Recensie: Fighting With My Family is een geslaagde film

Als Hollywood een film maakt over worstelen, dan kan het meestal twee kanten op gaan. Of het is een serieus drama zoals The Wrestler, of een komedie zoals Nacho Libre. Fighting With My Family valt er precies tussenin. Deze film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, heeft momenten van serieus drama, maar ook genoeg humor. Ondanks dat de film een underdog is in een maand waarin veel blockbusters uitkomen, is het het toch waard om de bioscoop te bezoeken voor deze film.

Waar gaat de film over?

Fighting With My Family draait om Saraya, die geboren is in een Britse familie waarin iedereen worstelt. Saraya en haar broer Zak krijgen de kans om auditie te doen voor de WWE. Soraya verandert haar naam naar Paige. Uiteindelijk verdient alleen zij een plek in het trainingsprogramma van de WWE en moet ze haar familie en leven achter zich laten. Paige moet hard werken om te overleven en om uiteindelijk de wereld te laten zien dat hetgeen wat haar anders maakt de reden is dat zij een ster is.

Authenieke kijk in Britse arbeidersklasse

Ondanks het feit dat The Rock prominent in beeld komt op de poster, heeft Dwayne Johnson maar een kleine rol. Dit is niet erg, omdat de rest van de cast het niveau hoog weet te houden. Fighting With My Family geeft een authentiek beeld van hoe de Britse arbeidersklasse leeft. Nick Frost en Lena Heady zijn perfect als Soraya’s ouders, en zorgen voor de grappigste momenten in de film. Daar tegenover staat Jack Lowden als Saraya’s broer Zak, die langzaamaan aftakelt nadat hij zijn droom in duigen ziet vallen. Lowden weet dit op een realistische manier neer te zetten, wat voor een goede balans zorgt tussen komedie en drama. Florence Pugh is het hart van de film en weet als powerhouse de volledige film te dragen. Het is haar charme en mogelijkheid om zowel grappen goed over te kunnen brengen als de dramatische momenten die de film laten slagen.

Recensie: Fighting With My Family is een geslaagde film

Naast de acteurs is er natuurlijk een grote rol weggelegd voor het worstelen zelf. Door de geslaagde choreografie en stuntwerk komt ook dit aspect van de film goed over. Je krijgt bijna zelf zin om de ring in te stappen. Doordat het verhaal ook enorm goed is, is deze film geslaagd voor zowel worstelfans als degene die niet echt fan zijn van deze sport.

Fighting With My Family is een feel-good film en uiteindelijk zul je ook met een goed gevoel de zaal verlaten. De film brengt de veel gehoorde boodschap over dat je niet op moet geven om je dromen waar te maken als je de kans krijgt. Tegelijkertijd is de film ook realistisch genoeg om te laten zien dat niet iedereen al zijn dromen waar kan maken. Toch komt iedereen op zijn pootjes terecht.

Conclusie

Fighting With My Family weet drama, humor en actie goed te combineren. De film gaat daarnaast over de kracht die van binnen zit en het niet opgeven van je dromen als je de kans krijgt ze waar te maken. Door de fantastische cast en het hartverwarmende verhaal is deze film een must-see.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.