Eerste blik op BBC’s His Dark Materials tv-serie

In 2007 kwam de film The Golden Compass uit, gebaseerd op het boek van Phillip Pullman. De boekenreeks, bekend als His Dark Materials in het Verenigd Koninkrijk, was erg populair. De film wist echter geen indruk te maken. Recensies waren niet geheel positief. Vooral het feit dat de film de belangrijkste thema’s uit het boek uit de weg ging, zoals de kritiek op het Christendom, viel niet in goede aarde. Fans waren teleurgesteld dat de film zo ver afweek van het boek. Christenen waren boos omdat de film kinderen naar de boeken zouden leiden. Hoewel de film zelf niet anti-Christendom was, zouden de boeken kinderen wel aansporen tot atheïsme. Hoewel de makers er wel van uit gingen dat er sequels zouden komen op de film, kwamen deze er nooit. De film heeft echter wel een Oscar gewonnen voor Beste Visuele Effecten. Dat is tenminste iets.

Fans hoeven echter niet meer bang te zijn dat ze nooit een verfilming van hun favoriete serie zullen meemaken. De BBC en HBO hebben samen een serie gemaakt gebaseerd op de boeken. De eerste teaser trailer is al intens. De serie heeft Dafne Keen (X-23 uit Logan) in de hoofdrol als Lyra. Verder speelt Ruth Wilson Mrs Coulter, James McAvoy zal te zien zijn als Lord Asriel, Clarke Peters als The Master en Lin-Manuel Miranda als Lee Scoresby.

De Trailer

 

In het persbericht wordt het volgende gezegd over de serie: “We wilden fans een klein voorproefje geven van His Dark Materials. Net als met Lyra, zijn er vele werelden om te ontdekken als we dit epische avontuur beginnen.”

Er is een element dat fans meteen zullen missen in de trailer, namelijk de Daemons. De Daemons zijn een fysieke manifestatie van een persoons ware ik in de vorm van een dier. Deze Daemons zijn erg belangrijk in de wereld van His Dark Materials. Het zal even afwachten worden tot de volledige trailer uit komt.

Het tweede seizoen is al in productie. Het eerste seizoen zal bestaan uit acht afleveringen en wordt ergens in 2019 verwacht.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.