Intens kat- en muisspel zet zich voort in Killing Eve seizoen 2

We hebben er een heel jaar met smacht op moeten wachten, maar morgen is het dan eindelijk zo ver: Killing Eve seizoen 2 komt uit. Sandra Oh en Jodie Comer kruipen opnieuw in de rollen van Eve Polastri en Villanelle. Of het ook te zien is op de Nederlandse streamingdienst Videoland, waar wel seizoen 1 op te zien was, of op de Nederlandse televisie, is nog niet bekend. Wel geeft de trailer een spannend voorproefje van wat we allemaal kunnen verwachten in het tweede seizoen.

Seizoen 1

Twee maanden geleden schreven wij een recensie over het bloedstollende eerste seizoen van Killing Eve. Kort samengevat was het eerste seizoen een kat- en muisspel, waarbij je hartslag onmogelijk laag kon blijven tijdens het kijken van de afleveringen. De serie eindigde met de kat en de muis die elkaar uiteindelijk vonden en ondanks je het zou verwachten, vermoordden ze elkaar niet.

De trailer

Het kat- en muisspel zet zich voort. Eve raakt geobsedeerd door Villanelle, andersom heeft Villanelle ook een grote fascinatie voor Eve. Wij als kijkers zijn niet de enige die de vraag hebben waarom een detective en een seriemoordenares geobsedeerd door elkaar raken. Carolyn Martens, het ‘hoofd’ van de operatie, vraagt zich dit duidelijk ook af. De trailer laat meerdere personages zien van Villanelle, een versie van haar met roze haar, oranje haar, geheel gehuld in roze. Als er iets duidelijk is geworden uit het eerste seizoen, is dat Villanelle zich enorm goed kan voordoen als iemand anders. Ze heeft dan ook tientallen verschillende identiteiten.

Verder laat de trailer zien dat het verhaal verder gaat, waar het ook is geëindigd: de kat en de muis die elkaar hadden gevonden. Maar schijnbaar is de kat, of de muis, ontsnapt en moeten ze elkaar weer vinden. Eve gaat door met het zoeken, maar wordt meegesleept door het spelletje dat Villanelle speelt. Bekijk de trailer zelf maar.

Worth a watch?

Zoals we kunnen concluderen uit de trailer, wordt dit seizoen net zo goed, als niet beter, dan het eerste seizoen. Hetgeen wat Killing Eve zo goed maakt, is de fascinerende band tussen een huurmoordenaar en een detective. Twee mensen, twee vrouwen, die normaal gezien alleen met elkaar in contact zouden komen om of elkaar te vermoorden of te arresteren. Maar tussen Eve en Villanelle ontstaat er een wederzijdse fascinatie en deze is zeker terug te zien in Killing Eve seizoen 2.

Laat een reactie achter

Cassandra

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.