Adam Savage bouwt een echte Iron Man suit

Wie zou er niet de kans willen hebben om eens in een echte Iron Man suit rond te vliegen? Helaas is Tony Stark slechts een fictief personage en is er nog geen technologie die een suit als die van Iron Man echt mogelijk maakt. Toch komt Adam Savage in de buurt. Savage is bekend van het populaire programma Myth Busters, waar hij veertien jaar lang probeerde te achterhalen of mythes wel echt waren of niet. Savage heeft verder een populair Youtube kanaal waar hij bijvoorbeeld laat zien hoe hij fantastische cosplay maakt. Voor een nieuw programma genaamd Savage Builds wilde hij de lat echter hoger leggen. In de eerste aflevering bouwt Savage een Iron Man suit, gebaseerd op die uit de Marvel films, in de hoop dat hij deze ook echt kan laten vliegen.

De video

De video laat het ingewikkelde proces achter de bouw van het pak zien, maar ook hoe ze het pak uiteindelijk aan het vliegen krijgen. Savage zegt zelf dat als Tony Stark echt zou zijn, dit de precieze technologie is die hij zou gebruiken. De vraag is alleen of hij ook zo snel en ver zou kunnen vliegen, maar hey, de technologie is nog altijd in ontwikkeling dus zeg nooit nooit.

In ieder geval zou het leuk zijn om een kostuum als deze op een comic con te zien. Al is het natuurlijk de vraag of de organisatie blij gaat zijn met een Iron Man die daadwerkelijk over de beursvloer vliegt. Vooral ook als degene in het pak niet echt de balans heeft om goed te vliegen.

Ons zou het in ieder geval wel cool lijken om een keer te ervaren hoe het is om een echte Iron Man te zijn. Tony Stark mag dan in de films niet meer leven, maar we kunnen hem nog altijd blijven eren in het echte leven, natuurlijk.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.