George R.R. Martin gaat niet voor GoT spinoff schrijven

Schrijver George R.R. Martin, bekend van de A Song Of Ice And Fire boeken en natuurlijk Game of Thrones, heeft fans beloofd dat hij nog niet voor de spinoff serie House of the Dragon gaat schrijven. Eerst wil Martin er voor zorgen dat het volgende boek in zijn serie, Winds of Winter, af is. Zoals fans weten is Martin al sinds 2011 bezig met het boek. Het eerste boek in de serie, Game of Thrones, werd uitgebracht in 1996.

Eerder deze week maakte HBO bekend dat er een Game of Thrones spinoff zou komen genaamd House of the Dragon. De serie zal gaan over hoe de Targaryans aan de macht zijn gekomen. De serie vindt 300 jaar voor de gebeurtenissen uit Game of Thrones plaats. Voor nu zal het eerste seizoen bestaan uit tien afleveringen.

Wat George R. R. Martin er zelf over zegt

Op zijn blog heeft Martin aan zijn fans beloofd dat hij niet gaat helpen met de nieuwe serie totdat het nieuwe boek af is. Hij beloofde fans dat hij heel hard aan het werk is om het boek af te krijgen.

“I expect to be involved in all of this to some extent… and, who knows, if things work out, I may even be able to script a few episodes, as I did for the first four seasons of GAME OF THRONES. But… let me make this perfectly clear… I am not taking on any scripts until I have finished and delivered WINDS OF WINTER. Winter is still coming, and WINDS remains my priority, as much as I’d love to write an episodes of HOUSE.”

Fans zijn vanaf het begin af aan al sterk verdeeld als het aankomt op de schrijfsnelheid van Martin. Boze fans vinden namelijk dat hij zo snel mogelijk het boek af moet maken. Zij zijn van mening dat het zijn plicht is om de serie zo snel mogelijk ten einde te brengen. Aan de andere kant zijn er ook fans die vinden dan Martin zelf mag weten hoe lang hij erover doet. Het is ten slotte onderdeel van zijn creatieve proces. Kortom, er ligt vrij veel druk op de schrijver. Vooral na het teleurstellende einde van Game of Thrones hopen fans dat de boeken toch iets beter gaan zijn. Toch is de kans altijd nog groot dat House of the Dragon eerder wordt uitgebracht dan Winds of Winter.

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.