Recensie: Secret Obsession is zo slecht dat ‘ie vermakelijk is

Een tijdje geleden schreven we al over een nieuwe aankomende film op Netflix genaamd Secret Obsession. De trailer zag er veelbelovend uit. Er zaten dan wel geen grote acteurs in, maar dat is ook niet perse nodig voor een goede film natuurlijk. De film staat intussen op de streamingdienst. Hoewel de trailer deed vermoeden dat Secret Obsession best spannend zou zijn, bleek niets minder waar. Het is een film die binnen de lijntjes kleurt en die eigenlijk zo slecht is dat ‘ie toch best vermakelijk is. Een Oscar zal de film niet winnen, maar het is prima om te kijken als je je een keer heel erg verveelt.

Waar gaat de film over?

De pasgetrouwde Jen wordt op brute wijze aangevallen door een man met een mes. Ze weet te ontsnappen, maar wordt geraakt door een auto en afgevoerd naar het ziekenhuis. Als ze bijkomt, weet ze niets meer van haar leven. Haar man Russell is dankbaar dat ze nog leeft en neemt haar mee naar huis. Hij brengt haar naar hun achteraf gelegen huis in de bergen, maar langzamerhand komt Jen er achter dat Russell niet is wie hij zegt dat hij is…

Grote gaten in het plot en voorspelbaarheid

Het is bijna alsof de makers van Secret Obsession wisten dat ze bezig waren met een slechte film. Het verhaal is zo enorm voorspelbaar dat je van mijlenver al aan ziet komen wat er precies gaat gebeuren. Dat is op zich niet erg, zolang je je er maar op instelt dat je geen cinematisch meesterwerk aan het bekijken bent. De makers hebben het begrip plot convenience ook vreselijk uitgemolken in Secret Obsession. In de openingsscène probeert Jen (Brenda Song) 911 te bellen. Het nummer is echter niet bereikbaar. Erg vervelend dat het noodnummer niet werkt op zo’n cruciaal moment.

Jen maakt ook keuzes waarvan je als kijker denkt waarom zou je dit in hemelsnaam doen? Nadat 911 niet werkt, denkt ze dat het een enorm goed idee is om de toiletten in te rennen. Een normaal persoon zou ervoor kiezen om richting een weg te rennen waar mensen zijn, maar nope. Jennifer denkt dat het beter is om zichzelf op te sluiten op een plek waar het bijna onmogelijk is om te ontsnappen. Gelukkig voor haar is haar aanvaller niet erg slim, en dus weet ze wonder boven wonder te ontkomen.

Als je de trailer hebt gezien, dan heb je in principe de hele film al gezien. Een man die beweert dat hij Jennifers echtgenoot is. De beste man hoeft zijn ID niet te laten zien. Nope, hij kan haar identificeren vanwege haar rugtattoo, die ze waarschijnlijk op haar Instagram had staan. In Amerika kun je dus zo een hele berg aan influencers mee naar huis nemen, mochten ze in het ziekenhuis zijn beland. Het enige wat je hoeft te doen is te zeggen waar ze een tattoo hebben. Wie had gedacht dat het zo simpel zou zijn?

Dit is niet het enige grote gat in het verhaal. Als Jennifer in het ziekenhuis ligt, komt er een man die zegt dat hij wil weten hoe het met haar gaat. Deze beste man komt verderop in de film nog eenmaal voor, waarna we hem nooit meer zien. We weten niet wie hij is of wat hij kwam doen. Een compleet nutteloos personage. Waarom?

De politie in deze film mag ook collectief zijn ontslag indienen. Er is slechts één detective die zijn best doet. De rest van de politie onderzoekt enkel het auto-ongeluk, maar niemand vindt het raar dat de ouders van Jennifer al een hele tijd geen contact met haar hebben opgenomen. Blijkbaar heeft Jennifer ook geen vrienden, want niemand boeit het ene reet wat er met haar is gebeurd, behalve de mysterieuze bebaarde man.

Het duurt ook ontzettend lang voordat Jennifer zich realiseert dat er iets mis is. Ze bekijkt slecht gephotoshopte foto’s en denkt niet yo, waarom heeft het hoofd van deze gast een andere kleur dan zijn nek? Zou er iets niet kloppen? Ze krijgt een telefoon, maar het signaal werkt niet. In plaats van een rel te schoppen dat ze nu een werkende telefoon wil om contact op te nemen met haar niet-bestaande vrienden en haar Instagram te updaten, denkt ze yo het zal wel. Er is geen enkele millenial die zo zou reageren.

Conclusie

Is de film alleen maar slecht? Ja, maar toch betrapte ik mezelf er op dat ik het op sommige momenten best nog spannend vond, ook al wist ik al wel wat er ging gebeuren. Het is een film die slecht is, maar ook weet dat ‘ie slecht is. Als dat iets is waar je van houdt, dan zal Secret Obsession best vermakelijk zijn.

Secret Obsession is vanaf nu te zien op Netflix.

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.