De vijf meest traumatische momenten in Disney films

Ah Disney. Als er een studio is die er op uit is om ons een goed gevoel te geven, dan is het Disney wel. Iedereen heeft Disney films gezien en als je een willekeurig persoon vraagt naar zijn of haar filmische herinneringen, dan worden klassieke Disney films vaak genoemd. Als je er bij nadenkt, dan zijn niet alle Disney films even vrolijk. Ja, ze zijn nooit zo donker als de sprookjes waar ze op zijn gebaseerd. Maar toch is het niet altijd koek en ei in Disney films. We willen je niet weer traumatiseren, maar toch hebben we een lijstje gemaakt van de vijf meest traumatische momenten in Disney films. Mochten we volgens jou een moment zijn vergeten, laat het weten in de comments.

1. Bambi’s moeder die vermoord wordt

Dit moment wordt ook wel een van de meest shockerende momenten in de cinematische geschiedenis genoemd. Disney had niet het recht om onze harten zo te breken, en toch deden ze het. Daar zaten we dan als kleine kinderen aan de buis gekluisterd. Niets aan de hand. En halverwege de film werd Bambis moeder bruut vermoord door een jager. Hoewel de dood educatief is, het introduceerde het feit dat ouders ook dood kunnen gaan, was dat misschien toch wel vroeg voor de doelgroep.

2. Mufasa’s dood in de Lion King

Disney vond de dood van Bambi’s moeder niet dramatisch genoeg. In de iconische film De Leeuwenkoning, leek alles goed te gaan. Natuurlijk wisten wij als kijker ook wel dat Scar niet veel goeds in de zin had. Dat hij zijn eigen broer zou vermoorden, dat zagen we dan weer niet aankomen. Het moment dat Mufasa van de rots valt en later roerloos op de grond ligt, is al pijnlijk genoeg, Dat Simba daarna zijn vader smeekt om wakker te worden deed dan ook extra veel pijn. Nog steeds is menig Disney-liefhebber niet over dit moment heen gekomen.

3. Grootje laat Frey achter in Frank & Frey

Hoewel Grootje in de film geen andere keus had, is het nog niet minder droevig dat ze Frey moest achterlaten in het bos. In de film zijn Frank, een jachthond, en Frey, een vos, goede vrienden van elkaar. Ze realiseren zich echter niet dat ze eigenlijk vijanden zijn. Frey heeft geen ouders en woont bij een oude vrouw genaamd Grootje, die voor hem zorgt. Op een avond wordt Frey opgejaagd door Frank en nog een paar honden. Een andere hond van de buurman van Grootje, Chief, raakt gewond. De buurman geeft Frey de schuld en wil hem dood hebben. Vandaar dat Grootje hem met pijn in het hart terug brengt naar het bos. Dat moment alleen al. Kippenvel.

4. De eerste 10 minuten van UP

Up is een ontzettend leuke film, maar die eerste 10 minuten zijn wel een klap in je gezicht. In de eerste paar minuten zien we hoe Carl trouwt met Ellie. Alles lijkt leuk tot ze een miskraam krijgt en ze erachter komen dat ze nooit kinderen zullen krijgen. Ze willen op een droomreis gaan, maar steeds moeten ze geld uitgeven aan andere dingen. Als Carl eindelijk de reis geregeld heeft, het koppel is dan al een stuk ouder, wordt Ellie ziek en sterft ze. Nee, ik moet niet huilen. Er zit alleen iets in mijn oog, dat is alles.

5. Triton neemt Ariëls plek in

Pubers. Ze zorgen voor genoeg grijze haren. Er zijn echter maar weinig pubers die het zo bont maakte als Ariël. Na prins Erik gered te hebben wil ze zo graag dat hij verliefd op haar wordt, dat ze een deal maakt met de kwaadaardige Ursula. Ze heeft benen, maar is haar stem kwijt. Alles gaat mis en uiteindelijk wordt Ariël ontvoerd door Ursula, waarna ze Koning Triton de keus geeft om zijn dochter te redden door zijn leven op te offeren. De koning doet dit en verandert in een poliep. Uiteindelijk komt alles wel weer goed, maar het feit dat Triton zo van zijn dochter houdt dat hij zijn leven voor haar geeft, alleen omdat zij dom is geweest, is een mooi maar tragisch moment.

 

Welk dramatische momenten uit een Disney film staat jou nog bij? Laat het ons weten in de comments.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.