De Good Omens trailer moet je nu kijken

Al jaren probeerden auteurs Neil Gaiman en Terry Pratchett hun meesterwerk Good Omens verfilmd te krijgen. Diverse plannen werden gesmeed, maar tot het starten van een project kwam het niet. Ook niet toen ze in 2011 heel ver waren met een tv-serie. En toen stierf Terry Pratchett. Neil Gaiman weigerde ooit nog mee te werken aan een verfilming. Totdat hij een brief kreeg van Pratchett, of hij het project alsjeblieft wilde voltooien. Zo geschiedde, en nu is daar de eerste volledige Good Omens trailer.

Gaiman en Pratchett

Good Omens is een van de bekendste (en leukste!) boeken uit de fantasywereld, niet in de laatste plaats omdat genre grootheden Terry Pratchett en Neil Gaiman het samen schreven. Het boek kwam uit in 1990, en waarschijnlijk zijn er een hoop jongeren die het boek nog niet kennen en/of nog niet hebben gelezen. Daar zal met de komst van de televisieserie wel verandering in komen; Good Omens zal door veel nieuwe lezers verslonden worden, want het heeft de tand des tijds ruimschoots doorstaan.

In dit artikel van Vanity Fair kun je meer lezen over de totstandkoming van de televisieserie. Waarom Gaiman eigenlijk niet meer wilde maar vanuit het hiernamaals werd opgeroepen verdorie toch die serie te gaan maken. Heel even in het kort waar Good Omens over gaat:

The world is going to end next Saturday, just before dinner, but it turns out there are a few problems–the Antichrist has been misplaced, the Four Horseman of the Apocalypse ride motorcycles, and the representatives from heaven and hell decide that they like the human race.

Good Omens trailer

De Good Omens trailer moet je nu kijken

Nu is er dus – eindelijk – een televisieserie over Good Omens. De casting is fenomenaal. Zo zien we David Tennant en Michael Sheen als demoon Crowley en engel Aziraphale. Frances McDormand is de stem van God en Benedict Cumberbatch de stem van Satan. Ook andere bekende namen doen mee aan dit ambitieuze project: Jon Hamm, Miranda Richardson, Derek Jacobi, Nick Offerman en Brian Cox, om er maar een paar te noemen.

Good Omens bestaat uit zes afleveringen en is vanaf 31 mei in zijn geheel te zien via Amazon Prime. En nu waar je  voor kwam: de trailer.

Heb jij Good Omens gelezen? En ga je de tv-serie kijken?

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.