Recensie: Palm Springs is een heerlijke time loop komedie

Ze zijn er niet in overvloed, films over een time loop. Een dag die iedere keer weer opnieuw begint. De bekendste in het genre is zonder twijfel Groundhog Day, met de sublieme Bill Murray. Misschien ken je ook wel Edge of Tomorrow, Happy Death Day en Source Code: alledrie time loop films, maar geen komedie zoals Groundhog Day. Palm Springs is wel een komische time loop film en komt eigenlijk op het perfecte moment. Als je nu door de coronacrisis het gevoel hebt dat iedere dag hetzelfde is, dan laat Palm Springs je zien dat het altijd erger kan. En leuker, dat ook.

Waar gaat Palm Springs over?

Recensie: Palm Springs is een heerlijke time loop komedie

De film draait om Nyles (Andy Samberg) en Sarah (Cristin Milioti). Beide zijn te gast op de bruiloft van Sarah’s zusje. Nadat Nyles Sarah ‘redt’ op de bruiloft (die voor haar niet al te best verloopt), vertrekken ze samen de naastgelegen woestijn in. Maar als het tijdens hun hook-up behoorlijk mis gaat en Sarah Nyles een mysterieuze grot in volgt, gaat alles mis. Sarah wordt in de time loop getrokken waar Nyles zich al heel erg lang in bevindt. Iedere dag begint op het resort waar ze allebei verblijven, en iedere dag eindigt met de bruiloft. Nyles en Sarah maken er maar het beste van en vieren dagelijks hun eigen feestje. Niets doet er toch toe!

Groundhog Day gevoel

De meester alle time loop films blijft de meester, maar Palm Springs komt zeker dichtbij. Het verfrissende element aan deze variant is dat er eens een keer twee mensen vast zitten in de tijd, in plaats van één iemand die alles maar alleen moet doen. Sterker nog: er zitten drie mensen in deze loop, maar meer verklappen over die derde persoon haalt de lol daarvan weg. Het helpt zeker dat Nyles en Sarah aan elkaar gewaagd zijn qua persoonlijkheid. Al snel worden ze vrienden en zoeken ze elkaar zo vroeg mogelijk in de ochtend op. Ze verstoren op diverse manieren de bruiloft, maken er feestjes van in de plaatselijke bar en doen alles wat anders echt niet zou kunnen. Deze scènes zijn allemaal supergrappig, met als een van de hoogtepunten een ingestudeerd dansje.

Natuurlijk kan niet alles vrolijk zijn. Op een gegeven moment blijkt er meer te spelen bij Sarah en wordt zij niet op de meest fijne manier wakker iedere ochtend. Maar: hoe kom je in vredesnaam uit een timeloop? Ook dat gegeven wordt erg origineel opgelost in deze film. En ook hier: meer zeggen zou het plezier wegnemen. Dit is echt een film die je moet kijken zonder er veel over te weten. Eigenlijk geeft de trailer al best wat weg.

Hoofdrolspelers

Recensie: Palm Springs is een heerlijke time loop komedieDe chemie tussen Sandberg en Milioti tilt deze film naar een hoger niveau. Van Sandberg wist vrijwel iedereen al dat hij grappig is, dankzij zijn rollen in onder andere Saturday Night Live en Brooklyn 99. Milioti laat zien dat ze aan hem gewaagd is. Haar komische talent werd vreselijk verspild in How I Met Your Mother, waarin zij de moeder uit de titel speelde. In het recentere Death to 2020 liet ze beter zien hoe fantastisch ze kan acteren. Hopelijk is deze film voor haar een definitieve doorbraak in het genre.

Palm Springs moet het echt van de hoofdrolspelers hebben. Het plot is leuk maar je kan maar zo veel doen met het verhaal als iedere dag hetzelfde is. De bijrolspelers komen bijna niet aan bod, die doen iedere dag toch wel wat ze anders ook hadden gedaan, zoals trouwen of aanwezig zijn op de bruiloft. Gelukkig is daar de altijd fantastische J.K. Simmons (Spider-Man: Far From Home) die een prachtige bijrol heeft als een van de gasten op het feest. De rest van de cast is inwisselbaar: prima maar ze doen er toch niet toe.

Conclusie

Palm Springs is een heerlijke film. De humor is spot-on, de cast is super en het verhaal werkt. Ook de iets diepere lagen zijn goed bedacht. Qua originaliteit scoort de film zeer hoog. Nu iedere dag hetzelfde lijkt laten Nyles en Sarah zien hoe erg (en stiekem ook leuk) het zou zijn als iedere dag écht hetzelfde was. Is dit allicht de leukste time loop komedie sinds Groundhog Day? Ja. Dit is een avondje fijn vermaak met een lach op je gezicht. Wat wil je nog meer?

Palm Springs is nu te streamen via Amazon Prime Video.

Palm Springs

Lekkere loop
4

Plot

3.5/5

Personages

4.0/5

Cast

4.0/5

Humor

4.5/5

Goed

  • Verfrissend
  • Goede chemie hoofdrolspelers
  • J.K. Simmons
  • Erg grappig

Niet zo

  • Rest van de cast

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.