Recensie: Spider-Man Far From Home is een perfect nieuw begin

Endgame voelde als het einde van fase 3 van de MCU. Velen van ons zijn nog altijd getraumatiseerd door de gebeurtenissen uit die film, maar het is tijd om vooruit te blikken. Even was het de vraag of Spider-Man: Far From Home zich af zou spelen voor of na Endgame. Far From Home  speelt zich af na Endgame en is tevens het echte einde van fase 3 en tegelijkertijd het begin van fase 4. We wisten uiteraard al dat Tom Holland de ideale Peter Parker is. Dat heeft hij al laten zien in zijn eerste solofilm en zowel in Civil War als de laatste twee Avengers films. Toch laat Far From Home pas zien wat Holland echt in zijn mars heeft. Het belooft alleen maar goeds voor de nieuwe fase van de MCU.

Waar gaat Far From Home over?

Peter Parker keert weer terug naar zijn middelbare school en gaat samen met zijn klasgenoten op een schooltrip naar Europa. Peter is van plan om geen heldendaden te verrichten terwijl hij in het buitenland is. Hij wil namelijk indruk maken op zijn klasgenootje MJ. Helaas voor Peter vallen zijn plannen al snel in het water. Nick Fury heeft zijn hulp nodig om het mysterie van de zogenaamde Elementals te ontrafelen.

Tienerfilm en superheldenfilm in één

Spider-Man is een volwaardig lid van de Avengers, en soms vergeet je dan ook weleens dat Peter pas zestien jaar oud is. Nadat hij verdween na de vingerknip van Thanos, is hij ook niet ouder geworden. Far From Home laat dan ook zien dat hij ook gewoon een tiener is die zijn crush wil versieren. Vaak doet hij ook domme dingen die alleen maar tieners kunnen doen. Dat is de charme van Far From Home. De film voelt luchtig aan, met genoeg grappige momenten. Tegelijkertijd is het effect van Endgame voelbaar. Peter moet leren omgaan met het feit dat zijn mentor overleden is en worstelt met de verwachtingen die hij waar moet maken. Dat allemaal terwijl hij gewoon een normale jongen wil zijn.

Toch is er ook genoeg actie in de film. Het plot lijkt in eerste instantie vrij voorspelbaar, maar slaat halverwege de film om waardoor het toch een verrassing blijft. Hoewel de chemie tussen Tom Holland en Zendaya het tienergedeelte laat werken, is het de chemie tussen Holland en Jake Gyllenhaal die de rest van de film laat slagen. Gyllenhaal is een verrijking en speelt de rol van Mysterio met verve. De rest van de cast maakt het alleen maar beter. De humor is perfect getimed. De dramatische momenten werken goed en de actie is fantastisch, zoals we nu van een Marvel film mogen verwachten.

De film heeft ook een Nederlands tintje. Ondanks het feit dat de film niet echt is opgenomen in Nederland, spelen een aantal scènes zich af in ons land. Onder andere Jeroen van Koningsbrugge is te zien in een kleine rol, wat natuurlijk supertof is.

Conclusie

Veel fans vroegen zich af of de nieuwe fase van de MCU wel net zo goed kan worden als fase 4. Na het zien van Far From Home hebben wij daar echter geen twijfels over. De film weet het niveau wellicht zelfs een stukje hoger te tillen. Aan de twee scènes na de credits te zien is er in ieder geval nog genoeg waar we naar uit kunnen kijken. Spider-Man: Far From Home is in ieder geval een aanrader.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.