De top 5 beste Marvel films van 2018

2018 was een goed jaar voor Marvel. Ondanks het feit dat Stan Lee helaas overleed, wist de studio met verschillende films indruk te maken op het publiek. Zo zijn we nog steeds niet helemaal hersteld van Infinity War, zijn we nog altijd onder de indruk van Black Panther en was Venom verrassend leuker dan gedacht. Al met al heeft Marvel laten zien dat ze nog altijd aan de top horen wat betreft superheldenfilms. 2019 zal niet veel anders worden. Dan kunnen we onder andere Captain Marvel en Avengers Endgame in de bioscopen verwachten. Voor nu kijken we welke Marvel films zowel de recensenten als het publiek het meeste konden bekoren. We baseren onze lijst op de scores die te vinden zijn op de site Rotten Tomatoes. Pak je bak met popcorn maar vast en zorg ervoor dat je de snap van Thanos overleeft. Let’s go!

5. Venom

Venom is een voorbeeld van een film die slechte kritieken kreeg, maar waarvan het publiek toch toe bleef stromen. Op Rotten Tomatoes heeft Venom een critic score van 28%, maar het publiek geeft de film juist een rating van 84%. Een groot verschil en zo zie je maar dat recensenten ook niet alles weten. Zelf vonden we Venom een erg vermakelijke film. Vooral de dynamiek tussen Eddie Brock en Venom was leuk om te zien. De film zou wel hebben geprofiteerd van een R-rating, maar hey, toch wisten Tom Hardy en de rest van de cast genoeg geld binnen te harken om sequels te verantwoorden. We zijn dus zeker nog niet van de symbiote af.

4. Ant-Man & The Wasp

Laten we eerlijk zijn, Ant Man was een leuke film, maar in het grote Marvel universum was het niet echt een hoogvlieger. Na het zien van de Endgame trailer waren er zelfs veel fans die met een diepe zucht toegaven dat ze de film nu eindelijk moesten gaan kijken. Ant Man & The Wasp is een prima film met veel humor en genoeg actie. Het is tevens ook de eerste Marvel film waarin een heldin in de titel verschijnt. Op Rotten Tomatoes heeft de film een critic score van 88%. Hoger dan Infinity War. Het publiek was echter iets minder enthousiast met een waardering van 78%. Nog steeds prima natuurlijk.

3. Infinity War

We zijn nog altijd getraumatiseerd door Infinity War. Het was een halve finale die het waard was om tien jaar op te wachten. Het duurt nog een paar maanden voordat we kunnen gaan genieten van Avengers Endgame, waarin we eindelijk zien wat er met onze favoriete helden gaat gebeuren. Het zal een emotionele rit worden, maar met fase 4 van de MCU in het vooruitzicht is er in ieder geval genoeg om nog naar uit te kijken. Het is ontzettend knap van de schrijvers en makers van Infinity War dat ze zoveel personages screentime wisten te geven. Vaak voelt een film als deze al snel overvol, maar doordat het universum al tien jaar in de maak is, was er genoeg ruimte om het verhaal te vertellen. De film kreeg een critics score van 83% terwijl maar liefst 91% van het publiek de film een hoge waardering gaf. Vandaar dat Infinity War zich op de derde plaats bevindt.

 

2. Black Panther

Black Panther was revolutionair om een aantal redenen. Het was de eerste superhelden film waar de cast bestond uit voornamelijk donkere acteurs. Alleen Andy Serkis en Martin Freeman waren de uitzondering. Verder zorgde de film ervoor dat meisjes overal weer een aantal heldinnen hadden om tegen op te kijken. Zo werden we geintroduceerd aan de intelligente Shuri en de bad-ass Okoye. Daarnaast had Black Panther een prima verhaal en fantastische visuele effecten waardoor de film een lust was voor het oog. Het is niet verbazingwekkend dat de critics score op Rotten Tomatoes 97% was. Het publiek gaf de film een score van 79%. Volgens ons geheel onterecht, overigens. We kijken in iedere geval uit naar Black Panther 2. 

 

1. Spiderman: Into The Spider Verse

De grote verrassing in het superhelden genre is Spiderman: Into The Spider Verse. Onze recensie komt volgende week online, maar de kritieken die al online staan zijn in ieder geval lovend. De unieke animatie stijl en het verhaal wordt alom geprezen. Verder is het ook fantastisch dat dit keer niet Peter Parker de hoofdpersoon is, maar Miles Moralez, de huidige Spiderman in the comics. Het was voor Sony in ieder geval een prima idee om de rechten van het personage niet geheel aan Marvel terug te geven. Ze hebben met Venom al een goede omzet gedraaid en ook Into The Spider Verse blijft goed scoren. Op Rotten Tomatoes scoort de film 97% waardering van de recensenten en maar liefst een score van 93% van het publiek. Een terechte winnaar.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.