De belangrijkste dingen om te weten voor Game of Thrones seizoen 8 begint

Nog heel eventjes geduld hebben en dan weten we eindelijk hoe Game of Thrones gaat eindigen. Hoewel we natuurlijk niet willen dat onze avonturen in Westeros ten einde komen, kijken we er naar uit om te zien wie er op de Iron Throne gaat komen. Echter zijn er al zeven seizoenen en er is natuurlijk veel gebeurd in de tussentijd. Als je op een heel erg intensieve binge-watch missie gaat, dan kun je wellicht alle seizoenen nog terugkijken voordat seizoen 8 begint op 15 april. Zo niet, vrees niet. Wij hebben alle belangrijke momenten op een rijtje gezet.

Seizoen 1

De allereerste aflevering van de serie voorspelde al wat er ging gebeuren. De show begint met drie leden van de Night’s Watch die achter de muur zijn en White Walkers tegenkomen. Op een gegeven moment ziet een van hen een wight die gemaakt is met het lichaam van een kind. Haar ogen zijn felblauw, en dat is natuurlijk iets wat we maar al te goed kennen van de White Walkers. We weten al dat de Night King op weg is naar Winterfell. Hij zal waarschijnlijk langs Last Hearth en Karhold trekken. Deze plekken worden geleid door Ned Umber en Alys Karstark, nadat Jon ze daar plaatste na the Battle of the Bastards. Wellicht dat het leger van de Night King nog groter gaat worden op weg naar Winterfell.

The White Walkers zijn ook wel te porren voor een beetje symboliek hier en daar. De mannen vinden dode lichamen die in een speciaal symbool gelegd zijn. Dit is natuurlijk geen toeval. Jon heeft het symbool later nog gezien op Dragonstone, samen met andere symbolen achtergelaten door The Children of the Forest. We weten alleen nog niet wat ze betekenen.

Iets totaal anders, maar wellicht herinner je je Arya’s zwaardleraar, Syrio Forell nog. Lange tijd ging iedereen er van uit dat hij dood was, maar hij is nooit on-screen gestorven. In het Game of Thrones universum betekent dit vaak dat die persoon nog leeft. Hopelijk zien we Syrio weer terug.

Seizoen 2

In seizoen 2 leerden we dat Melisandre een heks is waar je rekening mee moet houden. Okay, haar visioenen zijn niet altijd even correct. Toch baarde ze een schaduwbaby die Renly om wist te leggen. Wellicht dat onze Melisandre toch uiteindelijk kan helpen om alles in goede banen te begeleiden.

Verder kwam er in dit seizoen wildfire voor. De Lannisters gebruikten het tijdens de Battle of Blackwater en later ook om de High Sparrow en Margaery op te blazen. White Walkers zijn ook niet zo blij met vuur dus wellicht dat Cersei ergens nog wat tonnen kan vinden om die fuckers in de fik te steken.

In seizoen 2 kreeg Daenerys ook een visioen en dat zou ons wel eens kunnen vertellen hoe het allemaal af gaat lopen. In de visioen eindigt ze in de troonkamer in King’s Landing. Overal ligt sneeuw. Ze raakt de Iron Throne alleen aan, maar gaat er niet op zitten. Dat zou natuurlijk ook een voorbode kunnen zijn. Of de Night King neemt de troon over, of wellicht delen Jon en Daenerys de troon en maken er een democratie van. Je weet het nooit in de wonderlijke wereld van Westeros.

Seizoen 3

In seizoen 3 ontdekte Sam dat dragonglass een White Walker kan doden. Toch best handig. Hij en Gilly worden aangevallen en Sam valt het monster aan met een dolk die hij eerder vond. Blijkt dat die tolk toevallig gemaakt was van dragonglass.

Seizoen 3 brak ook collectief onze harten met the Red Wedding. We zijn emotioneel nog niet klaar om hier over te praten, en iedere Game of Thrones-kijker weet wel wat er hier is gebeurd.

Verder bracht seizoen 3 ons het dromerige duo Jaime en Brienne. De twee hadden toch een connectie en het kan natuurlijk zijn dat dit genoeg is voor Jaime om Cersei de middelvinger te geven en Westeros te gaan redden van the White Walkers.

Seizoen 4

Wat seizoen 4 ons vooral bracht waren veel doden. We spreken maar niet over het feit dat Cersei en Jaime seks hadden naast het lijk van hun zoon. Want yes, eindelijk kreeg Joffrey een koekje van eigen deeg en werd hij vergiftigd tijdens zijn eigen bruiloft. Hoera! Anyway, die seks scène was zelfs voor Game of Thrones begrippen next-level awkward. Anyway, terug naar de doden. Het was vooral Tyrion die ervoor zorgde dat Westeros wat zieltjes minder had. Oberyn Matell stierf als Tyrions champion, en dat terwijl we nog allemaal naar het beeldscherm riepen dat hij niet moesten lullen maar the Mountain moest doden. Verder vermoordde Tyrion zijn lief Shae, nadat ze een valse verklaring gaf tijdens Tyrions proces en hij haar vond in het bed van zijn vader. Hij vermoordde zijn vader ook met een kruisboog terwijl Tywin rustig op het toilet zijn zaken aan het regelen was.

