Dutch Comic Con voorjaarseditie komt er weer aan

Het is weer bijna zo ver. Op 23 en 24 maart wordt wederom de jaarbeurs omgetoverd tot een walhalla voor comic fans, cosplayers en filmliefhebbers, oftewel Dutch Comic Con. Ieder jaar wordt de beurs weer groter. Dit jaar belooft de con nog beter te worden dan voorgaande jaren. Er zijn nog grotere namen wat betreft de special guests. Er valt enorm veel te shoppen in de Dealer Hall. Voor gamers is er genoeg te doen en natuurlijk is er ook genoeg te vinden voor de echte comics fans.

Waarom is DCC een must?

Soms is het leven van een Geek erg zwaar. Zo snappen je collega’s bijvoorbeeld niet al je referenties. Of organiseert je familie een interventie als je weer een berg verzamelobjecten van je favoriete franchise mee naar huis brengt. Op comic cons is er niemand die je raar aan zal kijken als je vol enthousiasme en met tranen in je ogen dat mooie collector’s item vindt. In plaats van raar aangekeken te worden als je in je cosplay rondloopt, vragen mensen juist of ze je op de foto mogen zetten. Dutch Comic Con heeft in de afgelopen jaren keer op keer bewezen dat het een veilige plek is voor geeks om samen met andere liefhebbers hun hobby te vieren. Daarnaast is het natuurlijk de ideale plek om je favoriete acteurs te ontmoeten, om aan workshops deel te nemen en op de nieuwste games uit te proberen.

Special Guests

Als we het over special guests hebben dan zitten we deze voorjaarseditie in ieder geval goed. Once Upon A Time Fans kunnen eindelijk Jennifer Morrison ontmoeten nadat zij de vorige editie helaas moest afzeggen. Fans van de Shadowhunters en Arrow worden gelukkig van het nieuws dat Katherine Mcnamara naar Utrecht komt om haar fans te ontmoeten. Charmed liefhebbers kunnen eindelijk Shannen Doherty ontmoeten. Wij zijn vooral enthousiast om Tom Felton, oftewel Draco Malfoy uit de Harry Potter serie in levende lijven te zien. En natuurlijk Benedict Wong die Wong speelt in Doctor Strange en The Avengers.

Mochten acteurs niet je ding zijn, maar ben je echt een die-hard comics fan, dan zijn er ook genoeg gasten om te ontmoeten. Zo kun je dit jaar Howard Chaykin, Daniel Acuna, Bernard Chang, Cully Hamner en Phil Noto in het echt zien.

Tickets

Een weekend ticket voor DCC kost slechts 37,50. Voor een enkele dag ben je 21 euro kwijt. Jongeren betalen 11 euro en kinderen zijn gratis. Er zijn ook Family Tickets beschikbaar. Wil je helemaal een bijzonder evenement meemaken? Dan kun je ook een VIP ticket bestellen. Wat dat inhoudt vind je hier.

Wij hebben in ieder geval al erg veel zin in DCC en hopen jullie daar tegen te komen!

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.