De allereerste Geekish 24h readathon: wrap up!

Afgelopen zondag, 31 mei 2020, was het eindelijk zover: de allereerst Geekish 24h readathon! De hele dag door hebben we zoveel mogelijk geprobeerd te lezen, templates gedeeld en creatief nagedacht over de fotochallenges. Wil je hier nog iets over terug lezen? Kijk dan nog even bij de aankondiging, daar staat alle informatie in. In dit artikel lees je wat wij ervan vinden, maar vind je ook de verhalen van de winnaars van de fotochallenges.

Geekish 24h – Verhalen van onze bloggers

Demi

Ondanks dat ik ’s middags ging kanoën, heb ik toch veel kunnen lezen in de Ballade van slangen en zangvogels. Ik vond het leuk om toch deel uit te kunnen maken van de readathon door met de rest van Geekish te kletsen over de deelnemers van de drie challenges. Daar heb ik helaas zelf niet aan mee kunnen doen, maar ondanks dat vond ik het wel ontzettend leuk en kijk ik uit naar de volgende readathon!

Imke

Ik ben echt DOL op readathons, dus de Geekish 24h readathon vond ik echt superleuk om te organiseren. Elke keer neem ik me voor om een heleboel boeken te lezen en uiteindelijk lees ik er dan maar één haha. Vandaag heb ik 268 pagina’s gelezen in het vijfde deel van Harry Potter, waardoor ik het uit had. Dit was de tweede keer dat ik het heb gelezen en ik heb er weer ontzettend van genoten. Ik heb meegdaan aan elke challenge en aan iedere leessprint. Daarnaast heb ik ook nog de drie templates gebruikt. Deze opdrachten en invulbladen waren heel erg inspirerend, want ik ging veel creatiever nadenken over wat ik wilde plaatsen. Alle andere inzendingen waren ook echt heel leuk om te zien, jullie waren ook allemaal mooie dingen aan het plaatsen!

Jennifer

Voor mij was dit de eerste readathon ooit waar ik aan mee heb gedaan! Dat was een ontzettend leuke en vooral nieuwe ervaring, dus hier heb ik al een heel artikel over vol geschreven. Hierin lees je hoe ik dit heb ervaren, wat ik heb bereikt en nog veel meer! Ben je benieuwd naar mijn artikel? Klik dan hier 🙂

Rosanne

De Geekish 24h readathon, wat had ik daar zin in zeg. Ondanks de leesmaand die niet zo soepeltjes verliep, was ik wel toe aan een dag vol met boeken. Ik begon om 12 uur precies met het lezen van de Balade van slangen en zangvogels, de nieuwe hungergames prequel. Ik had het liefst de hele nacht door gelezen maar als snel viel ik in slaap.

De volgende ochtend stond ik op om 08:00 uur om even een rondje te gaan hardlopen. Na het hardlopen was ik precies op tijd om van een fysieke sprint naar een leesprint te gaan. Dit uurtje heb ik lekker kunnen lezen en wat genoot ik van dit boek. Tussen het lezen door kon ik me ook nog verliezen in een potje DND. Veel tijd voor de fotochallenges had ik niet, maar wat was het leuk om te zien dat er zoveel mensen meededen en zo creatief waren met hun foto’s.Al met al een geslaagde readathon die ik zeker over wil doen, maar dan echt.

Geekish 24h – Verhalen van de winnaars

Fotochallenge #1 – spel GEEKISH met de titels van je boeken

Winnaar: @Mybookishempire

Geekish 24h“Het klinkt misschien cliché, maar de #geekish24h kwam eigenlijk als geroepen. Ik bevond mij in een kleine readingslump. Ik had niet altijd zin in lezen en besteedde mijn tijd dan vaak aan andere zaken. Dus ik heb geen idee hoe ik het toch voor elkaar kreeg! Tijdens de #geekish24h las ik Schim & schaduw uit van Leigh Bardugo en een e-book novelle De heks van Duva (Schim en Schaduw 0.5). Deze zit trouwens ook verwerkt in het boek ‘De taal der doornen‘. Daarnaast luisterde ik ook twaalf hoofdstukken uit mijn luisterboek Anna K. Aan gezien ik er niet in slaagde om die week een boek uit te lezen, vond ik het wel een leuk gevoel om op deze zondag, samen met vele anderen, toch twee boeken uit te lezen (met één novelle weliswaar) en een stuk verder te raken in mijn luisterboek.

