MCU Phase 3: The Infinity Saga komt ten einde

Wat zijn het veel films in deze MCU phase 3 zeg! Dat was best een lange zit. Maar langzamerhand kwam ik er ook steeds meer in en werd de samenhang tussen alle karakters me duidelijk. Ik begon zelfs een aantal van de online memes te begrijpen. De Infinity Saga is voor mij nu ten einde, maar ik kijk enorm uit naar alle series en films die in phase 4 uit gaan komen.

Lees hier de voorgaande artikelen in deze serie: Phase 0, Phase 1 en Phase 2.

Hier weer mijn takeaways van de films uit MCU phase 3. Kijk uit, want er zitten een paar spoilers in!

Captain America: Civil War is gewoon een Avengers film

Captain America Civil War geekish Phase 3

Dit was helemaal geen Captain America film. Dit was gewoon een Avengers film. Er wordt zelfs een nieuwe Avenger in geïntroduceerd: the Black Panther. De film is op zich tof, maar had gewoon “The Avengers: Civil War” moeten heten.

Deze film legt wel goed bloot dat alle Avengers genoeg demons in hun hoofd hebben, waar ze geen van allen mee dealen. En diezelfde demons bijten hen in hun kont in deze film. Gevolg: een groot zooitje en iedereen is boos op iedereen.

Wat ik niet snap, maar dat zal mijn naïviteit wel weer zijn, is dat niet iedereen meteen meedoet met Captain America. Hij is tenslotte het braafste jongetje van de klas. Dus als hij bereid is om een crime te plegen, dan heeft hij daar echt goede redenen voor. Gelukkig komen de meeste ook wel weer bij zinnen.

Toch vond ik deze film niet zo leuk. En dat komt omdat de Avengers ruzie maken met elkaar. Terwijl ik ze juist graag als een sterk team zie. Iron Man is toch nog wel steeds een van mijn favoriete karakters, maar ik wilde hem wel echt goed door elkaar schudden in deze film. Man, wat een arrogantie!

En voor alle mensen die zich afvragen waar Thor was in deze film, dat legt hij zelf even uit:

Doctor Strange is awesome!

Doctor Strange Geekish MCU phase 3

Ik was deze film in eerste instantie een beetje aan het uitstellen. Ik wilde mijn fantastische Sherlock helemaal niet in een rode cape zien.

Zo, ben ik daar even van teruggekomen! Deze film is awesome! En dus is nu mijn nieuwe conclusie over MCU: als ik vooraf sceptisch ben over een film, dan is de kans groot dat het daarna een van mijn lievelingsfilms wordt.

Maar, het is toch wel een beetje alsof je Sherlock in een Marvelfilm ziet spelen. Dat vond ik toch wel moeilijk om doorheen te kijken. Gelukkig went het gedurende de film wel.

Ik ben trouwens heel benieuwd hoe Strange en Stark het met elkaar kunnen vinden, want die twee hebben samen genoeg ego voor het hele Universe.

De CGI is in deze film echt mega goed! Dat moet ook wel, want deze film hangt aan elkaar van special effects. Degene die deze strip bedacht heeft, zat waarschijnlijk echt keihard aan de LSD want ik zie niet hoe je dit met een nuchter hoofd kunt bedenken. Maar de mensen die de special effects hebben verzorgd voor Doctor Strange hebben hun werk goed gedaan.

Guardians of the Galaxy 2 is net iets serieuzer dan de eerste

Guardians of the Galaxy 2 MCU phase 3

Ik had helemaal zin in deze film, want ik was nieuwsgierig naar Baby Groot. Groot is en blijft mijn lievelings MCU karakter.

Het thema in deze film is wel wat serieuzer dan in de eerste film, maar gelukkig behoudt hij zijn humor. We komen er in deze film achter wie de vader van Peter is en dat is kort gezegd een lul. In een korte tijd wordt er een zeer verknipte vader/zoon relatie opgebouwd en vervolgens wordt die aan diggelen geknald. En gelukkig maar, want nog een moordgraage gek in het MCU konden we niet gebruiken.

De film vliegt een beetje alle kanten op. Zowel qua stijl als qua emotie, maar hij blijft leuk. Vooral omdat de karakters nog meer uitgediept worden en dat zijn er nogal wat. Allemaal met hun eigen achtergrond, verhaal en issues. Ik hoop heel erg dat er nog een Guardians film komt!

Spider-Man: Homecoming is een tienerfilm

Spiderman MCU Geekish

Mijn vriend is enorm fan van Spider-Man en hij vond het dus heel leuk om deze film met mij te kijken. Hij was na het zien van deze film ook wel teleurgesteld dat ik niet zo fan was van deze film. Ik vind het karakter van Spider-Man wel leuk, maar het is een tienerfilm met tienerproblemen en heel veel onlogisch verhaalkeuzes. Ik bedoel: als de spullen van Iron Man gestolen zouden worden, dan zouden die toch ten alle tijden getraceerd worden? De meest krachtige wapens ter wereld zouden echt niet in een onbemand vliegtuig de wereld over gestuurd worden. Da’s onlogische keuze 1. Ten tweede wordt Spider-Man behandeld als een fanboy i.p.v. een best krachtige superheld. Dat is gewoon een beetje raar. Zeker gezien ze hem wel echt neerzetten als een tiener, maar geen rekening lijken te houden met zijn tiener bestaan en gedachten. En als laatste is die eindscene raar, want nu moeten Tony en Pepper nog trouwen, terwijl ze uit elkaar waren in de laatste film die ik gezien heb. Voor deze film zijn echt teveel rare keuzes gemaakt.

