De Grishaverse van Leigh Bardugo komt naar Netflix

Fans van Leigh Bardugo kunnen hun hart ophalen. De populaire boekenreeksen van de schrijfster, The Shadow & Bone trilogy en The Crows duology series komen naar Netflix. Al langere tijd vroegen fans er naar en aangezien de boeken mateloos populair zijn was het uiteraard een kwestie van tijd voordat er een verfilming van de series zou komen. De Grishaverse boeken hebben ruim 2,5 miljoen exemplaren verkocht in alleen al de Engelse taal. Aangezien de boeken in maar liefst 38 talen zijn vertaald, komt het uiteindelijke aantal nog veel hoger uit.

Wat weten we al?

Netflix heeft een serie besteld die bestaat uit acht afleveringen. Hoewel Shadow & Bone en Six Of Crows plaatsvinden in dezelfde wereld, maken ze geen deel uit van dezelfde serie. In de televisieserie zal dit anders zijn en zullen de verhalen elkaar overlappen. Leigh Bardugo, de schrijfster van de boeken, neemt de rol van executive producer op zich. De serie wordt geschreven, gemaakt en ook geproduceerd door Eric Heisserer. Heisserer schreef het scenario van de Netflix hit Bird Box. Die film heeft ondertussen een cult status bereikt.

De Grishaverse is erg uitgebreid, wat betekent dat Netflix potentieel gezien wellicht een nieuwe Game Of Thrones in handen heeft. De serie heeft al een erg uitgebreide fanbase, en die zal alleen maar groter worden.

Waar gaan de boeken over?

Shadow & Bone (Schim en Schaduw) is het eerste boek in de Grisha wereld. Het boek gaat over de eerst zo machtige natie Ravka, die omringd wordt door vijanden. Ravka is in tweeën gescheurd door de Shadow Fold, een duisternis waar niet doorheen te komen is, waar monsters leven die mensenvlees eten. Het lot van de wereld rust op de schouders van een enkele eenzame vluchteling. Alina Starkov laat een speciale kracht zien, nadat haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend zwaar gewond raakt. Haar kracht redt zijn leven en deze kracht is ook de sleutel om Ravka de vrijheid terug te geven. Alina wordt naar het koninklijk hof gebracht waar ze getraind wordt als lid van de Grisha, de magische elite die wordt geleid door de mysterieuze Darkling.

Na Shadow and Bone volgde in 2013 Siege & Storm (Dreiging en Duisternis) en in 2014 Ruin & Rising (Val en Verlossing). Hierna volgde nog de tweedelige serie Six Of Crows (List en Leugens) en het vervolg daarop Crooked Kingdom (Kraai en Koninkrijk). Die serie vindt plaats in een ander land en twee jaar na de gebeurtenissen van Shadow & Bone. Het is dus afwachten hoe deze series met elkaar verweven gaan worden. Dit jaar komt ook een nieuw boek in de Grishaverse uit, King Of Scars, waardoor er dus genoeg materiaal is om een goede serie neer te zetten.

Alle boeken van Leigh Bardugo zijn ook in het Nederlands verkrijgbaar. De boeken worden uitgegeven door Blossom Books.

Kijk jij uit naar de serie?

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.