Ik vond de #Geekish24h erg leuk van concept en ik moet zeggen dat die wel goed past bij mij. Zeker als de readathon ‘slechts’ 24h duurt. Er ging namelijk geen chatgroep bij gepaard, en dat vond ik echt een pluspunt. Je kon alle enthousiaste deelnemers namelijk volgen via de stories van @geekish.nl. Zo kan je zo veel mogelijk je tijd benutten aan het lezen i.p.v. praten in de chatgroep. Ik wil nu niet gemeen klinken maar ik vond dit absoluut een pluspunt! Als de Readathon één week of langer zou duren, is een chatgroep wel aangenaam om elkaar aan te moedigen en anderen te leren kennen.

Ook werden er fotochallenges georganiseerd en die vond ik erg leuk om te doen tussen het lezen door. De leessprints tussendoor waren ook leuk om te volgen via de stories. Dat motiveert je namelijk extra om verder te raken in je boek. Ik kijk alvast uit naar de volgende #geekish24h!”

Fotochallenge #2 – deel het boek waarvan jij graag een recensie zou zien

Winnaar: @Crazy.bookwurm

Geekish 24h“Ik vond de Geekish 24h readathon geweldig! Hiervoor had ik nog nooit meegedaan met een readathon, dus ik was erg nieuwsgierig naar hoe alles ging verlopen. De templates van de Geekish 24h readathon waren erg leuk en toepasselijk met de bingo en de TBR lijst. Ik was erg nieuwsgierig wat andere mensen die dag aan het lezen waren en vond het erg leuk om de verhalen te lezen op het instagramaccount van Geekish. De readathon gaf mij een kans om Bezwering van Kelley Armstrong in één dag uittelezen. Als er volgende keer weer een readathon aankomt ga ik er zeker aanmeedoen en proberen om nog meer te lezen!”

@Crzay.bookworm heeft gewonnen met haar foto van Vijf stappen van jou, dus binnenkort zal hiervan een recensie verschijnen! Wij gaan het boek met een deel van het team samen lezen, dus je zal meerdere meningen voorbij zien komen in het artikel.

Fotochallenge #3 – jouw beleving van de Geekish 24h readathon

Winnaar: @Pages.and.books

Geekish 24h“In mei besloot ik dat het klaar was met m’n gigantische leesdip. Het lukte! Ik vond de rust om heerlijk te lezen (voor zover dat lukt met twee kleuters in huis 😉 ). En hoe leuk dat Geekish.nl een 24h readathon heeft gepland. Daar wilde ik aan meedoen! Ik koos ervoor de nieuwe novelle van Lisette Jonkman te lezen, Onverbeterlijk. Ik heb iedere leessprint meegepakt en heb heerlijk in het zonnetje buiten zitten lezen en tussendoor de kids geëntertaind. De bingokaart zorgde ervoor dat het een leuke uitdaging was en dat ik de dag ervoor tot 00:00 uur ’s avonds wakker bleef om te readathon te starten! Ik vond het ook leuk dat Geekish zelf heel actief was op Instagram. ’s Avonds laat had ik het boek uit. Onverbeterlijk is echt een aanrader wanneer je van feelgoodboeken houdt!

Het was erg leuk om mee te doen en super tof dat ik won met één van de fotochallenges. Volgende keer doe ik weer mee! Liefs, Suus.”

Dank jullie wel allemaal

Wij willen jullie hierbij allemaal heel erg bedanken voor het meedoen! Het was een onvergetelijke dag, waarbij we heel erg hebben genoten van jullie foto’s en verhalen. We hopen dat jullie het net zo leuk vonden als wij en kijken nu al uit naar de volgende readathon!

Laat een reactie achter

Imke

Ook interessant

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.