Daarnaast zitten er veel flauwe tienergrappen in die je al van mijlenver ziet aankomen en draait het allemaal weer op een meisje. En daar word ik toch wel een beetje moe van.

Wat ik wel goed gedaan vind is dat dit niet de zoveelste ‘hoe is Spider-Man Spider-Man geworden’ film is. Want die zijn er al genoeg. Deze film is echt gemaakt om Spider-Man onderdeel van het MCU te maken in MCU phase 3.

Thor: Ragnarok is een van de betere films in MCU phase 3

Thor Ragnarok Geekish MCU phase 3

Om te beginnen: ik vind lang haar Thor veel beter staan, maar dat is mijn persoonlijke voorkeur.

Thor Ragnarok is geregisseerd door Taika Waititi (ook bekend van JoJo Rabbit), en Waititi is awesome. Dus het begint al meteen in de openingsscène met zijn bekende humor. En ook 177A Bleecker Street, wat natuurlijk een knipoog is naar Sherlock. Ik vind het heerlijk.

Dit is wel een echt op zichzelf staande film en toch hebben ze het goed voor elkaar gekregen om hem echt onderdeel te maken van MCU phase 3. Hulky boy en Widow komen ook nog even langs en we maken kennis met Valkyrie. Dit is wel echt een van de betere MCU films.

Black Panther is een typische MCU film

Black Panter Geekish

Deze film heb ik toen hij uitkwam in de bioscoop gezien. Toen wist ik nog helemaal niets van het MCU en dat er dus ook allerlei achtergrondverhalen waren en een overkoepelend verhaal waar deze film bij hoort. Toch vond ik de film toen ook al heel leuk. Nu keek ik er toch met andere ogen naar, want nu weet ik wel van het MCU af.

We hebben kennisgemaakt met Black Panther in Civil War en daar gaat deze film verder. Het blijft een awesome film. Vol met verhalen en rituelen. Oorlog en samenwerking en ook een klein beetje commentaar op de wereld. In mijn ogen een typische MCU film. Hij had wat mij betreft alleen wel eerder mogen komen dan pas in MCU phase 3. Want met drie Iron Man films had er best eentje ingewisseld kunnen worden voor Black Panther. Of Black Window, maar die film hebben ze inmiddels beloofd in phase 4.

Avengers Infinity War: OMG dat einde!

Avengers Infinity War

Het is arrogant tegen arrogant met Doctor Strange en Iron Man bij elkaar in deze film. En ik ben helemaal blij, want de Guardians doen mee in deze film. Ik ben sowieso fan van de Avengers films, want dan komen alle avengers bij elkaar. Dus van wie je ook fan bent, je krijgt die held sowieso te zien.

Maar dat einde: WOW! Die zag je niet aankomen! Al word je er wel de hele tijd al op voorbereid. Of eigenlijk dreigt Thanos er de hele tijd al mee, maar als het dan ook echt gebeurt, dan sta je versteld. En ik geloofde het ook niet. Hoe kunnen de helft van alle Avengers nu verdwenen zijn? Da’s niet leuk!

Ik hoop heel erg dat het allemaal goed gaat komen, maar ik ben heel benieuwd hoe ze dit gaan fixen.

Ant-Man and the Wasp zijn geen duidelijk onderdeel van MCU phase 3

AntMan and the Wasp MCU Phase 3

Het is net zoals de eerste Ant-Man film weer een verrassend leuke film. Hij is welk compleet over de top, maar dat verwacht je ook wel een beetje bij deze film.

Deze film lijkt wel helemaal los te staan van MCU phase 3. Geen enkele andere Avenger komt langs in deze film. Wel krijgen we naast The Wasp (die we al leren kennen in de eerste Ant-Man film) ook Ghost te zien. Maar dat lijkt maar een eenmalig optreden te zijn. Het is echt een opzichzelfstaande film en ik snap niet zo goed waarom ze deze film zo graag in het MCU wilde hebben. In alle andere films in MCU phase 3 komen er in de meeste films ook andere Avengers voor, dus deze film is in dat rijtje echt wel een beetje vaag.

Tot je de aftercredits ziet, OMG! Maar het lijkt wel veel moeite om een hele film te maken voor alleen dit onderdeel.

Mega spoiler, maar voor de mensen die een opfrisser van het geheugen kunnen gebruiken:

In Captain Marvel krijg je meer te weten over Fury

Captain Marvel Geekish MCU

Met Captain Marvel krijgen we er wéér een andere wereld bij. Weer een alien universe dat wordt toegevoegd aan het MCU. Ze blijven maar komen.

