dutch Comic Con cosplay wedstrijd evil queen sneeuwwitje Dutch Comic Con 2019 cosplay wedstrijd Dolores Umbridge all about the rules DCC cosplay wedstrijd DCC  cosplay wedstrijd

Special Guests

Op het moment dat we langs de Guest Square liepen, was Jennifer Morrison bezig met signeren. De rij voor een handtekening van haar was enorm lang. Het is natuurlijk tof dat een con als deze het mogelijk maakt voor fans om hun favoriete acteurs te ontmoeten.

DCC  Jennifer Morrison

Iedere keer dat er een grote internationale gast op de main stage verscheen was het ook erg druk. Bij binnenkomst zagen we dat Katherine McNamara (Shadowhunters) met haar Q&A bezig was.

DCC Katherine McNamara Shadowhunters

Maar als Harry Potter fans waren we uiteraard hier voor Tom Felton. Zijn panel was erg leuk en hij verraste ook nog eens met een live optreden. Er was wel een awkward moment toen iemand hem vroeg wie zijn favoriete Marauder was. Hij vroeg het meisje wie de hare was en ze zei Sirius. Hij zei dat dat ook zijn favoriete Marauder was omdat Alan Rickman zo tof was om mee te werken. Hij had het zelf ook niet in de gaten. Ouch. Verder was het heel tof.

Dutch Comic Con 2019 Tom Felton Wouter Brugge Dutch Comic Con 2019 Tom Felton op gitaar

Normaal gesproken maken we ook nog foto’s van cosplayers op de vloer, maar we hadden daar dit keer helaas geen tijd voor. Het was in ieder geval een erg leuke editie en we kijken nu al uit naar de wintereditie.

 

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.