Robert Pattinson wilde niet in een Marvel-film spelen na Twilight

Robert Pattinson is vooral bekend geworden door zijn rol als Edward Cullen in de Twilight serie. Ondanks het feit dat de rol hem grote faam bezorgde, was hij geen fan van de serie en zijn personage. Nadat de serie eindigde in 2012, koos Pattinson dan ook vooral voor de wat artistiekere rollen. Hiermee schudde hij zijn imago als sparkly vampire van zich af en bewees zichzelf als een echte acteur. Tegelijkertijd was 2012 het jaar waarin de Marvel Cinematic Universe eindelijk de powerhouse werd die het vandaag de dag nog steeds is. Dit kwam door de allereerste Avengers film die positieve kritieken wist te vergaren en ook verschillende box office records wist te verbreken.

Star-lord Pattinson?

Marvel heeft in de afgelopen jaren veel acteurs aan zich weten te binden. Pattinson, die nu bij concurrent DC Batman gaat spelen, was nooit een van die acteurs, al had hij jaren geleden wel een gesprek met de studio. Het ging toen om Guardians of the Galaxy. In een interview met Variety vertelt de acteur over een meeting die hij had met Marvel. Daar zei hij het volgende over:

“I don’t know what I would really be chasing. The idea of trying that transition after Twilight, I never saw a road in that direction.”

Het is begrijpelijk dat hij na het succes van Twilight zich niet aan nog een franchise wilde verbinden. Acteurs in de MCU moeten een contract tekenen voor meerdere films en op lange perstours gaan om de film te promoten. Daardoor kan het zijn dat een acteur minder aan andere films kan werken. Robert Downey Jr. bijvoorbeeld heeft sinds 2012 in slechts twee niet-Marvel films gespeeld. In de jaren daartussenin heeft Pattinson een divers portfolio opgebouwd, ondanks dat hij nu toch kiest voor een grote film zoals Batman. Het lijkt een beetje op Joaquin Phoenix die nee zei tegen Doctor Strange maar later toch ervoor koos om in Joker te spelen.

In het interview komt niet naar buiten welke rol Pattinson zou hebben gespeeld in Guardians, maar waarschijnlijk zou het gaan om de rol van Star-Lord. De meeting was slechts informatief om te zien of Pattinson interesse had. Voor nu lijkt het er echter op dat Robert Pattinson geen deel zal uitmaken van de MCU. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar zijn vertolking van Batman.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.