Recensie: He-Man and the Masters of the Universe was een beleving

Een tijd geleden ben ik She-Ra and the Princesses of Power gaan kijken en ik was gelijk verslaafd. Ik ontdekte deze serie door Jennifers recensie van het laatste seizoen, dus thank you Jennifer! Na wat onderzoek kwam ik erachter dat She-Ra onderdeel is van de Masters of the Universe, en dat ik daar nog veel meer series over kon gaan kijken! Zo kwam ik afgelopen week bij He-Man: een korte animatieserie uit hetzelfde universum. In dit artikel lees je alles over He-Man, inclusief mijn ongezouten mening.

Waar gaat He-Man over?

Allereerst: ik houd het even bij He-Man, want de volledige titel is veel te lang. Op Netflix staan wel twee verschillende series over He-Man, dus mocht je deze serie ook willen bingen: let goed op de titel!

In deze serie maken we kennis met Adam, een tiener die niet goed weet waar hij thuishoort. Hij woont in de jungle, samen met Cringer (een prátende tijger!) en hun vriendin Krass. Ze leiden een relatief rustig leven in het wild, totdat Teela opduikt: een jonge heks die een zwaard heeft gestolen van de koning. Dit zwaard is niet zo maar een zwaard, het is een magisch zwaard. Het zwaard van Grayskull! Teela hoort een stem in haar hoofd die vertelt dat ze het zwaard moet terugbrengen naar de kampioen, die de wereld zal redden. Wanneer de groep wordt aangevallen door twee schurken, gebruikt Adam het zwaard om zijn vrienden te beschermen. Hierdoor verandert hij in He-Man, een enorme man met nog grotere krachten. De vrienden gaan op onderzoek uit naar deze krachten en ontdekken familiegeheimen, een verbogen verleden en een machtige vijand. Kunnen ze het kwaad stoppen voor het hele koninkrijk eronder bedolven wordt?

He-Man He-Man

De eerste aflevering: één grote chaos

De afleveringen duren allemaal maar 20 minuutjes, dus ik hoor jullie denken “Imke, hoe groot kan die chaos nou zijn?”. ENORM. Na de eerste aflevering snapte ik compleet niks van het verhaal, en ik twijfelde heel erg of ik wel door wilde kijken. Alle informatie werd op je gegooid, zonder enige samenhang. Ik begreep niet wie bij wie hoorde en wat de onderlinge verhoudingen precies inhielden. Ik snapte niet waarom er gebeurde wat er gebeurde, en ik begreep al helemaal niks van het universum waar ze het over hadden. Het enige wat ik wist, was dat ik Teela een ontzettend cool personage vond, dus zette ik toch maar de tweede aflevering aan.

Spanning, humor en actie

Na die eerste aflevering werd het verhaal steeds beter. Ik begreep steeds beter wat er allemaal speelde en na drie afleveringen zat ik helemaal in het verhaal. De spanning in het verhaal liep steeds hoger op, zeker in de laatste twee afleveringen. Het einde had zelfs zo’n enorme cliffhanger dat ik zonder twijfel seizoen 2 ga kijken (want volgens mij komt dat er!). Gedurende de spannende scenes zat er ook een boel humor in het verhaal, waar ik ook echt om kon lachen. De grote schurk van de serie heeft ontzettend droge humor en de andere personages reageren daar dan weer heel leuk op. Toch blijft het een serie vol met actie: de vrienden vallen van het ene gevecht in het andere, op zoek naar antwoorden over alle nieuwe krachten en vijanden. Uiteindelijk viel alles mooi samen en heb ik enorm genoten van deze serie.

Wat is de link tussen He-Man en She-Ra?

Eerlijk? Geen idee. Ik dacht dus dat er wel een link in deze serie verborgen zou zitten, maar die heb ik niet gevonden. Toch denk ik zeker dat She-Ra fans deze serie zullen waarderen, want He-Man heeft dezelfde sfeer opgebouwd als She-Ra (maar wel zonder het heerlijke Noelle Stevenson sausje 😉).

Mocht je She-Ra en He-Man allebei nog niet gezien hebben, dan raad ik je aan om met He-Man te beginnen. Ondanks de eerste chaotische aflevering, leer je in deze serie de geschiedenis van Grayskull vrij snel en goed kennen, wat handig is wanneer je aan She-Ra wil beginnen. Daarbij is She-Ra zonder meer mijn favoriet, en het beste bewaren we natuurlijk voor het laatste 😊.

Conclusie: is He-Man een aanrader?

Als je houdt van animatieseries vol actie en met lekkere droge humor, dan is deze serie zeker iets voor jou. Wees gewaarschuwd: na de eerste aflevering moet je niet gelijk opgeven! Het verhaal wordt echt beter en de personages ga je stuk voor stuk omarmen. Als je klaar bent met He-Man, ga dan zeker door met She-Ra! Valt het op dat ik dol ben op She-Ra? Vast niet…

Heb jij She-Ra en He-Man al gezien? Laat dan hieronder weten wie jouw favoriete personages zijn, daar ben ik heel benieuwd naar!

He-Man and the Masters of the Universe

Kijkt uiteindelijk lekker weg
3.5

Plot

3.0/5

Spanning

4.0/5

Humor

3.5/5

Personages

4.5/5

Duidelijkheid

2.5/5

Goed

  • Uiteindelijk een prima plot
  • Spanning werd goed opgebouwd
  • Lekkere droge humor
  • Hele toffe personages

Niet zo

  • Onduidelijk verhaal
  • Samenhang ontbreekt op sommige vlakken
  • Eerste aflevering was chaotisch

Laat een reactie achter

Imke

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.