Eindelijk: seizoen drie van Glitch staat woensdag op Netflix

Ja ja, éindelijk is het zover: seizoen drie van de Australische thrillerserie Glitch staat woensdag op Netflix. Het heeft even – twee jaar – geduurd voordat er weer een nieuw seizoen kwam. Al die tijd was het niet zeker óf er wel een nieuw seizoen zou komen, want ondanks de bloedstollende verhaallijn, is het niet Netflix’s meest populaire serie. Toch is er groen licht gegeven en is het woensdag eindelijk tijd voor het derde en laatste seizoen.

Waar gaat Glitch over?

Glitch is een Australische thriller serie die in 2015 voor het eerst op Netflix verscheen. De serie speelt zich af in Yoorana, Victoria en zorgt al voor kippenvel in de eerste paar minuten. Dood is dood geldt namelijk niet in deze serie. In het fictieve stadje keren verschillende mensen terug uit de dood, maar niet als zombies, maar juist in perfecte gezonde staat. Eén van de teruggekeerden is James Hayes’ overleden vrouw Kate Willis. Maar terugkomen uit de dood blijkt niet enkel een geschenk te zijn en brengt veel meer met zich mee dan iemand ooit had kunnen denken. Want is het écht een tweede kans op een mooi leven of is het meer een leven in een hel?

Populariteit

De serie is origineel van ABC en niet van Netflix zelf, waardoor het misschien net iets minder publiciteit heeft gekregen dan Netflix Originals zoals Orange Is The New Black of Black Mirror. Zonde, want het is zonder twijfel een enorm goede serie. Het is niet zo’n typische zombiefilm of -serie, maar het is veel realistischer dan dat. Mensen eten elkaar niet op en hebben geen missende ledematen.

Het is een psychologische serie en daarom veel spannender om naar te kijken, want het zou – misschien, ooit – echt kunnen gebeuren. Toch heeft het dus maanden geduurd voordat er groen licht voor een nieuw seizoen kwam. Er is zelfs een mogelijkheid geweest dat er helemaal geen nieuw seizoen meer kwam en dat de fans het moesten doen met het open einde van seizoen twee, maar gelukkig is dat niet het geval. Vanaf morgen krijgen we zes gloednieuwe afleveringen, die hopelijk ons een mooi einde van de serie geven.

Laat een reactie achter

Cassandra

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.