Recensie: Jumanji The Next Level is een leuk avontuur

Hollywood lijkt tegenwoordig vooral nog reboots te kunnen maken. Deze zijn niet altijd een even groot succes. De laatste tijd floppen er zelfs veel van deze reboots, zoals laatst nog Terminator: Dark FateSoms blijken deze throwbacks naar verloren tijden echter wel succesvol te zijn. Zo was Jumani: Welcome To The Jungle een enorm succes. Zo groot zelfs dat er nu een tweede deel is gekomen. Jumanji: The Next Level brengt ons terug naar het computerspel uit het eerste deel. Dwayne Johnson, Jack Black, Karen Gillian en Kevin Hart zijn weer terug. Deze keer worden ze bijgestaan door Akwafina en natuurlijk Nick Jonas. Maar de vraag is, is het Game Over voor Jumanji, of heeft de film toch genoeg te bieden?

Waar gaat het over?

Spencer, Bethany, Martha en Fridge hebben hun leven weer opgepakt na hun terugkeer uit Jumanji. Ondanks het feit dat het team nog steeds contact heeft en zelfs met elkaar afspreekt, voelt Spencer zich alleen. Het Jumanji spel was vernietigd, maar Spencer heeft het teruggehaald en keert terug naar de virtuele wereld. Als hij niet komt opdagen op hun afspraak en de anderen de bekende Jumanji drums horen, besluiten ze om poolshoogte te gaan nemen. Als ze ontdekken dat Spencer is teruggekeerd naar Jumanji, is er maar één optie: ze moeten hem redden. Maar het spel is anders dan daarvoor en niets is wat het lijkt. Ze moeten een geheel nieuwe wereld ontdekken en een nieuwe slechterik verslaan om uit het meest gevaarlijke spel ooit te ontsnappen.

Recensie: Jumanji The Next Level is een leuk avontuur

Grappig en vlot

Jumanji: The Next Level doet wat het belooft. Het is een avonturenfilm met enorm veel actie en ook genoeg humor. Hetgeen wat The Next Level anders maakt dan zijn voorganger, is het feit dat de tieners juist niet weer in hetzelfde lichaam terecht komen. Zo doet Dwayne Johnson bijvoorbeeld een prima impressie van Danny DeVito. Deze keuze zorgt ervoor dat de film niet weer in herhaling valt en juist fris blijft.

De film is waar mogelijk nog grappiger dan zijn voorganger. In vrijwel iedere scène zit een moment waarbij de zaal moest lachen en dat is een prestatie. Vaak proberen films grappig te zijn, maar gaan ze juist de mist in. Jumanji: The Next Level is hierdoor luchtig, al voelt het soms alsof er helemaal geen diepgang in de film zit.

Er wordt wel gepoogd om die diepgang er in te krijgen. Het jammere is alleen dat de tienerpersonages vrij vlak zijn. Hierdoor kunnen de volwassen acteurs ook niet echt alles eruit halen wat er in zit, en dat is spijtig.

Qua actie is Jumanji: The Next Level prima, al zal je nooit op het puntje van je stoel zitten. De film scoort voornamelijk op de humor en het feel-good gevoel dat het teweeg brengt.

Conclusie

Momenteel doet Jumanji het prima, maar later deze week komt er concurrentie bij van The Rise of SkywalkerToch is Jumanji: The Next Level een aanrader, zeker als je van grappige films houdt waarbij je zo min mogelijk hoeft na te denken. De cast is top en zorgt er voor dat alle mindere kwaliteiten van de film snel vergeten en vergeven zijn.

 

Jumanji: The Next Level

3.9

Cast

4.5/5

Plot

3.3/5

Humor

4.3/5

Special effects

3.5/5

Goed

  • Geweldige cast
  • Veel humor
  • Leuk verhaal
  • Prima actie

Niet zo

  • Weinig diepgang
  • Personages zijn niet goed ontwikkeld

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

1 Comment

  • Ik wil deze film zeker kijken in de bioscoop, goed om te horen dat hij zo bevalt! 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.