De eerste The Lion King trailer is hier!

De afgelopen jaren is Disney begonnen met het maken van live action versies van hun grootste klassiekers. We kregen eerst The Jungle Book. Cinderella is al aan de beurt geweest en Beauty & The Beast was ook al een hit. We hebben ook al trailers gezien voor Dumbo en Aladdin, maar tot nu toe was er nog geen enkel spoor van een The Lion King trailer. Van deze film liggen de verwachtingen erg hoog, zeker gezien het zo’n populaire klassieker is. Veel fans waren angstig en benieuwd tegelijk om te zien hoe Disney de film tot leven zou wekken. Maar de eerste teaser trailer is veelbelovend.

De trailer

We zijn nu al verkocht. De dieren lijken levensecht en wie kreeg er nog meer hartkloppingen van de antilope scène en het aanblik van Pride Rock? Jon Favreau had al een fantastische prestatie geleverd met The Jungle Book, maar zoals het er nu naar uit ziet zal The Lion King nog beter worden.

Waar gaat het ook alweer over?

In principe is The Lion King een versie van Hamlet maar dan met dieren. Het verhaal gaat over de leeuwenwelp Simba en zijn reis naar volwassenheid en zijn plek in de cirkel van het leven. Simba begint als een prins, de zoon van de machtige Mufasa. Zijn kindertijd wordt plots tragisch als zijn kwaadaardige oom Scar Mufasa vermoord en Simba wegjaagt uit het koninkrijk. Simba ontmoet het zwijn Pumba en het stokstaartje Timon en samen hebben ze een rustig leven in de jungle. Als Simba echter bijna volwassen is, komt hij het verleden weer tegen en trekt hij ten strijde om Scar van de troon te stoten.

De muziek uit de film is bijna net zo legendarisch als de film zelf. De live action versie heeft Donald Glover (Solo: A Star Wars Story en muzikaal bekend als Childish Gambino) en Beyoncé in de rollen van Simba en Nala. Op dat vlak zitten we dus wel goed.

The Lion King draait in de zomer van 2019 in de bioscoop.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.