Kunnen we nog nieuw materiaal verwachten van Black Mirror?

Het vijfde seizoen van Black Mirror is nog maar net uit en er verschijnen nu al hints voor een zesde seizoen. Het laatste seizoen had dan ook maar drie afleveringen en liet fans smekend voor meer achter. Of die smeekbeden ook echt worden beantwoord weten we niet, maar producers Annabel Jones en Charlie Brooker hebben wel hints gegeven voor een zesde seizoen van Black Mirror, of een spin-off van de USS Callister.

De eerdere seizoenen

De interactieve film Bandersnatch van Black Mirror lanceerde afgelopen december op Netflix. Oorspronkelijk was de film een deel van seizoen vijf, maar het eindresultaat werd zo lang en ingewikkeld dat ze besloten om het als één film uit te brengen. De overige drie afleveringen werden wel uitgebracht als het vijfde seizoen. De kleine hoeveelheid afleveringen is niets nieuws voor Black Mirror. Maar waarom zijn de fans dan nu wel zo ongeduldig? Seizoen één en twee begonnen met allebei drie afleveringen, de twee seizoenen die daarna volgden hadden er zes. Daarna kwam dus Bandersnatch en seizoen vijf met drie afleveringen. Nu zijn het ‘maar’ drie afleveringen; fans zijn dit niet meer gewend.

Nieuw materiaal

Het is dan ook niet zo gek dat fans nu meer willen. The Wrap heeft in een interview met producers Charlie Brooker en Annabel Jones gevraagd of we in december dit jaar nog nieuwe Black Mirror content krijgen. December is normaal gesproken de premièremaand van de serie. Terwijl Charlie Brooker de vraag beantwoordde, of meer ontweek, schoot zijn stem omhoog. Hij zei echter tegelijk dat zijn stem niets te maken had met of hij geheimen had over een eventueel nieuw seizoen.

Zijn antwoord was simpel, en voorspelbaar: ‘Daar kunnen we nu niets over zeggen’. Daarbij komt ook kijken dat Netflix de toestemming moet geven om ze een nieuw seizoen te laten maken en dat is nog niet gebeurd. Maar de producers hebben de fans echter wel hoop geven met de laatste zin van het interview: ‘We zijn constant aan het werken aan nieuwe ideeën, dat zeker’. Ook gingen de makers in op de geruchten over een mogelijke USS Callister spin-off.

Black Mirror seizoen 6?

Of en wanneer we nieuw Black Mirror materiaal kunnen verwachten, is dus nog niet zeker te zeggen. Het hangt af van meerdere factoren waar niemand duidelijk antwoord op wil of kan geven. Maar dat het zeker is dat zowel de producers als de fans geen nee zullen zeggen tegen een zesde seizoen, spin-off of nieuwe film.

Laat een reactie achter

Cassandra

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.