De MCU brengt voorlopig geen dode personages terug

Nu fase 3 van de MCU voorbij is met de release van Avengers: Endgame, hoeven fans niet de hopen dat overleden personages weer terugkeren. De MCU is nog altijd een succes en met dank aan personages als Spider-Man, Black Panther en Captain Marvel zal fase 4 van de MCU ongetwijfeld een groot succes worden. Toch was een van de doelen van Endgame ervoor zorgen dat de originele Avengers een waardig afscheid kregen. De originele zes Avengers kwamen veel voor in de marketing van de film en de film draaide ook vooral om hen.

Ondanks het feit dat de helden miljarden mensen weer terug tot leven wisten te wekken, had dat toch een prijs. (Spoiler) Black Widow en Iron Man stierven om ervoor te zorgen dat de rest zou blijven leven. Deze personages, vooral Iron Man, waren er vanaf het begin bij en het is moeilijk om te bedenken dat de MCU verder zal gaan zonder deze iconische helden. Hoewel Black Widow nog een solofilm krijgt, zal ze in overige MCU films niet meer te zien zijn.

Interview

In een interview met een van de schrijvers van Endgame, Christopher Markus, wordt uitgelegd waarom het zeer onwaarschijnlijk is dat de personages terugkeren.

“Het is de aard van de MCU. Het is niet de plek waarin je weer opnieuw kunt beginnen en plotseling is Iron Man 15 jaar oud en de rest is nog steeds dezelfde leeftijd. De personages moeten gaan, en het universum moet nog steeds blijven staan. Dus als je iemand van het speelbord af haalt, dan moeten ze ook echt weg zijn. Natuurlijk, dit zijn de films. Ik begreep dat er iemand is die een aankondiging heeft gemaakt met het woord Vision..” – Christopher Markus, Empire.

Het lijkt er op dat deze regels enkel gelden voor de films. Zoals bekend keren Loki en Vision terug in hun eigen series op Disney+. Natuurlijk zouden de films nieuwe acteurs kunnen casten in de films op de personages te blijven behouden, maar dat zal waarschijnlijk niet positief worden ontvangen. Iemand als Robert Downey Jr. is Iron Man. Het is dan ook onmogelijk om hem te vervangen.

Gelukkig zijn er nog veel personages die de MCU in leven kunnen houden. Zo is Falcon de nieuwe Captain America en zowel Black Panther als Captain Marvel wisten meer dan een miljard dollar binnen te halen. De MCU heeft niet maar een enkele held die het publiek weet te trekken. We zijn in ieder geval benieuwd wat de toekomst brengt.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.