Isn’t It Romantic is niet verrassend maar wel leuk

Het komt steeds vaker voor: films die in Amerika wel in de bioscoop worden uitgebracht, terwijl ze in Europa direct op Netflix verschijnen. Zo gebeurde dat eerder al met Annihilation. De beurt is nu aan Isn’t It Romantic, die in Amerika een bioscooprelease kreeg. Een week later verscheen de film op Netflix in Europa. Ach, het scheelt weer een duur bioscoopkaartje en je kunt lekker in je joggingbroek op de bank met de kat op schoot een supernieuwe film zien. Ik denk ook niet dat ik voor deze film naar de bios was gegaan, terwijl ik hem lekker thuis op de bank wel graag wilde zien.

Waar gaat het over?

Isn't It Romantic is niet verrassend maar wel leukIsn’t It Romantic is eigenlijk een romantische komedie én spoof op een romcom tegelijk. Architect Natalie (Rebel Wilson) leeft een behoorlijk realistisch en on-filmisch leven: ze heeft een piepklein en rommelig appartement in New York, een baan maar geen carrière, gezellige werkvrienden, een lastige buurman en een niet bestaand liefdesleven. Tijdens een discussie over romantische komedies met haar collega legt Natalie even piekfijn uit waarom ze dat genre haat. Ze noemt een lijst met clichés op die je allemaal al wel eerder zag in een echte romantische komedie.

Als Natalie even later hardhandig wordt beroofd in de metro, knalt ze keihard met haar hoofd tegen een pilaar. Vervolgens wordt ze wakker in het ziekenhuis… Met een belachelijk knappe dokter aan haar bed.  En alles ruikt naar verse bloemen. Ze is beland in een romantische komedie, met zichzelf in de hoofdrol! Kijk de trailer maar even, die legt alles piekfijn uit:

Onromantische romantische komedie

Het is meteen duidelijk dat Isn’t It Romantic zichzelf of het genre niet serieus neemt. Hoewel dit geef spoof a la Scary Movie is, is het nog steeds een film die alle cliches lekker uitmelkt. De gay BFF? Die is er, behoorlijk extra aangedikt. De helikopterview shots van New York? Yup, lekker over de brug rijden op een brommer/in een taxi. Alle aspecten die Natalie haat aan een romantische komedie, komen terug in haar eigen ‘film’. Telefoonnummer van die hot dude? Dat staat natuurlijk op rozenblaadjes geschreven.

Hoewel de film romantische komedies op een leuke manier belachelijk maakt, is het natuurlijk deels zelf een romantische komedie. En omdat die films maar draaien om één ding, de liefde vinden, lijkt Isn’t It Romantic ook die kant op te gaan. Natuurlijk is die superknappe en megarijke Liam Hemsworth niet de ware liefde voor Natalie. Natuurlijk is dat de man die ze al jaren slechts als goede vriend zag. Want hoewel het gegeven van Isn’t It Romantic super origineel is, is het overkoepelende plot dat niet.

Spoiler over het einde
Er lijkt op het einde toch nog een mini plottwist te komen: hou van jezelf, meer heb je niet nodig. Maar dat is een beetje too little, too late én uiteindelijk komen Natalie en Josh (Adam DeVine) toch samen, wat de boodschap weer wat afzwakt. 

De cast heeft dikke lol

Isn't It Romantic is niet verrassend maar wel leuk

Het straalt er behoorlijk vanaf in ieder geval. Dat maakt ook dat de film heerlijk wegkijkt. Iedereen heeft zichtbaar plezier in de aangedikte verhaallijn en personages. Het lijkt me ook moeilijk om zoiets met een chagrijnig hoofd te spelen. Liam Hemsworth bewijst hier maar weer dat de Hemsworth broers een solide komische timing hebben; mogen zij alsjeblieft een keer samen een hilarische komedie maken?

Ik vind zowel Rebel Wilson als Adam DeVine fijne acteurs, maar ze spelen wel vrijwel altijd dezelfde types. Ook in Isn’t It Romantic zijn ze weer vrijwel hetzelfde als in bijvoorbeeld Pitch Perfect of When We First Met. Uiteraard moeten ze ook allebei weer zingen in deze film. Ik zou ze allebei zo graag eens in een compleet andere rol (zonder gezang) willen zien, want acteertalent hebben ze echt wel.

Het is wel jammer dat de film niet all out gaat wat betreft muzikale nummers; er zitten er nu twee in en dat is te veel voor een romantische komedie maar te weinig voor een film als Isn’t It Romantic. Wat dat betreft zit er niet echt een lijn in. Maar goed, het afsluitende ensemble stuk is fantastisch.

Conclusie

Isn't It Romantic is niet verrassend maar wel leuk

Het is mooi dat deze film in Nederland meteen op Netflix is uitgekomen, want Isn’t It Romantic is zeker geen bioscoopkaartje waard. De film is super voorspelbaar. Toch is het overkoepelende gegeven echt hilarisch en zitten er best wat goede grappen in de film. Tel daarbij de fijne cast en de lekkere muziek bij op, en je hebt een avondje prima vermaak. Niets meer, niets minder.

 

Isn't It Romantic

No nonsense feelgood
3

Plot

2.0/5

Cast

4.0/5

Humor

3.0/5

Originaliteit

3.0/5

Goed

  • Origineel uitgangspunt
  • Verstand op nul en kijken maar
  • Fijne soundtrack

Niet zo

  • Voorspelbaar als de pest
  • Typecasting Wilson en DeVine

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.