Binnenkort op Netflix: The Umbrella Academy

Netflix is lekker bezig met het creëren van geheel eigen content. Dat moet ook wel, want de concurrentie van Disney+ komt er dit jaar aan. In het begin waren de Netflix Originals nog niet altijd van de beste kwaliteit, maar er zit een duidelijk stijgende lijn in. Het helpt ook dat ze een lekker draaiende marketing-afdeling hebben; films als Bird Box worden flink gepromoot. Maar Netflix staat natuurlijk vooral bekend om zijn tv-series. En over tweeënhalve week staat er weer een nieuwe waarschijnlijke hit online: The Umbrella Academy.

Klinkt niet heel enerverend?

Nee, de titel spreekt weinig tot de verbeelding. Zelf moest ik eerder denken aan The Umbrella Corporation uit Resident Evil, maar dit is echt heel wat anders. Wel grappig, want Resident Evil krijgt ook een serie op Netflix. Dus straks staat The Umbrella Corp. tóch op Netflix. Hier is de plot van The Umbrella Academy:

On the same day in 1989, forty-three infants are inexplicably born to random, unconnected women who showed no signs of pregnancy the day before. Seven are adopted by Sir Reginald Hargreeves, a billionaire industrialist, who creates The Umbrella Academy and prepares his “children” to save the world. But not everything went according to plan. In their teenage years, the family fractured and the team disbanded. Now, the six surviving thirty-something members reunite upon the news of Hargreeves’ passing. Luther, Diego, Allison, Klaus, Vanya and Number Five work together to solve a mystery surrounding their father’s death. But the estranged family once again begins to come apart due to their divergent personalities and abilities, not to mention the imminent threat of a global apocalypse.

Niet echt iets wat je eerder hoorde; 43 baby’s die op onverklaarbare wijze worden geboren van de een op de andere dag. Mensen met speciale gaven die samen wonen op één plek, dat is natuurlijk niets nieuws. Maar dit zijn geen mutants of tovenaars. Wat dan wel, dat zien we straks op 15 februari.

Wie wat waar?

Er zitten een aantal bekende en een aantal onbekende namen in de cast van The Umbrella Academy. Kijk maar eens welke namen jij herkent:

Ellen Page; Tom Hopper; Robert Sheehan; Emmy Raver-Lampman; David Castañeda; Aidan Gallagher; Mary J. Blige.

De gaves die de zes hoofdpersonages hebben, liegen er niet om. Van tijdreizen (altijd ingewikkeld) tot communicatie met de doden, en van het wat meer algemene superkrachten tot… iemand die schijnbaar geen speciale krachten heeft. Deze number Number Seven wordt gespeeld door Ellen Page. Mijn vermoeden is dat ze toch echt wel wat kan. Maar wat? Dat gaan we zien in de tv-serie.

The Umbrella Academy is gebaseerd op een comic book serie, waarvan het eerste deel in 2007 uit kwam. Er zijn tot nu toe 15 delen uitgekomen. Er was een paar jaar geleden zelfs even sprake van een film over deze bijzondere familie, maar uiteindelijk is die er nooit gekomen. Nu komt er dus een televisieserie op Netflix.

Kan ik al wat zien?

Jazeker. Er zijn al een teaser en een trailer uitgebracht. Die staan hier allebei onder. De gehele serie is vanaf 15 februari te zien op Netflix. Ga jij hem kijken?

De teaser:

De trailer:

 

 

 

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.