In Memoriam: Peter Mayhew was de man achter Chewbacca

Het is nooit leuk wakker worden met slecht nieuws. Vanochtend bereikte Star Wars-fans het trieste nieuws dat acteur Peter Mayhew op 74-jarige leeftijd is overleden. Mayhew was wereldberoemd, maar niet vanwege zijn eigen gezicht: hij was de man die in het Chewbacca-kostuum zat in de meeste Star Wars films. Zijn familie maakte vandaag zijn overlijden op 30 april bekend met een statement op social media.

1944 – 2019

Dit is de tweet die de familie van Peter Mayhew de wereld instuurde:

Op Twitter reageren fans liefdevol doch verdrietig op het overlijden van de bekende acteur. Ook zijn Star Wars collega’s laten van zich horen met mooie woorden:

Chewbacca forever

Mayhew kroop in de originele Star Wars trilogie in de huid van fanfavoriet Chewbacca. Hij had een piepkleine rol in Episode III: Revenge of the Sith, maar iedereen was superblij om Chewie weer terug te zien. Mayhew speelde voor het laatst Chewbacca in The Force Awakens. Toen al deelde hij de rol met de Finse acteur Joonas Suotamo, wegens gezondheidsredenen. Suotamo speelde daarna de Wookiee in The Last Jedi en Solo: A Star Wars Story. Mayhew was nog wel betrokken bij beide films, als ‘Chewbacca Consultant’. Op divere cons was de acteur een graag geziene gast.

Met de komst van het afsluitende deel van de Skywalker Saga, Episode IX: The Rise of Skywalker, zou het zo maar eens kunnen zijn dat het de laatste keer is dat we Chewbacca (weer gespeeld door Suotamo) op het grote scherm kunnen zien. Met het overlijden van Mayhew, maakt dat deze aflsuiter nóg een beetje emotioneler. De kans is groot dat deze film aan de originele Chewbacca wordt opgedragen. Hoe dan ook zitten Mayhew én Chewie voor altijd in onze harten.

Via Pictoline kwamen we deze mooie tribute tegen. Mayhew wordt, in Chewbacca kostuum, aan de hand meegenomen door Carrie Fisher/Princess Leia, die in 2016 onverwachts overleed op 60-jarige leeftijd.

Star Wars acteur Peter Mayhew overleden

 

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.