Films op Netflix die je (weer) moet kijken

Netflix heeft weer een aantal films toegevoegd waar we deze Kerst van kunnen gaan genieten. Nee, deze keer geen Kerstfilms, maar films die je of al honderd keer hebt gezien en nog eens moet kijken, of films die je wellicht in de bioscoop gemist hebt. De Amerikaanse Netflix heeft Infinity War toegevoegd, maar helaas hebben wij niet zoveel mazzel. Dat maakt niets uit. Er zijn genoeg films waar we wel blij van worden. Sommigen staan er al wat langer op, maar hey, toch zijn ze het waard om aan je lijstje toe te voegen.

Fantastic Beasts & Where To Find Them

Dit is de eerste keer dat een film van de Wizarding World zijn weg naar Netflix vindt. Onze zuiderburen kregen wel alle acht de Harry Potter films op de streaming service te zien, maar helaas voor ons heeft de Nederlandse Netflix de licenties nog niet weten te verkrijgen. Gelukkig kunnen we nu op Netflix kijken naar Fantastic Beasts & Where To Find Them. Het is het eerste deel in de spin-off reeks, waarvan het tweede deel pas uit is gekomen en nog steeds in de bioscoop draait. Het verhaal volgt Newt Scamander tijdens zijn reis naar New York. Door een foutje wordt zijn koffer vol magische wezens omgewisseld met die van een No-Maj, met alle gevolgen van dien. Verder is er ook een duistere kracht aan het werk die angst zaait onder de magische gemeenschap. Het is aan Newt en zijn nieuwe vrienden om New York te redden.

The Last Jedi

Ok, meningen waren verdeeld over The Last Jedi. Recensenten waren over het algemeen erg positief over de film, maar de fanatieke Star Wars fans waren minder enthousiast over de richting waarin het verhaal ging. Persoonlijk vond ik het een erg leuke film, met hier en daar een kanttekening. Vandaar dat ik ook erg blij ben dat The Last Jedi nu op Netflix staat. Hoewel alle nutteloze Finn en Rose scènes niet belangrijk zijn, is het gevecht tussen Rey en Kylo versus de Elite Praetorian Guard alleen al het waard om heel de film opnieuw te kijken.

The Lego Batman Movie

Everything is Awesome! The Lego Movie was een hele verassing op zich. De film was veel leuker dan verwacht en we kijken dan ook uit naar het vervolg. The Lego Batman Movie heeft zo mogelijk nog betere kritieken dan The Lego Movie en nu de film op Netflix staat moeten we hem natuurlijk kijken!

The Dark Knight & The Dark Knight Rises

Misschien niet zo grappig als de Lego versie, maar The Dark Knight en diens vervolg waren wel de beste Batman films die tot nu toe zijn gemaakt. Heath Ledger maakte furore als The Joker, Christian Bale was een erg goede Batman (in tegenstelling tot Ben Affleck, sorry not sorry) en Tom Hardy was perfect in Rises als Bane. Het waren Batman films zoals Batman films altijd gemaakt zouden moeten worden. Spannend, duister en oprecht goed. Naderhand is er in de DCEU toch het een en het ander mis gegaan met het personage. Vandaar dat het goed is om deze films weer te kijken om je te herinneren waarom je Batman ook alweer leuk vond.

Alle Marvel Films

Nu staan er nog een berg Marvel films op Netflix, maar volgend jaar kan dat zomaar anders zijn. Disney gaat namelijk zijn eigen streaming service opzetten, en dan is het gedaan met de pret. Hoewel Infinity War nog niet op Netflix staat, kunnen we wel genieten van de eerste twee Avengers films. Daarnaast staan Ant-Man, Captain America en de laatste twee Iron Man films op de streaming service. Voeg daar Guardians Of the Galaxy 2 aan toe en de leukste Thor film Thor: Ragnarok en je moet als Marvel fan je best doen om je te vervelen.

The Lord Of The Rings

Mocht je 9 uur van je leven over hebben, waarom kijk je niet nogmaals The Lord Of The Rings? Alle drie de delen staan momenteel op Netflix, dus mocht je zin hebben in een marathon, dan is dit de uitgelezen kans om al je vrienden te verzamelen en wederom op reis te gaan met Frodo en de rest van de Fellowship.

Films die het ook waard zijn om te kijken

Dit artikel gaat natuurlijk heel erg lang worden als we alle films op Netflix zouden moeten beschrijven, dus hierbij nog een lijstje van films die het waard zijn om te kijken:

Passengers

Angels & Demons en Inferno

Mission Impossible & Mission Impossible 4

The Hitman’s Bodyguard

The originele Mummy serie

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.