Percy Jackson tv-serie komt naar Disney+

De Percy Jackson boeken van Rick Riordan zijn ontzettend populair. De serie over demigods die allerlei avonturen meemaken, worden over de hele wereld gelezen. Natuurlijk zijn ze ook in het Nederlands vertaald. De eerste twee boeken uit de vijfdelige reeks werden al eens vertaald: The Lightning Thief uit 2010 en Sea of Monsters uit 2013. Dat waren vermakelijke films met een erg fijne cast, maar om nou te zeggen dat de verfilmingen trouw waren aan de boeken… Nope. Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat er – eindelijk – een Percy Jackson tv-serie komt, op Disney+ en fans én Rick Riordan zijn blij!

#disneyadaptpercyjackson

Al eeuwen gaat de hashtag #disneyadaptpercyjackson rond op Twitter. Fans (en auteur Rick Riordan) wilden niets lever dan een verfilming die trouw is aan de boekenserie. De filmrechten liggen namelijk bij Disney, dus het lag voor de hand dat Disney+ de beste keuze was. Zeker aangezien Disney+ niet superlekker loopt momenteel. Zo verloren ze o.a. al Love, Simon en de Lizzie McGuire reboot. Met de Percy Jackson tv-serie heeft Disney een bijna gegarandeerde klapper in handen.

Rick Riordan

Gisteren maakte de Master of Myths zelf, Rick Riordan, het heuglijke nieuws naar buiten via zijn social media.

Het zal ongetwijfeld nog even duren voordat we deze serie op Disney+ kunnen zien, maar dit is fantastisch nieuws! De eerste vraag is natuurlijk: wie gaan ze casten? De cast uit de films is inmiddels te oud geworden. Misschien kan Logan Lerman (Percy in de films) wel de rol van Poseidon op zich nemen! Hoe dan ook is hij ook erg enthousiast:

Percy Jackson tv-serie

Percy Jackson tv-serie komt naar Disney+Wij gaan al het nieuws over deze nieuwe serie in ieder geval op de voet volgen, dus hou Geekish in de gaten voor (casting)nieuwtjes. Het enige wat we nu dus weten is dat het eerste seizoen geheel over The Lightning Thief zal gaan. Dat klinkt heel hoopvol! Zo kunnen we nog seizoenen lang doorgaan. Aangezien je nu toch nog even moet wachten tot je dit op Disney+ kunt kijken: ga zeker álle boeken van Riordan (her)lezen! Hij schreef vijf boeken over Percy Jackson en de Olympiërs, schreef daarna nog vijf opvolgende boeken Heroes of Olympus en hij is nu bezig aan een serie over de God Apollo. Ook schreef Riordan een reeks boeken over de Griekse mythologie (de Kane Chronicles) en de Noorse mythologie (Magnus Chase). Genoeg leesvoer in ieder geval om het wachten te verzachten.

 

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.