D.B Weiss en David Benioff werken niet langer aan Star Wars

D.B. Weiss en David Benioff hebben hun geplande Star Wars trilogie project in de steek gelaten na creatieve meningsverschillen met Lucasfilm. In februari 2018 werd bekend dat de schrijvers de nieuwe Star Wars trilogie zouden schrijven en produceren. Deze trilogie zou los komen te staan van de Skywalker saga. Eerder werd zelfs al gemeld dat de twee samen zouden werken met Rian Johnson om zeker tien jaar aan Star Wars films uit te denken. Maar daar is nu dus verandering in gekomen.

Eerder deze week werd bekend dat de trilogie van Benioff en Weiss was gecancelled. Toen werd als reden gegeven dat de twee te druk waren, mede door hun nieuwe deal met Netflix. Er is echter meer bekend geworden over de echte reden dat het niet door gaat. Blijkbaar wilden Benioff en Weiss de oorsprong van de Jedi onder de loep nemen in hun films. Toch blijkt dat dit niet genoeg was om Lucasfilm te overtuigen.

Weinig vrijheid

Volgens Variety ging het mis tijdens de vergaderingen die plaatsvonden in de zomer. Alles wees er op dat het goed ging. Disney CEO Bob Iger had zelfs al aangekondigd dat de eerste Benioff en Weiss Star Wars film uit zou komen in december 2022. Het hielp niet mee dat het duo een deal had gemaakt met Netflix. Die streaminggigant wil graag dat de twee snel aan de slag gaan met originele content zodat ze kunnen concurreren met onder andere Disney+ en HBO.

Het is trouwens niet eens zo vreemd dat de twee vertrekken. De Star Wars franchise heeft een reputatie in Hollywood dat de serie snel door talent heen gaat. Vaak hoorden regisseurs dat ze veel creatieve vrijheid zouden krijgen, maar dan werden hun ideëen toch de grond in geboord. Zo werden onder andere Colin Trevorrow en Josh Trank al de laan uitgestuurd door Lucasfilm. De bekendste waren toch wel Phil Lord en Chris Miller, die ontslagen werden middenin de productie van Solo: A Star Wars Story.

Het is ook extra zuur voor Game of Thrones fans. Benioff en Weiss hebben het laatste seizoen van die serie flink ingekort zodat ze aan Star Wars konden beginnen. Het lijkt er dus op dat er in deze situatie vooral verliezers zijn. Al is het wel bekend dat Disney gewoon verder gaat met het maken van Star Wars films, ondanks dat de Skywalker saga dit jaar nog ten einde komt.

 

 

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.