5x Millennial klassiekers die nu nog steeds tof zijn

Het kan aan mij liggen, maar romcoms zoals ze vroeger gemaakt werden zijn er nu niet meer. Ze proberen het wel, maar echte klassiekers zoals Notting Hill en 10 Things I Hate About You zijn in de afgelopen vijftien jaar niet meer gemaakt. Daarom in deze blog een trip down memory lane: vijf millennial klassiekers die nu nog steeds supertof zijn!

Notting Hill

Dit is de klassieker onder de klassiekers! Notting Hill is een heerlijke romcom waar je weg kunt zwijmelen bij Julia Roberts en Hugh Grant. Een verhaal als een sprookje dat zich afspeelt in hartje Londen. Dit was een van de films waardoor ik heel graag naar Londen wilde. Wist je trouwens dat deze film losjes (heel erg losjes) gebaseerd is op een waargebeurd verhaal? Uma Thurman heeft ooit met een doodnormale man zoals William Tacker gedate. Dat liep niet zo romantisch af als deze film, maar het is toch leuk om te weten.

10 Things I Hate About You

Sinds een paar jaar probeert Hollywood te laten zien hoe woke ze zijn. Dat was ook hard nodig, want veel oude films staan bol van de vooroordelen. Met witte rijke mensen in de hoofdrol die totaal niet doorhebben hoeveel voordeel ze hebben van hoe ze eruit zien en waar ze vandaan komen. Ook in deze film gaat het over rijke witte mensen, maar de film is verrassend woke. Zeker voor die tijd. Een Engelse leraar die even fijntjes duidelijk maakt dat je wel voor gelijkheid kan zijn, maar dat het niet helpt als je nooit eens boeken leest die geschreven is door iemand die niet wit is. Of wat dacht je van het mega sterke karakter van Kat? Awesome om een vrouw in die rol te zien en niet in het eeuwige ‘meisje- meisje’.

13 Going On 30

Deze film komt uit in 2004. Ik was 14. Ik vond deze film toen echt superleuk. Laatst zag ik hem op Netflix staan en heb ik hem weer eens aangezwengeld. Inmiddels ben ik 31. Het was echt supergrappig om deze film weer te zien en nog steeds te kunnen meeleven met de hoofdpersoon, maar dan nu van de andere kant. Eigenlijk ben ik 14 going on 31 gegaan met deze film. Het is duidelijk dat deze film voor millennials als ik gemaakt is. Het is ook wel duidelijk een wat oudere film, want Jenna werkt in deze film bij een tijdschrift. Nu zou dat waarschijnlijk een blog of online magazine zijn. En de telefoontjes zijn ook echt een trip down memory lane. Maar dat maakt de film echt niet minder leuk. Zeker niet voor millennials, want die zullen een hoop herkennen!

Love Actually

Deze film kun je inmiddels wel een echte kerstklassieker noemen. Ook al heb je de film nog nooit gezien, je bent vast bekend met wat scenes. Misschien ken je een dansende Hugh Grant? Hij speelt een verliefde premier in deze film. Of wat dacht je van de super romantische liefdes verklaring van een man aan de vrouw van zijn beste vriend? Of een huilende Emma Thompson die denkt dat ze bedrogen wordt door haar man. Het zijn stuk voor stuk prachtige en ontroerende scènes die een hartverwarmende film vormen.

Het is een heerlijke film waarin je acht verschillende verhalen volgt, die uiteindelijk allemaal best logisch bij elkaar komen. De film hangt aan elkaar van scènes uit het gewone leven. Misschien dat het daarom zo’n heerlijke film blijft. Liefde is tenslotte van alle tijden.

Bridget Jones Diary

Dit is een van die heerlijke millennial klassiekers waarover ik eigenlijk zou zeggen dat iedereen die ooit een keer in haar leven gezien moet hebben. Deze film komt uit 2001 en is dus al meer dan twintig jaar oud! Dat kun je je bijna niet voorstellen. Behalve als je de film weer eens kijkt, want de computers en mobieltjes zijn nog gigantisch. Maar het verhaal is tijdloos. Misschien wel tijdlozer dan ooit, want ik ken maar al te veel singles. En ja er zijn nu datingapps, maar dat wil niet zeggen dat het single leven er makkelijker op is geworden. Gelukkig biedt Bridget troost.

Wat zijn volgens jou echte millennial klassiekers die nu nog steeds leuk zijn om te kijken? Laat het weten in de comments!

 

Laat een reactie achter

Joriet

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.