Top 5 films over Robin Hood

Robin Hood is een bekend personage in filmland. De prins van de dieven stal van de rijken om aan de arme te geven. Deze week komt er een nieuwe versie van het bekende verhaal in de bioscoop, waarin Taron Egerton (Kingsman) de hoofdrol vertolkt. Er zijn enorm veel versies van het verhaal gemaakt. Sommige versies zijn iets serieuzer dan de ander. De eerste film over de dief stamt zelfs uit 1908. Omdat het onmogelijk is om ze allemaal te benoemen, hebben we een lijstje gemaakt van de top 5 films over Robin Hood in willekeurige volgorde.

1. Robin Hood: Men In Tights

Deze versie uit 1993 is waarschijnlijk een van de grappigste Robin Hood vertolkingen. Het is een Amerikaanse musical komedie en een parodie op het welbekende verhaal. De film verwijst regelmatig naar eerdere verfilmingen van het verhaal, bijvoorbeeld de versie van Disney. De film is vooral een parodie op de film Robin Hood: Prince Of Thieves en volgt ook de verhaallijn uit die film voor het grootste deel. Het hoogtepunt van de film is natuurlijk het nummer “Men In Tights”. Een klassieker die eigenlijk in de top 2000 thuis hoort.

2. Robin Hood (2010)

Russell Crowe had al een Gladiator gespeeld, maar dat was niet genoeg. Hij wilde ook graag een keer in de huid kruipen van Robin Hood. Ondanks gemengde recensies wist de film toch 320 miljoen dollar binnen te harken. Deze film volgt wederom het bekende verhaal dat zich afspeelt in de 12de eeuw. Robin en zijn bende stellen de corruptie in een dorp aan de haak. Ze leiden een opstand tegen de kroon die de balans van macht voor altijd verandert. Deze film duurt 2,5 uur, maar aan de andere kant zit Cate Blanchett wel in de film. Dat is eigenlijk altijd een goed argument om een film te kijken.

3. Robin Hood: Prince of Thieves (1991)

In deze film uit 1991 speelt Kevin Costner de hoofdrol. Het verhaal blijft ongeveer hetzelfde, maar deze versie heeft Alan Rickman als de Sheriff van Nottingham. Hier ontving hij een BAFTA Award voor in de categorie Best Actor in A Supporting Role. De film wist 390 miljoen dollar te verdienen. Hierdoor stond de film op de tweede plaats van best verdienende films in 1991. Bryan Adams schreef ook de theme song (Everything I Do) I Do It For You. Dit nummer werd genomineerd voor een Academy Award en wist een Grammy binnen te slepen. De film kreeg zelfs een videospel op de NES en de Game Boy.

4. Robin Hood (1973)

De eerste bekende musical versie over het leven van Robin Hood was natuurlijk die van Disney. Het was de 21ste animatie film van de studio en het verhaal volgt Robin Hood, Little John en de inwoners van Nottingham in hun gevecht tegen de enorm verhoogde belasting door Prins John. In eerste instantie wilde Disney een film maken over De Vos Reynaerde. Het idee werd steeds maar uitgesteld, totdat Ken Anderson voorstelde om het verhaal van Robin Hood te vertellen door dieren te gebruiken in plaats van mensen. De film was een succes in zijn tijd, al is het niet zo’n grote klassieker geworden als bijvoorbeeld Sneeuwwitje of Assepoester.

5. Princess of Thieves (2001)

Princess Of Thieves is een tv film uit 2001, waarin Keira Knightley de hoofdrol speelt. Zij is de dochter van Robin Hood, Gwyn, een meisje met een eigen mening en die goed is met pijl en boog. Maid Marian is overleden en Robin is vaak weg, dus moet ze de tijd alleen doorbrengen. Haar enige vriend is Froderick, die overduidelijk verliefd is op haar. Nadat Richard Lionheart overlijdt, keert Robin terug om ervoor te zorgen dat er een goede vervanger komt. Robin wordt gevangen genomen door zijn vijanden de Sheriff of Nothingham en Prince John. Aan Gwyn om hem te redden.

 

Wat is jouw favoriete Robin Hood verfilming?

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.