De Selectie-film is in aantocht en komt naar Netflix!

Het is zover: eindelijk is er meer bekend over de verfilming van de Selectie! Persoonlijk ben ik een megafan, dus ik sprong een gat in de lucht toen ik dit hoorde. In 2014 las ik voor de eerste keer het boek en sindsdien heb ik met smart zitten wachten op elk vervolgdeel. Er is al een aantal keer een verfilming aangekondigd, maar de datum werd steeds verplaatst en er werd niets concreets bekend gemaakt. Tot nu! Kiera Cass maakte op haar eigen website bekend dat de Selectie-film nu echt gaat komen. Over een tijdje kunnen wij met z’n allen genieten van dit verhaal op ons eigen scherm.

Waar gaat de Selectie over?

De Selectie is een trilogie die is aangevuld met twee boeken die zich afspelen na het derde deel. Ook zijn er een aantal extra verhalen gepubliceerd over de verschillende karakters in het verhaal. In totaal zijn er zeven boeken die je kunt gaan lezen. Genoeg te doen dus! Alhoewel ik zelf helemaal weg ben van dit verhaal, moet ik wel eerlijk blijven: veel mensen zijn het totaal niet met mij eens. Dit verhaal is niet voor iedereen (wat helemaal prima is natuurlijk), maar er zijn gelukkig genoeg fans die van deze film zullen smullen. Deze serie bevat alle YA-elementen die je nodig hebt en meer. Lees hieronder vast de flaptekst van deel één, dan weet je precies wat je kunt verwachten.De Selectie-film is in aantocht en komt naar Netflix!

De flaptekst van deel één: de Selectie

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon. America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Wat is er bekend over de film?

We hebben nog niet veel informatie gekregen helaas. Er is een regisseur, er is een platform en meer niet. Haifaa Al-Mansour zal de film regisseren. Zij is onder andere bekend van “Wadjda” en “The Perfect Candidate”. Ook heeft ze al eerder met Netflix gewerkt aan de film Nappily Ever After, dus de benodigde ervaring heeft ze zeker.

Netflix heeft de afgelopen tijd al meerdere boekverfilmingen geproduceerd, waaronder To All the Boys I’ve Loved Before en All the Bright Places. Ze zijn dus lekker op dreef en de Selectie zal dit rijtje mooi aanvullen. Netflix heeft bewezen dat ze een aardig staaltje filmwerk neer kan zetten, dus dat belooft veel goeds!

Wanneer kan ik de Selectie-film gaan zien?

Zoals jullie allemaal weten is het door de hele coronacrisis ontzettend moeilijk om een datum vast te leggen. Het is pas net bekend gemaakt dat deze film gaat komen, dus op een precieze datum zullen we nog een tijd moeten wachten. Op dit moment is het natuurlijk niet mogelijk om te gaan filmen. Daarbij komt dat de hele cast nog samengesteld moet worden, dus er is nog genoeg werk te doen. Wie hopen jullie dat America en Maxon gaan spelen?

Al met al is er nog weinig bekend over de film, waardoor we ons nog een hele tijd kunnen verheugen op alle kleine stukjes nieuws die zullen komen.  Kijk jij net zo uit naar deze film als ik?

Laat een reactie achter

Imke

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.