Winnaars Eisner Awards 2021 bekend gemaakt

Afgelopen nacht werden tijdens de Comic-Con@home de winnaars van de 33e editie van de Eisner Awards bekend gemaakt. Superman’s Pal Jimmy Olsen (van matt Fraktion en Steve Lieber) won Eisners voor Beste Limited serie en voor de beste humoristische collectie. Stan Sakai nam voor de vijfde keer een Eisner mee naar huis voor het letteren van zijn langlopende serie Usagi Yojimbo. Hij mocht ook een tweede award meenemen, namelijk die van beste doorlopende serie.

Wat zijn de Eisner Awards?

De Eisner Awards (of de Will Eisner Comic Industry Awards zoals ze voluit heten) zijn min of meer de Oscars van de comic industrie. Ze zijn genoemd naar Will Eisner, een van de grondleggers van comics in de Verenigde Staten. Een jury selecteert de genomineerden, waarna professionals uit de industrie kunnen stemmen. De prestigieuze awards werden voor het eerst in 1988 uitgereikt. Sinds 2019 worden er awards gegeven in 32 categorieën.

Beste schrijver

De prijs voor beste schrijver was voor James Tynion IV voor zijn werk aan Something is Killing the Children en Wynd (Boom! Studios), Batman (DC), The Department of truth (Image) en Razorblades (Tiny Onion). Andere genomineerden in deze categorie waren bijvoorbeeld Ed Brubaker en Matt Fraktion. De eerste reactie van Tynion was er een van ongeloof:

Junji Ito (Remina, Venus in the Blind) won een award voor beste schrijver/artiest. En de award voor beste tekenaar/inkter ging naar Michael Allred voor zijn werk in Bowie: Stardust, Rayguns en Moonage Daydreams (allen Insight Editions). Laura Allred (zijn vrouw) won een Eisner voor haar coloring in diezelfde titels. Peach Momoko won een award voor haar covers.

Black Widow

Dat Black Widow het niet alleen in de bioscoop goed doet blijkt wel uit de award voor beste nieuwe serie. Ze kregen meer stemmen dan titels als The Department of Truth en Killadelphia. Schrijfster Kelly Thompson bedankt haar creatieve team:

Dit is natuurlijk niet een compleet overzicht van alle winnaars en genomineerden, want er zijn zoals gezegd 32 categorieën. Wil je weten wie er Eisner Awards wonnen in de andere categorieën, klik dan hier.

Laat een reactie achter

Arjan

US comic enthousiasteling en gamer.

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.