Deze Star Wars Fan Theorie zou kunnen kloppen

Star Wars fans hebben over het algemeen erg veel gevoelens als het op hun favoriete franchise aan komt. Vooral The Last Jedi maakte erg veel los in fans. Sommigen vonden de film geweldig, en anderen schreeuwden moord en brand over de nieuwe richting van het verhaal. Het ging zelfs zo ver dat veel fans de film Solo: A Star Wars Story hebben geboycott. Star Wars fans hebben in ieder geval heel erg veel passie.

Een van de punten die fans erg vonden tegenvallen, was het feit dat Snoke een kort leven beschoren was. Fans hadden verwacht dat The Last Jedi antwoord zou geven op de vraag wie de beste man was. In plaats daarvan werd hij vakkundig doormidden gesneden. Dat is overigens wel een van de beste scènes in de film. We weten echter nog steeds niet wie Snoke was en waarom hij zo belangrijk was. Een fan theorie op Reddit zou wellicht dicht bij de waarheid kunnen zitten.

Er is geen Snoke

De theorie beweert dat er eigenlijk geen Snoke is. In ieder geval geen fysieke versie. De Redditor denkt dat Snoke een force projectie is van Ben Solo, oftewel Kylo Ren. Net zoiets als Tyler Dunn in Fight Club. De reddit gebruiker zegt:

“Ik zou er graag achter willen komen dat Kylo Ren/Ben Solo echt zo machtig was en dat hij Snoke al die tijd in de fysieke wereld projecteerde. Het zou bewijzen hoe krachtig hij echt is, en het zo de nieuwe force elementen van de nieuwe trilogie verder uitbouwen.”

Een concept dat wellicht wel eens zou kunnen kloppen. Vooral in The Last Jedi zagen we Kylo Ren worstelen of hij loyaal moest blijven aan de Dark Side of over moest stappen naar de Light Side. De user gaat verder:

“Wat als Ben Solo zo krachtig was dat zijn geest die in tweestrijd was Snoke projecteerde en Ben geen idee had? Snoke bouwt dan The First Order en zorgt ervoor dat Ben in Kylo Ren verandert. Hij spreekt Kylo aan op zijn onzekerheden en zwaktes als een stem in zijn eigen hoofd. Snoke komt over als een replica van The Emperor, maar met een ander uiterlijk. Dat zou logisch zijn aangezien de persoon die hem gemaakt heeft geobserdeerd is door dat oude verhaal. Deze hele tijd leek het er op dat Snoke zoveel chaos veroorzaakte en dat Kylo Ren zijn schoothondje was, maar eigenlijk waren het de duistere vaardigheden van Kylo Ren die de touwtjes in handen hadden.”

Wat als dit zou kloppen?

Als deze theorie waar zou zijn, zou het in ieder geval uitleggen waarom Snoke zo snel het leven liet. Daarnaast zou het Kylo Ren ook de echte slechterik maken in de komende film. Dat zou in ieder geval beter zijn dan een willekeurige bad guy in zijn plaats neerzetten. Vooral de confrontatie tussen Rey en Kylo zou al fantastisch zijn om naar te kijken, omdat er zoveel emoties bij komen kijken.

We moeten nog een paar maanden wachten totdat de conclusie van de trilogie in de bioscopen verschijnt.

Wat denk jij? Zou deze theorie kunnen kloppen? Laat het ons weten!

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.