Madame Tussauds Amsterdam Marvel collectie

Nu we steeds makkelijker weer dingen kunnen doen in de echte wereld, in plaats van alleen online, is het weer tijd voor geeky ondernemingen. Natuurlijk hebben we de bioscoop alweer ontdekt (tip: de Paw Patrol film!) maar er is meer te doen. Zo heeft Madame Tussauds Amsterdam een speciaal gedeelte ingericht met Marvel personages. Ja, die stonden daar al een tijdje, maar wij bezochten het nu (pas). Tijd om Thor, Loki, Cap en de anderen te ontmoeten!

Nog geen Marvel kenner? Misschien helpt onze kijkgids je op weg!

Madame Tussauds in coronatijd

Madame Tussauds Amsterdam Marvel collectie

Voordat je bij de Avengers aan komt, moet je eerst de rest van Madame Tussauds door, wat natuurlijk een leuke belevenis is. Het is al lang geen wassen beelden museum meer waar je alleen kunt kijken en staren. Het is inmiddels een echte experience, waar je ook echt dingen kunt doen. Zo kun je een DJ spelen, racen in een Formule 1-auto, als een model over de catwalk lopen en karaoke zingen. Tijdens al deze interactieve aspecten staan er natuurlijk wassen beelden om je te judgen. Of Adele het erg leuk vindt te luisteren naar alle karaoke? Tsja, sorry Adele. Maar onze versie van Shallow was echt niet vals hoor. Heus.

Tijdens de pandemie is het allemaal natuurlijk nét iets anders. Voordat je naar binnen mag, krijg je duidelijk uitleg over de nieuwe huisregels. Overal in het gebouw staan punten om je handen te desinfecteren en er moet natuurlijk anderhalve meter afstand gehouden worden. Dat was nog wel een dingetje, want op een drukke zaterdag hield bijna niemand zich daar aan. Het werd niet echt nageleefd door de medewerkers. Maar de belangrijkste nieuwe regel is toch wel: raak de beelden niet aan. Voorheen mocht je gerust je arm om iemand heen slaan; nu mocht je er naast staan. Net iets minder speciaal, maar wel noodzakelijk.

Interactieve superhelden

Ook in het Marvel gedeelte was er ruimte voor een beetje interactiviteit, al was het niet veel. Je kon achter Tony Starks interactieve computerscherm (helaas zonder J.A.R.V.I.S.) staan om daar wat flashy handbewegingen te maken en zo de wereld te redden. Naast Antman stond Anthony de mier, waar je op kon zitten. Dat was dan weer een beetje in strijd met ‘raak niets aan’ maar goed, je kon ook plaatsnemen op de bank bij Humberto Tan dus op je kont zit blijkbaar geen corona. Oh, en Thor’s hamer Mjolnir mocht je ook proberen op te pakken, maar uiteraard is niemand worthy.

Verder waren het vooral, duh, wassen beelden waar je foto’s van kon maken, of waar je naast kon gaan staan. Wie er waren? Iron Man, Captain America, Thor, The Hulk, Antman en Loki. En als je dan al helemaal klaar was, stond Spider-Man nog vlak naast de uitgang. Allicht missen mensen die zo nog in hun haast het pand te verlaten. Iron Man stond in zijn eigen studio, Antman dus naast Anthony en Loki stond vlakbij de Bifrost (geen Heimdall in zicht). Hulk, Cap en Thor stonden vlakbij de Battle of New York uit de eerste Avengers film.

Klein maar fijn

Loki wassen beeld AmsterdamDe Marvel collectie van Madame Tussauds Amsterdam is klein, voor je het weet ben je er weer uit. Maar dat neemt niet weg dat het wel héél gaaf is om zo dichtbij je favoriete superhelden te staan. Ze lijken ook echt goed, wat in het geval van The Hulk en Iron Man dan weer een stukje makkelijker is dan bij Loki en Thor.

Wel jammer: ze zeggen dat dit de Avengers collectie is (ook gezien The Battle of New York) maar… waar zijn Hawkeye en Black Widow? Nog in Budapest? Sowieso waren er nul vrouwelijke superhelden, wat echt een gemiste kans is. Misschien is er nog ruimte voor wat uitbreiding? We willen ook graag op de foto met bijvoorbeeld Black Widow, Scarlet Witch, Captain Marvel of Okoye. Over die laatste gesproken: ook een Black Panther beeld zou erg cool zijn. Nu is de tentoonstelling wat karig, maar toch de moeite waard. Wie wil er nou niet in de ogen van Cap of Loki kijken? Burdened with glorious purpose.

Let bij het verlaten dus nog even op Spidey vlak naast de uitgang, ook voor een laatste tof fotomoment. Stap op een richel en het lijkt net of je je hoog in de skyline van New York bevindt. Spider-Man is al op weg om je te redden.

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.