We gaan met deze film weer terug de tijd in, want Captain Marvel weet nog helemaal niet van het bestaan van de Avengers af. Sterker nog: ze weet niet eens wat ze zelf is. En daardoor mag ik haar dan wel weer. En ook haar piloot collega vind ik een tof karakter.

Wat ook leuk is dat je in deze film wat meer backstory over Fury krijgt, want die hebben we nog niet eerder gehad. En als je eenmaal weer waarom hij een ooglapje heeft is het echt ontzettend flauw. En dat vind ik ook van de humor in deze film. Ik snap wat ze proberen te doen, maar het is niet helemaal mijn humor.

En je ziet de twist al wel een beetje aankomen, want Yon-Rogg gedraagt zich al snel verdacht. Hij lijkt meer te weten en bovendien werken ze samen met de bad guy uit de Guardians. Mijn alarmbellen gingen al vrij snel af.

Je kijkt MCU phase 3 voor de Avengers: Endgame

End Game Avengers MCU Phase 3

De film waar de hele wereld op zat te wachten toentertijd: Avengers: Endgame. De hele wereld behalve ik dan, want ik kan hem in een keer kijken. Dat was fijn! Maar dat nam de magie ook wel een beetje weg. Ik kan me goed voorstellen dat deze film mega overdonderend goed was als je er meer dan een jaar op heb moeten wachten. Het zijn eigenlijk ook twee films in een, want na twee uur begint er eigenlijk een soort nieuwe verhaallijn. Een verhaallijn die wel nodig is om het verhaal af te ronde, maar dat maakt deze film wel een lange zit. Wat de echte fans natuurlijk alleen maar geweldig vinden, dat snap ik.

Hoe dan ook is deze film awesome. Het is mega fanservice en er zitten dan ook veel grappen en verwijzingen in die je alleen snapt als je een echte MCU fan bent (mij moesten er een aantal uitgelegd worden).
En deze film zou veel leuker zijn geweest in de bioscoop, want er zitten een aantal echte kippenvelmomenten in. Zoals Captain America die eindelijk (en terecht) het hamertje van Thor weet te pakken en het moment dat Doctor Strange alles en iedereen bij elkaar weet te krijgen is natuurlijk mega vet.

En ik ben helemaal onder de indruk van de CGI die gebruikt is om de mensen er jonger uit te laten zien. Dat is echt bizar goed gedaan.

Maar het einde is natuurlijk wel verdrietig. Zoveel goede karakters waar we afscheid van moeten nemen. Dat is jammer. Maar met Marvel weet je maar nooit op wat voor manier ze nog gaan terugkomen. Daar hoop ik dan maar op.

Spider-Man: Far From Home is voorspelbaar en onlogisch

Spiderman far from Home MCU Phase 3

De echte fans weten natuurlijk allang dat Mysterio een bad guy is in het Spider-Universe. Dat wist ik niet, maar ik vertrouwde hem vanaf het begin al niet. Waarom zou je een nieuwe good guy introduceren op zo’n abrupte manier wanneer je net van zoveel sterke karakters afscheid genomen hebt? Dus dat hadden ze beter kunnen doen.

Ik snap niet zo goed waarom Spider-Man: Far from Home nog bij MCU phase 3 hoort. Het lijkt meer een opening voor Phase 4, maar het is wel duidelijk een onderdeel van het MCU. Ze gaan goed verder met het verhaal met de impact die het verdwijnen en terugbrengen van de mensen heeft gehad.

En het is leuk om wat Nederlandse acteurs in deze film te zien, maar wel jammer dat ze Nederland dan weer zo typisch en niet correct neerzetten. Het begon zo goed met het Engels en dan weer zo’n ‘boerenmarkt’ uit het jaar nul. Jammer.

Maar wat ik vooral jammer vind aan deze film zijn opnieuw alle onlogische keuzes. Als Tony Stark een super high tech bril nalaat aan Spider-Man, hoe kan het dan dat hij hem zo makkelijk kan overdragen? Zeker aan een ex-medewerker die Edith had moeten herkennen als het echt een hyper AI was. Da’s gewoon niet logisch.

Het voelt een beetje alsof ze in de Spider-Man films niet genoeg aandacht willen besteden aan het factchecken van het script. Wat zonde is, want Spider-Man zelf is wel echt een leuk karakter.

De film zelf werd best prima afgesloten, maar na de aftercredits was ik echt boos. Als je het niet meer weet, kijk zelf maar even:

Klaar voor MCU phase 4

Zo, ik ben bij. Wat betreft de films dan. Ik heb nog wat series te gaan en dat is maar goed ook. Het is nog steeds niet duidelijk wanneer Black Widow uitkomt. De film waar iedere fan met mij nu op aan het wachten is.

Ik denk dat de films die nu nog uit moeten komen ook meer indruk gaan maken, omdat ik net als de rest daar nu ook op moet wachten. De films kan ik helaas niet meer achter elkaar bingen. Ik tel in ieder geval af tot de Black Widow film!

Wat is jouw favoriete Film uit MCU phase 3?

Laat een reactie achter

Joriet

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.