De leukste films op Disney+ die je nooit zag

Net zoals half Nederland zijn wij helemaal into Disney+. Al onze favoriete films en series staan er op, en misschien nog wel het beste van alles: het is tot 12 november helemaal gratis te bekijken! Nou staan op Disney+ natuurlijk alle bekende Disney en Pixar films, en de vrijwel complete Star Wars en MCU bibliotheken. Als je trouwens van plan bent om voor het eerst alle Marvel films te gaan kijken: wij helpen je met een Marvel kijkhulp voor de beste volgorde! Maar er staan ook een aantal minder bekende titels op de streamingservice. Films die je misschien nog nooit hebt gezien en die een beetje ondergesneeuwd worden door al het Marvel en Star Wars geweld. Daarom geven wij je kijktips voor de leukste films op Disney+ die je nog niet eerder zag!

Saving Mr. Banks

Deze film is op een waargebeurd verhaal gebaseerd (al is het natuurlijk allemaal flink geromantiseerd en ge-disney-ficeerd) en vertelt het verhaal over de auteur van de Mary Poppins boeken, Pamela Lyndon Travers, die in onderhandeling is over een verfilming van haar boek met niemand minder dan Walt Disney zelf. Overigens staan beide Mary Poppins films ook op Disney+, dus de Poppins-fans kunnen zich uitleven op de streaming service.

Free Solo

We mogen niet vergeten dat ook een enorme catalogus van National Geographic programma’s, docu’s en films op Disney+ staat. Een van de meest imposante films is zeker Free Solo. Tip: hier niet naar kijken als je hoogtevrees hebt.

A Wrinkle in Time

A Wrinkle in Time is een boek dat in Amerika ontzettend populair is. In Nederland kennen we dat boek bijna niet. Daarom haalde deze verfilming met een ware sterrencast bij ons de bioscoop zelfs helemaal niet. Maar nu kunnen we deze film toch zien dankzij Disney+. Misschien daarna ook maar het boek lezen?

Christopher Robin

De Nederlandse titel van deze best recente film is Janneman Robinson & Poeh. Het vertelt het verhaal over een volwassen geworden Christoper Robin/Janneman Robinson die bezoek krijgt van zijn, ook ouder geworden, vrienden van vroeger. En dat zijn wel héél bijzondere vrienden natuurlijk.

The Nutcracker and the Four Realms

Nog een zeer nieuwe film op Disney+, die in het Nederlands natuurlijk gewoon De Notenkraker heet. Vorig jaar draaide hij ook even bij ons in de bioscoop, maar het was geen grote hit. Dit is een ideale film om op een wat koudere dag te kijken, lekker met een warm dekentje op de bank.

Tomorrowland: a World Beyond

Deze film krijgt nergens supergoede reviews, maar misschien moet je Project T, zoals de Nederlandse titel luidt, ook niet kijken om het verhaal. Er valt namelijk genoeg te zien, en Disney zou Disney niet zijn als de special effects niet goed op orde zijn. Een lekkere film om even niet bij na te hoeven denken dus, en dat is soms ook wel fijn.

Veel kijkplezier!

We wensen je alvast veel kijkplezier met deze wat minder bekende titels. Behoren ze wat jou betreft tot de leukste films op Disney+? Wij hopen in ieder geval dat er na deze proefperiode nog veel meer van dit soort titels worden toegevoegd, want er zijn nog veel onbekendere Disney-titels om te ontdekken.

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.