Geekmas: een magische kerst in The Holiday Calendar

The Holiday Calendar is één van de traditionele kerstfilms die Netflix elke kerst op hun streamingdienst plaatst. Zo schreven we al eerder over The Princess Switch, ook zo’n Netflix kerstfilm. Over deze film kwamen niet de meest positieve reacties, maar dat betekent niet dat de film gelijk afgeschreven moet worden. Het is misschien niet de allerbeste film die je ooit zult zien; maar als je van kerst houdt, dan zal deze film ook wel in de smaak vallen.

Waar gaat het over?

Geekmas: een magische kerst in The Holiday Calendar

De eerste scènes van The Holiday Calendar laten een typisch, klassiek kerstsprookje zien. Abby Sutton werkt als fotograaf in een fotostudio, maar heeft nog nooit het gevoel gehad dat ze echt haar ding kan doen met fotografie. In de fotostudio doet ze vooral wat haar baas wil. Maar haar werk opgeven om echt voor zichzelf te beginnen? Die stap durft ze niet te nemen.

Met kerst wordt Abby verrast door een oude vriend, Josh, die de afgelopen maanden nonstop de wereld rond heeft gereisd. Samen gaan ze langs bij haar familie voor kerst, die dit jaar niet zuinig is geweest met de gekleurde lichtjes door het huis. Als de familie even aan het bijpraten is, neemt de opa van Abby haar apart om een cadeau te geven dat hij liever alleen wilde geven als ze samen waren. Op het eerste gezicht lijkt het een hele normale adventskalender, alhoewel deze wel een stukje groter en mooier is dan de 1.50 euro kalenders die je koopt bij de Xenos.

Maar zodra Abby een wens uitspreekt, de wens dat ze zich minder zorgen wilt maken over het leven en meer wil genieten, klinkt er een hard geluid dat vanuit haar adventskalender komt. Ze neemt een kijkje, maar de adventskalender ziet er nog net zo uit als tien minuten geleden. Als ze wakker wordt op 1 december, staat er een vakje open en staat er een klein beeldje met twee laarzen in. Abby besteedt er niet veel aandacht aan, totdat Josh haar later die dag verrast met laarzen… De tweede dag vindt ze een beeldje van een kerstboom en rijdt ze ’s avonds bijna over een kerstboom heen die van iemands auto was gerold. Abby begint langzaamaan te realiseren dat haar opa de adventskalender niet zonder reden heeft gegeven.

Té voorspelbaar?

Geekmas: een magische kerst in The Holiday Calendar

Ondanks dat The Holiday Calendar schattig was en het wel een echt kerstgevoel geeft, was de verhaallijn niet heel sterk of verrassend. Eigenlijk was het al vanaf het eerste half uur duidelijk hoe de film zou gaan verlopen en wat er allemaal zou gaan gebeuren. Het einde was ook geen verrassing meer, dat kon je van mijlen ver zien aankomen. Maar dat wil niet zeggen dat het niet een heerlijke film is om mee op de bank te gaan zitten met een warme chocolademelk. Het is en blijft een kerstfilm en die zijn altijd heerlijk om te kijken.

Laat een reactie achter

Cassandra

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.