Geen vakantieplannen? Zo kom je de zomer wel door!

Het is eind mei, tijd om te gaan dagdromen over de aankomende zomervakantie. Ga je voor een luxe stedentrip, een all-in vakantie naar de Mediterrane kust of een avontuurlijke roadtrip door Amerika? De mogelijkheden zijn eindeloos (het budget helaas vaak wat minder…). Voor degenen die niet op vakantie kunnen of willen in de zomer, moet er natuurlijk wel wat te doen zijn. Naast talloze festivals en de logische tips als ‘lekker in de tuin barbecueën’ en ‘een dagje pretpark’ geven wij je uiteraard de meer geekish tips. Want ook in de zomer mag je echt wel televisie kijken, naar de bioscoop (airco tijdens de superhete dagen!) of een boek lezen.

TV-series

Stranger Things 3

Eindelijk is er weer een nieuw seizoen van Stranger Things. Deze serie stelde tot nu toe nog nooit teleur en de verwachtingen voor het derde seizoen zijn hooggespannen. Naarmate de premieredatum van 4 juli dichterbij komt, krijgen we steeds meer te zien: trailers, nieuwe posters en teasers. Wat staat Eleven en haar vrienden dit seizoen weer te wachten? Uit wat we tot nu toe zagen, niet heel veel goeds. Bekijk hier de laatste trailer én een teaser over iedereens favoriete bad boy Billy bij het zwembad.

Veronica Mars

Veronica Mars is terug! Veel jongere kijkers zullen deze gave televisieserie misschien nog helemaal niet kennen, daarom is het nu tijd om de eerste drie seizoenen én de speelfilm te kijken voordat het nieuwe seizoen op Hulu te zien is. Vanaf 26 juli kunnen we weer kijken naar deze geniale serie. De titelrol wordt gespeeld door Kristen Bell, die je misschien wel kent uit die andere fantastische serie: The Good Place. Veronica Mars is een privédetective die bizarre zaken oplost in haar woonplaats Neptune. Dit is een vervolg waar de fans erg naar uitkijken. “For the gram!”

Orange is the New Black

Het zevende en laatste seizoen van een van de eerste Netflix Originals is ook vanaf 26 juli te zien. Dat wordt nog kiezen welke serie er eerst gekeken gaat worden, Veronica Mars of OITNB. De kwaliteit van de laatste twee seizoenen viel ietwat tegen, dus hopelijk is het allerlaatste seizoen over onze favoriete gevangenen een mooie klapper. ‘Going out with a bang’. Hoe zal het Piper, Alex, Red, Taystee, Daya en de rest vergaan? Er is nog vrij weinig bekend over het plot, maar onderstaande teaser is zeker het kijken waard. Ga jij Orange is the New Black missen?

Films

Spider-Man: Far From Home

Dit is waarschijnlijk dé zomerblockbuster van 2019. Het is ook de laatste Marvel film voor een lange tijd, aangezien er nog niet officieel bekend is gemaakt wat Phase 4 exact gaat inhouden. Hoe dan ook wordt er in deze nieuwe Spidey film omgegaan met de nasleep van Avengers: Endgame. Het is daarom wel aan te raden die film eerst te zien, tenzij je erg van spoilers houdt. Zoals altijd met Marvel zal de trailer heel anders zijn dan de uiteindelijke film, en dat is maar goed ook. We willen graag verrast worden door Peter Parker en zijn vrienden.

Men in Black International

Thor en Valkyrie in een buddymovie, het staat hoog op de wensenlijst van veel Marvelfans. Díe film gaat er 99,9% zeker niet komen, maar gelukkig kunnen we in Men in Black International ook kijken naar Chris Hemsworth en Tessa Thompson. Het is alweer een tijdje geleden dat Men in Black 3 uit kwam: 2012. Of we Tommy Lee Jones en/of Will Smith nog gaan tegen komen in een cameo? We gaan het zien! Dit is natuurlijk ook een gegarandeerde hit, en de trailer ziet er veelbelovend uit.

The Lion King

Hier hoeven we niets meer over te zeggen, toch? Spreekt voor zich. De Disneyklapper van de zomer. En de derde live action remake van het jaar, na Dumbo en Aladdin. Gezien de populariteit van de animatiefilm, zal deze variant ook goed gaan scoren.

Toy Story 4

To infinity… and beyond! Waar we in 2010 nog dachten dat Toy Story 3 het einde van een tijdperk was, komt er dit jaar écht een aflsuitend hoofdstuk, aldus de makers. We zien Buzz, Woody en alle andere favorieten weer terug in een nieuw avontuur. Nieuw speelgoed is er ook in de vorm van Forky (Tony Hale) en stuntpop Duke Caboom (Keanu Reeves). Dit betekent nog meer geld in het laatje voor Disney én Pixar. Wie gaat de strijd in de box office winnen, Toy Story 4 of The Lion King?

Once Upon a Time in Hollywood

We schreven er al eerder over, maar het is momenteel hip om films over seriemoordenaars te maken. Op Netflix kun je momenteel kijken naar Ted Bundy in Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile. In de zomer kun je naar de bioscoop voor de langverwachte nieuwe film van Quentin Tarantino. Hij maakte niet zozeer een film over Charles Manson, maar deze cultleider speelt wel een rol in Once Upon a Time in Hollywood. Bovendien speelt de film zich af in hetzelfde jaar als de Tate moorden: 1969. Het is geen toeval dat OUATIH exact vijftig jaar later uitkomt.

