Robert Pattinson wordt waarschijnlijk de nieuwe Batman

Het is een twist die niemand aan zag komen. Vandaag is bekend gemaakt dat Twilight-ster Robert Pattinson in onderhandeling is om de rol van Batman op zich te nemen. Hij neemt het stokje over van Ben Affleck. De nieuwe Batmanfilm die gepland staat voor 2021, genaamd The Batman zou dan de eerste film zijn waarin Pattinson te zien is als Bruce Wayne.

Het is nog niet helemaal officieel, maar het schijnt dat Pattinson aan de top van het lijstje staat. Er wordt verwacht dat de keuze binnenkort definitief wordt gemaakt. Pre-productie start naar alle waarschijnlijkheid deze zomer nog.

Matt Reeves gaat de film regisseren. De regisseur is bekend van onder andere de twee Planet of the Apes sequels. In 2017 werd al bekend dat hij de Batman solofilm zou gaan regisseren. Niet veel later besloot Ben Affleck op te stappen en stond het Reeves vrij om een eigen nieuwe caped crusader te vinden.

Jonge Batman

Als het allemaal doorgaat, dan zal de 33-jarige Pattinson de op één na jongste acteur zijn die de rol gaat spelen. Christian Bale was 31 toen Batman Begins uitkwam. Pattinson is vooral bekend geworden door zijn rol als Edward Cullen in de Twilight-serie. Verder speelde hij ook Cedric Diggory in Harry Potter & The Goblet of Fire, maar na het succes van Twilight richtte hij zich vooral op arthouse-films.

Naar verluid krijgt Reeves in ieder geval alle tijd om de film goed voor te bereiden. Warner Bros wil het iconische personage recht doen en niet weer een teleurstelling op hun bord krijgen, zoals met Batman vs. Superman en Justice League.

Wanneer de productie van de film gaat starten is nog niet bekend. Dat zal waarschijnlijk eind 2019 of begin 2020 worden. Als Pattinson gecast wordt, weten we in ieder geval wel dat hij de gepijnigde blik van Batman goed over kan brengen. Hij deed ten slotte niets anders in Twilight.

Wat vind jij van de mogelijke casting van Robert Pattinson?

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.