Verrassing! Je kunt vanaf nú al Disney+ kijken!

Nederland werd vanochtend wakker, nog niet wetend wat er stond te gebeuren. Een kleine mini-revolutie binnen de streamingdiensten. Iets waar de fans al heel lang op wachten. Iets wat eigenlijk pas 12 november zou komen: Disney+ is hier! Je kunt vanaf vandaag, exclusief in Nederland, naar alle content op Disney+ kijken. En het allerbeste nieuws? Tot aan de officiële lancering, die van 12 november, is deze streamingdienst helemaal GRATIS!

Wat waar hoe wie?

Wij zijn net zo euforisch als jij en omdat alles zo nieuw is, moeten we alles nog helemaal uitzoeken. Dit is supernieuw en echt pas vanochtend gelanceerd. Het was van tevoren ook niet gecommuniceerd, dus dit komt als een grote verrassing voor praktisch iedereen.

Je kunt hoe dan ook vrij simpel en snel een account aanmaken. Dat kan via alle bekende kanalen: Apple TV, Chromecast, Playstation en noem maar op. Ook zijn de officiële apps al te vinden via de App Store en Google Play Store. Handig voor als je op je telefoon wilt kijken!

Via één account kun je meerdere kijkersprofielen aanmaken, vergelijkbaar met de opzet van Netflix. Zo zit je elkaar niet in de weg als jij bezig bent met Agent Carter en je partner liever The Clone Wars wil zien.

Het is echt geen grapje: tot 12 november kun je geheel gratis kijken! Let wel op, want daarna worden alle accounts automatisch overgezet naar een betaalde account (wat neer komt op €6,99 per maand. Een stuk goedkoper dan Netflix dus, die hiermee een super serieuze concurrent heeft gekregen. Zet je je gratis proefperiode op tijd stop, dan is er niets aan de hand en betaal je ook echt niets. Dat betekent dus (bijna) twee maanden gratis Disney content!

Marvel, Star Wars en nog veel meer

Disney+ menu hoofdcategorieën

Disney+ is heel handig ingedeeld in een vijftal hoofdcategorieën:

  • Disney
  • Pixar
  • Marvel
  • Star Wars
  • National Geographic

Deze vijf hoofdcategorieën zijn weer onderverdeeld in subcategorieën zodat je lekker snel kunt vinden wat je wilt zien. Zo staan er onder Pixar ‘Pixar films’ en ‘Pixar shorts’. De content is echt heel erg up-to-date want Coco, de meest recente Pixar film, staat er al op.

Je kunt een gezonde mix vinden van gloednieuwe content (denk aan Runaways en Mary Poppins Returns) en nostalgie (zoals Spiderman and his Amazing Friends en de X-Men tekenfilm uit de jaren ’90). Zo is er voor iedereen wel wat te vinden. Uiteraard staan ook alle Star Wars en MCU films (met als nieuwste Avengers: Infinity War; alleen Endgame ontbreekt nog, omdat die pas net uit is op Blu-ray) op deze nieuwe streamingdienst.

Daar gaat je vrije tijd

Waarschijnlijk gaan alle fans en andere geïnteresseerden vandaag, of anders zo snel mogelijk, een account aanmaken op Disney+. Dit weekend zal er dus een hoop gestreamd worden. Hou er wel rekening mee dat dit een proef is: je kunt op dit moment alleen nog in Nederland Disney+ kijken. Er kunnen dus nog wat bugs inzitten, of tragere laadtijd. Wij vinden dat geen probleem, want over twee maanden gratis Disney+ hoor je ons niet klagen. Veel kijkplezier iedereen! Laat ook zeker je kijktips achter in de comments!

Disney+ gratis proefperiode

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.