Recensie: Space Jam A New Legacy heeft leuke momenten

De film Space Jam uit 1996 is een absolute klassieker. Het was een van mijn favoriete films toen ik nog een klein meisje was, en dat terwijl ik exact niets om basketbal gaf. Zelfs nu nog kennen alle 90’s kids de iconische theme song. Net als met al het andere goede op deze wereld, werd er besloten dat ook deze film een vervolg moest krijgen. Space Jam: A New Legacy heeft in plaats van Michael Jordan, LeBron James in de hoofdrol. Begrijpelijk aangezien James natuurlijk ook een NBA grootheid is. Toch weet A New Legacy het origineel nooit te evenaren. Soms voelt het meer als een grote reclame voor Warner Bros. Hoewel er best wel wat leuke momenten inzitten, missen we iets heel erg belangrijks. De film heeft namelijk niet eens een remix van het bekende themalied. Welcome to the Space Jam, anyone?

Recensie: Space Jam A New Legacy heeft leuke momenten

Waar gaat Space Jam: A New Legacy over?

LeBron James heeft al van jongs af aan geleerd dat hij hard moet werken om zijn dromen waar te maken. Hij verwacht dan ook van zijn zoons dat zij hetzelfde doen om in zijn voetsporen te treden. Zijn zoon Dom is echter meer bezig met het ontwerpen van games en wil helemaal geen basketbalspeler worden. Dit accepteert LeBron echter niet.

LeBron wordt uitgenodigd door Warner Bros voor een presentatie over het nieuwe algoritme dat hem in iedere film kan plaatsen. LeBron is hier echter niet van onder de indruk, tot grote ergernis van dat algoritme genaamd AL G. Rhythm (Don Cheadle). Het algoritme neemt LeBron en zijn zoon gevangen in de Serververse, waarbij hij LeBron uitdaagt tot een potje basketbal. LeBron moet een team verzamelen en roept hiervoor de hulp in van Bugs Bunny. Samen met de Looney Tunes neemt hij het op tegen de Goons, een team bestaande uit professionele basketbalspelers die zijn aangepast en geupgrade door zijn eigen zoon. LeBron heeft geen keuze anders dan het opnemen tegen Dom om zo zijn vrijheid terug te winnen.

Soms wel grappig

Space Jam: A New Legacy is niet per definitie een slechte film, maar het haalt het ook niet bij het origineel. De originele Space Jam was leuk omdat hij luchtig was en ook oprecht grappig. Bij A New Legacy ligt de nadruk teveel op de boodschap, want er zal maar een film zijn die geen wijze lessen meegeeft. De les? Laat je kinderen zijn wie ze willen zijn en doen wat ze graag willen doen. Een prima boodschap, maar het wordt nogal geforceerd gebracht.

De originele Space Jam was ook een stuk korter en dat had de opvolger ook wel mogen zijn. Met een runtime van twee uur is het voor het jongere publiek wellicht net iets te lastig om de concentratie erbij te houden. Het had ook een stuk korter gekund, ware het niet dat Warner Bros er een lange reclame voor HBO Max in heeft gestopt. Alle licenties van het bedrijf komen voorbij en soms zelfs meerdere keren, zoals Harry Potter, DC en Game of Thrones.

Het is natuurlijk even leuk om het te zien en een feest van herkenning, maar op een gegeven moment is de lol er wel vanaf. Tuurlijk is het leuk om LeBron en Bugs als Robin en Batman te zien. Ook Granny en LeBron in de Matrix was erg grappig. Toch heeft een goed verhaal de voorkeur en niet de mogelijkheid voor de studio om de hele catalogus voorbij te laten komen. Al was het weer wel leuk om tijdens de wedstrijd het publiek in te kijken om te zien welke personages je kon herkennen.

De animatie is wel prima en de CGI is ook goed gelukt. Het is duidelijk dat daar een groot deel van het budget naar toe is gegaan. Met succes, want de Looney Tunes zien er prima uit en de film oogt kleurrijk en spectaculair.

Recensie: Space Jam A New Legacy heeft leuke momenten

Schoenmaker, blijf bij je leest

Michael Jordan was niet perse de beste acteur, maar wist het allemaal wel te verkopen, juist omdat er weinig emotionele momenten in zaten. LeBron maakt hier zelf al een grapje over in de film, maar de emotionele momenten zijn nooit echt overtuigend genoeg. Kindacteurs zijn natuurlijk bijna nooit meteen erg goed en de enige die echt lol lijkt te hebben is Don Cheadle, die zelfs deze over de top rol met verve speelt.

Conclusie

Space Jam: A New Legacy heeft momenten waarbij je als volwassenen echt wel moet lachen. Toch duurt de film langer dan noodzakelijk is en voelt het soms teveel als een lange reclame. De film is prima om een keertje te kijken, maar verwacht geen nostalgisch gevoel als je fan bent van het origineel.

Space Jam: A New Legacy draait nu in de bioscoop.

Space Jam: A New Legacy

0.00
3.1

Plot

2.5/5

Cast

3.5/5

Humor

3.0/5

Actie

2.5/5

Visuele effecten

4.0/5

Goed

  • Grappige momenten
  • Don Cheadle
  • Goede CGI

Niet zo

  • Teveel reclame
  • Geforceerde boodschap
  • Niet even sterk acteerwerk

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.