Venom: Let There Be Carnage is prima maar voorspelbaar

In 2018 maakte de wereld kennis met Tom Hardy in de rol van Eddie Brock in Venom. De antiheld Venom was al een langere tijd een antiheld en geliefd personage in de comics. Hoewel de kritieken niet bijster positief waren, was Venom wel een enorm succes. De film bracht $900 miljoen binnen en dus was het een kwestie van tijd voordat er een vervolg zou komen. Venom: Let There Be Carnage is nu te zien in de bioscoop. Het is een prima en weinig verrassende sequel, die vooral bedoeld is voor de grote fans van de antiheld. In principe heb je de hele film al gezien als je de trailer hebt gekeken, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken.

Waar gaat Venom: Let There Be Carnage over?

Eddie Brock (Tom Hardy) worstelt nog steeds met het feit dat hij zijn lichaam moet delen met de symbioot Venom. Hij is zijn verloofde kwijt maar ook zijn hele carrière is aan gort. Dan krijgt hij de kans om weer relevant te worden als de beruchte seriemoordenaar Cletus Kasady (Woody Harrelson) hem als enige wil spreken. Kassidy wil graag dat Eddie hem helpt een bericht aan de buitenwereld door te geven, maar dan ontdekt Eddie waar Cletus de lichamen van zijn slachtoffers heeft begraven. De seriemoordenaar wordt veroordeeld tot de doodstraf, maar na nog een bezoek van Eddie wordt ook zijn lichaam in beslag genomen door een symbioot genaamd Carnage. Kletus en Carnage willen wraak nemen. Het is aan Venom en Eddie om hun verstrooide relatie te herstellen om zo de wereld te redden.

Venom: Let There Be Carnage is prima maar voorspelbaar

Relatietherapie

Qua verhaallijn is Venom: Let There Be Carnage niet perse baanbrekend. Het volgt de standaardformule van een big baddie die gestopt moet worden, voordat de wereld ten einde komt. Woody Harrelson is perfect in zijn rol als de losgeslagen Cletus Kasady. Hoewel de film probeert om nog enige sympathie voor de moordenaar op te brengen, komt dat niet erg goed over. Hij verschilt in ieder geval weinig van de andere slechterikken die we in soortgelijke films hebben gezien. Daarnaast hebben we een grootste CGI-showdown op het einde, en dus is de superheldencirkel wel weer rond.

Dat wil niet zeggen dat de film niet vermakelijk is. De grote kracht van de Venom films is niet per definitie de kwaliteit van het verhaal, maar vooral de relatie tussen Eddie en Venom. Hardy speelt beide rollen vol overgaven en het zijn vooral de momenten dat de twee aan het bekvechten zijn die het leukste zijn. Ondanks het feit dat de relatie tussen Cletus en zijn oude geliefde Francis (Naomi Harris) belangrijk is, en tevens ook de reden voor al het bloedvergieten, zijn de fans er vooral voor de band tussen Eddie en Venom.

Venom: Let There Be Carnage is prima maar voorspelbaar

Korte film

De film is slechts 90 minuten, wat erg kort is voor een film in dit genre. Toch is het genoeg om de actie naar voren te laten komen, al is het te kort om de personages echt goed uit te diepen. Het voelt niet alsof er veel op het spel staat wat niet echt zorgt voor een spannende filmbeleving. Sommige dingen worden ook niet goed uitgelegd. Zo is Venom bang voor Carnage omdat hij rood is, maar er wordt niet uitgelegd waarom die dan zoveel gevaarlijker zijn.

Het feit dat de film geen R rating heeft gekregen in Amerika doet ook af aan de mogelijkheden voor het personage. Nu blijft het allemaal nog erg netjes, terwijl de film zoveel beter had kunnen zijn als Serkis en co helemaal los hadden kunnen gaan. Sommige personages moeten gewoon over de top kunnen gaan. Kijk maar naar de kindvriendelijke versie van Deadpool. Dat was geen succes.

Conclusie

Venom: Let There Be Carnage is een prima film om een keer te kijken, dankzij het goede werk van Tom Hardy als de twee hoofdpersonages. Voor de rest is het weinig memorabel. Blijf wel wachten tot de mid-credits scene! Die is erg verrassend en heeft wellicht gevolgen voor Venom in de rest van de MCU.

Venom: Let There Be Carnage

3.35

Verhaal

2.0/5

CGI

4.3/5

Cast

4.0/5

Personages

3.0/5

Actie

3.5/5

Goed

  • Tom Hardy
  • Goede visuals
  • Goede cast

Niet zo

  • Magere personages
  • Verhaal is voorspelbaar
  • Vrij kort

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.