Verder werd ons hart ook gebroken door de dood van Ygritte ‘you-know-nothing-Jon-Snow’. We missen haar nog steeds. R.I.P.

Seizoen 5

Seizoen 5 begon met een flashback. Cersei mocht drie vragen stellen aan een heks. Alle drie de antwoorden werden werkelijkheid. Ze trouwde met een koning (Robert) en niet de prins die haar beloofd was (Rhaegar). Ze is even koningin tot een jongere en mooiere koningin haar plaats in neemt (Margaery). Verder zei de heks dat de koning 20 kinderen zou hebben en zij maar drie. Aangezien onze Cersei zwanger is op het moment, is dat geen goed nieuws voor de ongeboren baby.

Stannis werd gebrainwashed door Melisandre en haar hele Lord of Light verhaal. Omdat hij zo wanhopig was om de troon te veroveren, offert hij zijn eigen dochter op en laat haar levend verbranden. Iedere sympathie die we voor Stannis hadden (en dat was vrij weinig tot niets), verdween nadat we princess Shireen hoorde schreeuwen om hulp.

De Sons of Harpy probeerde Daenerys te vermoorden, maar surprise surprise, ze weet hoe ze op haar draken moet rijden en vliegt haar veiligheid tegemoet. Verder sloot Tyrion zich bij Dany aan en is haar na seizoen 7 nog steeds trouw.

Wie Dany ook nog steeds trouw is, is Mr. Friendzone himself, Jorah. De arme man kreeg greyscale en Dany droeg hem op om een geneesmiddel te vinden. Dus dat is wat Jorah doet in zijn futiele poging om Dany’s hart te winnen.

Seizoen 6

Aan het einde van seizoen 5 leek het er op dat Jon hartstikke dood was, maar Melisandre bracht hem weer tot leven. We leren ook dat Melisandre eigenlijk een hele oude vrouw is. Als ze haar ketting van haar nek af haalt zien we ineens dat ze minstens 400 jaar oud moet zijn. Iemand moet Neve en Max bellen want dit is wel de grootste Catfish ooit.

Verder sterft onze geliefde Hodor en leren we ook waarom Hodor het enigste woord in zijn vocabulaire was. Bran weet op een of andere vreemde manier in de jongere Hodor te warpen, terwijl de Meera die in het nu leeft “Hold the door!” roept als the Wights ze aanvallen. Meera en Bran weten te ontsnappen en onze dappere Hodor sterft. Verder weet Bran de boel nog erger te verpesten door aangeraakt te worden door the Night King. Hierdoor kan hij Bran overal vinden. Best vervelend aangezien hij iedereen dood wil hebben. Verdorie, Bran!

We leren ook dat de Night King gemaakt is door de Children of the Forest. De Children waren beland in een oorlog met the First Men. De children wisten een van hen te vangen en ze staken hem met dragonglass, waardoor hij in de Night King veranderde. Nog bedankt, children.

Tot niemands verbazing leren we ook dat Jon eigenlijk de zoon is van Lyanna Stark en Rhaegar Targaryen. Maar de echte bad-ass Lyanna is natuurlijk Lyanna Mormont. Zij was de eerste die trouw zwoor aan Jon nadat hij terugkeerde naar Winterfell na Ramsay verslagen te hebben. Ze had de beste speech ever en liet al die mannen zien dat je geen problemen moet zoeken met deze tien-jarige queen. Lyanna on the Iron Throne, please!

Seizoen 7

Jon ziet de belangrijke tekens op Dragonstone, die te maken hebben met the Children of the Forest. Ze kunnen maar beter komen helpen tijdens het eindgevecht want het is hun schuld dat onze favoriete personages nu in deze shit zitten.

Het blijkt ook dat Rhaegar en Lyanna stiekem getrouwd waren, dus is Jon geen bastaard maar een echte Targaryen. Dit is wat Sam en Bran samen ontdekken. Fijn dat Bran in ieder geval nog ergens nuttig voor is.

Tyrion blijkt gevoelens te hebben voor Dany. Jon en Dany hebben seks, ondanks dat ze niet weten dat het incest is. Peter Dinklage legde in Entertainment Weekly al uit: “Hij heeft duidelijk gevoelens voor Daenerys. Hij houdt van haar – of dat denkt hij in ieder geval. Ze is inspirerend. Hij heeft echter niet zo’n goede track record als het aankomt op verliefd worden. Er is zeker jaloezie dat er aan te pas komt.” Hopelijk betekent dat niet dat Tyrion zich tegen Jon en Dany gaat keren.

Olena Tyrell vertelde Jaime vlak voor ze stierf dat zij degene was die Joffrey had vermoord. You go, Olenna!

Verder is de kans groot dat Bran de Night King is. Het leger van de NK nam de vorm aan van de dyre wolf. Toevallig ook het logo van de Starks. Verder verloor Daenerys een van haar draken en bracht de Night King deze tot leven, wat ervoor zorgde dat de Wall eindelijk naar beneden kwam. Oh boy!

 

Als je de trailer van seizoen 8 nog niet hebt gezien, waar wacht je op? Wij kijken in ieder geval al uit naar het laatste seizoen!

 

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.