Geekmas recensie: Operation Christmas Drop valt tegen

We zijn natuurlijk allemaal bekend met de standaard Kerst romcoms waarbij sneeuw rijkelijk uit de hemel valt en personages voor de open haard zitten. Dat is ten slotte wat we in gedachte hebben als we denken aan Kerst. Nu is het natuurlijk lastig om een origineel concept te verzinnen als het op Kerstfilms aan komt. Dus besloten ze bij Netflix om de standaard formule wederom toe te passen, maar dan op een tropisch eiland. Daaruit is de film Operation Christmas Drop gekomen. Niet echt een hoogvlieger en eerlijk gezegd is het een film die je binnen no time weer bent vergeten.

Waar gaat Operation Christmas Drop over?

Een medewerker van de governeur wordt tijdens Kerst naar een eiland gestuurd om een militaire basis te beoordelen. De governeur wil de basis sluiten en het is aan Erica (Kat Graham) om een goede reden te vinden dat te doen. Op de basis wordt ze rondgeleid door Captain Andrew Jantz (Alexander Ludwig). Hij wil haar overtuigen dat ze vooral de basis niet moet sluiten. Dat doet hij onder andere door haar te betrekken bij Operation Christmas Drop.

Voorspelbaar en slecht voor je glazuur

Het enige originele aan Operation Christmas Drop is de setting. Daardoor is het wel fijn dat ze om de minuut vertellen dat Kerst er aan komt, anders had het net zo goed een doorsnee romantische komedie kunnen zijn. Het probleem van deze film is echter dat er absoluut niets geboden wordt wat maar enigszins interessant kan zijn. Alles wat je denkt dat gaat gebeuren, gebeurt ook daadwerkelijk. Dat zou op zich geen probleem zijn als het verhaal enigszins goed zou zijn uitgewerkt, maar ook dat is niet het geval. Nu heb je dan een mager verhaal, maar de chemie tussen de hoofdpersonages kan een hoop goed maken. Helaas is er ook geen vuurwerk tussen Graham en Ludwig. Er is geen enkele reden waarom we als kijker enige interesse zouden moeten hebben in een goede afloop.

Geekmas recensie: Operation Christmas Drop valt tegen

America the great

Wellicht dat het ook deels komt door het hoge America is the best gehalte. De makers willen het er dubbeldik opleggen dat het Amerikaanse leger fantastische dingen doet voor hen die het minder hebben dan zij. Dat kan en dat mag ook. Maar het kijken naar deze film is alsof Donald Trump persoonlijk anderhalf uur in je oor schreeuwt dat America the greatest nation of all time is.

Er is ook geen enkel personage in deze film die goed is uitgewerkt. We hebben Erica die je standaard harde werker is met een zielig achtergrond verhaal dat alleen ter sprake komt als het moet voor de emotie. Onze hunk Andrew is de mannelijke versie van een Mary Sue. Hij heeft een hart van goud, doet nooit iets verkeerds en is ook nog de beste piloot ooit. De overige personages hebben niet eens een persoonlijkheid en hun namen zijn dan ook meteen weer vergeten.

Conclusie

Operation Christmas Drop is een film die geen enkele Kerstsfeer heeft, maar ook als gewone romantische komedie faalt. Er zijn vele andere films waar je beter uit kunt kiezen als je op zoek bent naar een leuke film voor de feestdagen.

Operation Christmas Drop

1.1

Personages

1.5/5

Verhaallijn

1.0/5

Originaliteit

0.5/5

Kerstsfeer

1.0/5

Romantiek

1.5/5

Goed

  • Mooi eiland

Niet zo

  • Voorspelbaar
  • Slecht uitgewerkte personages
  • Weinig Kerstsfeer
  • Geen chemie tussen hoofdpersonages

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.