Welke invloed zullen de voorspellingen over Cersei hebben in seizoen 8?

Veel Game of Thrones fans hebben alle seizoenen opnieuw gekeken de afgelopen paar weken. Voor degenen die daar geen tijd voor hadden, hebben we de belangrijkste zaken op een rijtje gezet. Een belangrijk punt in seizoen 5 was de flashback die Cersei had. Normaal gesproken komen er geen flashbacks voor in de serie, tenzij Bran weer aan het tijdreizen is. Wat dat betreft was deze scène erg apart en daarom dus belangrijk. In de flashback zagen we hoe Maggy the Frog, een heks, een aantal voorspellingen deed over Cersei. Sommige voorspellingen zijn uitgekomen, maar nog niet allemaal. Daarnaast is er een belangrijke regel die in het boek voorkomt die werd weggelaten uit de show. De vraag is natuurlijk: welke invloed zullen de voorspellingen over Cersei hebben in seizoen 8? Tijd om de boel te analyseren.

Welke invloed zullen de voorspellingen over Cersei hebben in seizoen 8?

Wat waren de voorspellingen?

Maggy the Frog heeft een aantal dingen gezegd over Cersei die tot nu toe een best grote invloed hadden op haar verhaal. Vooral ook omdat Cersei haar uiterste best deed om ervoor te zorgen dat de voorspellingen niet uit zouden komen. Hiermee heeft ze in bepaalde situaties er juist voor gezorgd dat een voorspelling juist wel uit kwam. Zoals Tyrion zegt in het boek A Dance With Dragons:

“Prophecy is like a half-trained mule. It looks as though it might be useful, but the moment you trust in it, it kicks you in the head.”

De flashback was belangrijk om de motivatie van Cersei als personage te laten zien. Het is makkelijk om haar gewoon als de bitch te zien. Toch heeft ze als personage meer diepgang, wat haar een stuk interessanter maakt.

Maggy’s voorspellingen waren als volgt:

  1. Cersei vraagt of ze met de prins gaat trouwen. Maggy antwoordde daarop: “Je zult nooit met de prins trouwen. Je trouwt met de koning”
  2. Cersei vraagt dan of ze koningin zal worden. Maggy zegt: “Oh ja. Je wordt koningin. Voor een tijdje. Dan komt er een andere, jongere en mooiere koningin die je neerhaalt en alles wat je lief hebt van je afpakt.”
  3. Als laatste (in de serie) vraagt Cersei of ze kinderen zal hebben met de koning. Maggy zegt daarop: “Nee. De koning zal 20 kinderen hebben en jij 3. Goud zullen hun kronen zijn, net als hun lijkwaden.”

In het boek volgde er nog een voorspelling. Maggy voegt daar nog aan toe: “Als je jezelf verdronken hebt in tranen, dan zal de valonqar zijn handen om je bleke witte keel wikkelen en het leven uit je doen stikken.”

Voorspelling 1: uitgekomen

Welke invloed zullen de voorspellingen van Maggy the Frog hebben in seizoen 8?

De eerste voorspelling is uiteraard uitgekomen. Cersei was verliefd op prins Rhaegar Targaryan (de broer van Danaerys en vader van Jon), maar hij had juist een oogje op Lyanna Stark (Jon’s moeder). Uiteindelijk is Cersei niet met hem getrouwd, maar met Robert Baratheon. Dit deel van de voorspelling was dus waar.

Voorspelling 2: deels uitgekomen

Maggy the Frog Game of Thrones seizoen 8

Cersei is de koningin. Ten minste, aan het begin van seizoen 8 nog wel. Deze voorspelling laat in ieder geval zien waarom Cersei zo gemeen was tegen al het vrouwelijk schoon dat zich als concurrentie aandiende. Zo had ze een hekel aan Sansa, maar zal ze haar waarschijnlijk niet als echte rivale hebben gezien. Margaery Tyrell daarentegen wel. In Cersei’s beleving was Margaery de koningin die alles van haar af zou pakken. Geen wonder dat ze zich genoodzaakt zag om Margaery op te blazen.

Helaas is het gevaar voor Cersei nog niet geweken. Er liggen nog meer rivalen op de loer. Daenerys Targaryan bijvoorbeeld. Zij zal zich niet zo makkelijk uit de weg laten ruimen. Verder zou het natuurlijk tof zijn als Sansa revanche neemt en zich een weg naar de Iron Throne weet te worstelen. Het zou in ieder geval een mooie middelvinger naar Cersei zijn. Toch hopen we nog steeds dat Lyanna Mormont op de Iron Throne eindigt. Dan hebben die White Walkers in ieder geval geen kans meer.

Voorspelling 3: uitgekomen

Goud zullen hun kronen zijn, net als hun lijkwaden

Cersei heeft inderdaad drie kinderen gehad. Niet met de koning, maar met haar tweelingbroer Jaime. Ook zijn ze alledrie gestorven doordat Cersei zo haar best deed om er voor te zorgen dat ze niet zouden sterven. Doordat ze zo heftig reageerde op de dood van Joffrey, heeft ze onbewust de dood van Myrcella veroorzaakt. Als Tyrion niet berecht had geworden, dan was Oberyn niet gestorven en dan hadden de Sand Snakes ook geen wraak genomen. Doordat ze dacht dat Margaery haar van de troon wilde stoten, heeft ervoor gekozen Margaery op te blazen. Dit zorgde voor de zelfmoord van Tommen. Dus door haar acties heeft ze ervoor gezorgd dat de voorspellingen uitkwamen.

Nu is er wel het puntje dat Cersei momenteel zwanger is. Het zou kunnen zijn dat het nep is, natuurlijk. Maar als het echt is, wat voor effect heeft dat dan op de rest van het verhaal? De kans is natuurlijk groot dat Cersei zal sterven voordat het kind geboren zal worden. Als het kind echter wel wordt geboren, dan slaat het verhaal in ieder geval een richting in die we niet hadden verwacht.

Valonqar

Valonqar seizoen 8 Game of Thrones

De belangrijke regel over Cersei’s dood verscheen niet in de serie. De kans is groot dat ze dit gedaan hebben om spoilers te voorkomen. Valonqar betekent namelijk kleine broer in Hoog Valerian. Dat zou dan betekenen dat er twee mogelijkheden zijn. Of Cersei zal vermoord worden door Tyrion, die letterlijk de kleine broer is. Het zou ook zo kunnen zijn dat Jaime degene is die haar uiteindelijk zal vermoorden. Dan zou zijn personage wel full circle komen. Van Kingslayer gaat hij dan naar Queenslayer.

Aan de andere kant kan het woord ook opgevat worden als jongere broer of wellicht zus. Maggy zei dan wel expliciet hij, maar er zijn genoeg personages die een jongere broer of zus zijn die Cersei wel om zeep willen helpen. Zo staat ze bijvoorbeeld erg hoog op het lijstje van ene Arya Stark. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat Euron Greyjoy zich tegen haar keert. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Afwachten

Het is nog even afwachten totdat we daadwerkelijk weten hoe de voorspellingen invloed gaan hebben op Cersei’s toekomst. Dat de voorspellingen van belang zijn, dat is in ieder geval duidelijk.

Wat denk jij? Gaat Cersei dit seizoen overleven? Laat het ons weten.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.