Geekmas: De leukste klassieke Kerstfilms

Vanavond is het Kerstavond. Het duurt niet lang meer voor het Kerstvreetfestijn van start gaat. Uiteraard ook het doorbrengen van quality time met familie. Er komt natuurlijk een moment dat je moeder alle beschamende verhalen uit je jeugd heeft verteld en je oom zo dronken is dat hij van de stoel af valt. Dit is het beste moment om voor te stellen om een film te kijken. Er is keuze genoeg aan leuke Kerstfilms. Netflix staat vol met nieuwe Kerstfilms, maar de klassiekers blijven ook leuk om naar te kijken. Hierbij een lijstje met de beste klassieke Kerstfilms om deze dagen mee te vullen.

LoveActually

De ultieme zwijmelfilm die ieder jaar terugkomt. Deze film uit 2003 heeft een enorme Britse sterrencast. Het verhaal speelt zich af vijf weken voor Kerst en telt af totdat het uiteindelijk Kerst is. De film vertelt het liefdesverhaal van veel mensen. Mocht je de Nederlandse versie willen zien, Alles Is Liefde draait meer om Sinterklaas, maar het principe is hetzelfde.

Alle Home Alone films

Ok, waarschijnlijk heb je alle Home Alone films al zesduizend keer gezien. De film uit 1990 werd geregisseerd door Christopher Columbus. Macaulay Culkin speelt Kevin McCallister, die in iedere film alleen thuis gelaten wordt. In de eerste film komt hij er achter dat er twee inbrekers zijn, gespeeld door Joe Pesci en Daniel Stern, die hij moet tegenhouden. In 1990 stal de film het record voor meest verdienende komediefilm aller tijden in de Verenigde Staten. Wereldwijd hadden ze dit record ook, al verloren ze die uiteindelijk aan The Hangover.

Elf

Deze film is vooral bekend van de vele gifjes die het heeft voortgebracht. Hoewel Will Ferrell bang was dat de film zijn carrière zou verwoesten, is het tegenwoordig toch een erg geliefde film. Ferrells carrière heeft er in ieder geval niet onder geleden. Het verhaal gaat over een van de elven van de Kerstman, die erachter komt dat hij eigenlijk mens is. Hij gaat naar New York City om zijn biologische vader te ontmoeten, maar komt erachter dat de wereld toch iets cynischer is dan gedacht.

The Nightmare Before Christmas

Deze animatiefilm uit 1993 is nu nog steeds zo populair dat de hoofdpersoon Jack Skellington het nog fantastisch doet op een hele berg merchandise. De stop-motion film werd geregisseerd door Henry Selick, maar geproduceerd en bedacht door Tim Burton, wiens naam ook prominent op alle promo posters staat. Het verhaal gaat over Jack Skellington, de koning van Halloween Town. Hij valt per ongeluk door een portaal die hem naar Christmas Town brengt. Hij is zo onder de indruk van alles dat hij besluit om het Kerstfeest te vieren in Halloween Town, met alle gevolgen van din. Dit is toch echt een klassieker die iedereen een keer gezien moet hebben.

How The Grinch Stole Christmas

Momenteel draait de animatie versie van deze film in de bioscoop. Benedict Cumberbatch speelt daarin de rol van de Grinch. Voordat de animatiefilm er echter was, hadden we echter de versie waarin Jim Carry in de rol van de groene gemenerik kroop. De film kreeg in 2000 gemixte recensies, maar wist toch 345 miljoen dollar wereldwijd binnen te harken. De film won ook de Oscar voor beste make up. Die make up zorgde ervoor dat het filmen voor Jim Carry wel een ware marteling was. De film is gebaseerd op het boek van Dr. Seuss. Het was het eerste boek van de bekende schrijver die verfilmd werd. Omdat er in het boek zelf niet veel materiaal te vinden was, hebben de makers extra materiaal toegevoegd om ervoor te zorgen dat de film lang genoeg zou zijn. Waarschijnlijk ken je deze film ondertussen wel uit je hoofd, maar het blijft een leuke film om te kijken.

Die Hard

Need we say more? Eerder schreven we al over alle redenen waarom Die Hard een Kerstfilm is.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.