Boeken

Hashtag hiernamaals

De flaptekst van het nieuwe boek van Vanessa Gerrits klinkt intrigerend. Hashtag Hiernamaals komt uit op 17 juni. Deze Young Adult staat garant voor een paar uur heerlijk leesplezier. Ook een interessante hasthag om op social media en Bookstagram in de gaten te houden!

Wat als … je zou kunnen infiltreren in het Hiernamaals? Wanneer de zeventienjarige Cleo zich aanmeldt voor een goed betaalde vakantiebaan, is een bizarre sollicitatietest nog wel de minste van haar zorgen. Samen met drie andere meisjes en een jongen krijgt ze een top secret contract voor haar neus. Want de missie die de excentrieke dokter Giamotto voor hen heeft uitgestippeld, is even absurd als alarmerend … Ga dood. Vind Elena. Kom terug. Hun missie is het redden van de dochter van een steenrijke farmaceuticadirecteur. Maar ze hebben geen idee waar in het Hiernamaals Elena zich precies bevindt. Hoe moeten ze hun krachten aanwenden om weer veilig in het land der levenden terug te keren?

Pan’s Labyrinth

Ondanks dat de titel anders doet verwachten, is dit toch echt een nieuw boek. De film met dezelfde titel kwam al uit in 2006. Dit boek is gebaseerd op die film en geschreven door Guillermo del Toro (de regisseur) en Cornelia Funke (bekend van de Inkheart serie). Het boek komt begin juli in zowel het Nederlands als Engels uit.

Fans of dark fairy-tales like The Hazel Wood and The Cruel Prince will relish this atmospheric and absorbing book based on Guillermo del Toro’s critically acclaimed movie. Oscar winning writer-director Guillermo del Toro and New York Times bestselling author Cornelia Funke have come together to transform del Toro’s hit movie Pan’s Labyrinth into an epic and dark fantasy novel for readers of all ages, complete with haunting illustrations and enchanting short stories that flesh out the folklore of this fascinating world. This spellbinding tale takes readers to a sinister, magical, and war-torn world filled with richly drawn characters like trickster fauns, murderous soldiers, child-eating monsters, courageous rebels, and a long-lost princess hoping to be reunited with her family. A brilliant collaboration between masterful storytellers that’s not to be missed.

Drie kleine leugens

Wie zin heeft in een spannende thriller, zit goed bij Laura Marshall. Eerder schreef ze al Vriendschapsverzoek, en in augustus verschijnt haar nieuwe boek Drie kleine leugens. Het boek is een vertaling van Three Little Lies, dat al in de zomer van 2018 in het Engels verscheen. Dit is een echte pageturner!

2005: de zeventienjarige Ellen valt hopeloos voor de charmante nieuwkomer Sasha. Maar terwijl Ellen wordt verwelkomd in Sasha’s familie heeft ze totaal geen besef van de duisternis die schuilgaat onder hun vrolijke, bohemien levensstijl. Als tijdens een nieuwjaarsfeestje alles compleet uit de hand loopt, resulterend in een rechtszaak (waarin Ellen de kroongetuige is), is het idyllische familieleven daarna nooit meer hetzelfde.
2018: Ellen en Sasha zijn nu dertig, ze wonen samen in een flat in Londen en zijn hartsvriendinnen voor het leven. Wanneer Sasha echter verdwijnt, vreest Ellen het ergste. Sasha is al eerder op deze manier verdwenen en de politie neemt het daarom niet meer serieus, maar als er vervolgens geheimen uit het verleden van Ellen en Sasha komen bovendrijven, lijkt het erop dat Ellen een goede reden heeft om bang te zijn – niet alleen voor Sasha, maar ook voor zichzelf. Uitzoeken wat er echt is gebeurd op die nieuwjaarsavond 12 jaar geleden brengt gevaar met zich mee, maar het dwingt Ellen ook om haar verleden te confronteren. Want hoe goed kent ze haar beste vriendin eigenlijk?

De kleuren van schaduw

Dit is het tweede deel uit de Schemering trilogie van V.E. Schwab. Het eerste deel, De kleuren van magie, verscheen eerder dit jaar voor het eerst in vertaling. Het is te hopen dat uitgeverij Boekerij de rest van Schwab’s boeken ook gaat vertalen, want zij is zó goed.

Het is vier maanden geleden dat de steen in het bezit van Kell kwam. Vier maanden sinds zijn pad dat van Lila Bard kruiste. Vier maanden sinds prins Rhy gewond raakte en de beruchte tweeling van Wit Londen werd verslagen. Nu, rusteloos sinds hij is gestopt met het smokkelen van magische goederen, wordt Kell ’s nachts geplaagd door duistere dromen, en overdag door herinneringen aan Lila.

Intussen maakt Rood Londen zich op voor de Element Spelen, een extravagante internationale magiewedstrijd die bedoeld is ter vermaak en om aangrenzende landen te vriend te houden. Men heeft het zo druk met de voorbereidingen dat niemand doorheeft dat een piratenschip vol oude vrienden steeds dichterbij komt. En dat een ander Londen, ver weg, langzaam aan kracht begint te winnen. Want een schaduw die ’s nachts verdwijnt, zal de volgende ochtend weer verschijnen. En de balans van magie is kwetsbaar. Als één stad opbloeit, moet een andere ten onder gaan…

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.