Fotoverslag: Harry Potter Pop-Up Store in Utrecht

Afgelopen weekend waren we in Utrecht voor Dutch Comic Con. Toevallig is er momenteel ook een Harry Potter pop-up store geopened in Hoog Catherijne. We konden het dan ook niet laten om even een kijkje te nemen. Een tijd geleden was er al eens een pop-up store te vinden op Utrecht Centraal. Deze bleef geheel in Potter-stijl 9 3/4 weken open. De huidige winkel in Hoog Catherijne zal ook zo lang open blijven.

De winkel

De winkel zelf is niet te missen. Hoewel je niet zomaar naar binnen kunt gluren, is het vanaf de buitenkant duidelijk dat het om de Harry Potter winkel gaat. De drukte in de winkel zelf was goed te doen. Hier en daar was het wel wat schuifelen, maar dat is begrijpelijk aangezien iedereen toch wil rondkijken. Direct bij binnenkomst zie je een enorme Hagrid en een kleine Harry gemaakt van Lego staan. Het is toch altijd indrukwekkend om te zien dat er met zoiets simpels als een Lego steentje, zoiets moois kan worden gemaakt. Verder was er veel te vinden uit de nieuwe Harry Potter lijn van Lego, zoals het Zweinstein kasteel. Voor ‘slechts’ 500 euro is dat van jou!

Fotoverslag: Harry Potter Pop-Up Store in Utrecht Hoog Catharijne Fotoverslag: Harry Potter Pop-Up Store in Utrecht Hoog Catharijne

Als je verder de winkel in loopt kom je in een soort van doolhof waar alle covers van de Nederlandse boeken op de muren te vinden zijn. Er is ook een prachtige tekening te zien van de Wegisweg uit de geillustreerde editie van de Geheime Kamer. Het is een erg leuk idee en zo heb je toch een beetje dat magische gevoel.

Fotoverslag: Harry Potter Pop-Up Store in Utrecht Hoog Catharijne

Verder waren er in de winkel veel kleine kamertjes te zien waar de sfeer uit de boeken en de films nagemaakt werd. Eerlijk gezegd vonden wij de eerdere winkel op het station meer dat Harry Potter-gevoel uitstralen. Hoewel er duidelijk nagedacht is over de aankleding, misten we toch die speciale Harry Potter sfeer. En dat is jammer.

Fotoverslag: Harry Potter Pop-Up Store in Utrecht Hoog Catharijne Fotoverslag: Harry Potter Pop-Up Store in Utrecht Hoog Catharijne Fotoverslag: Harry Potter Pop-Up Store in Utrecht Hoog Catharijne Fotoverslag: Harry Potter Pop-Up Store in Utrecht Hoog Catharijne

Is de winkel een bezoek waard?

Nadat je alle kamertjes hebt gezien kom je uit in de winkel zelf. Er zijn vooral veel boeken te koop en hier en daar wat merchandise, maar dat viel erg tegen. We schrokken heel erg van de prijzen die gevraagd werden. Een boek dat je op Bol.com kunt bestellen voor iets meer dan 30 euro, was hier 50 euro. Een simpele chocoladekikker, zonder die mooie verpakking, was ook al 6 euro. Naast boeken was er vooral veel Lego te koop. De keuze was dus niet enorm.

Als je toevallig in de buurt bent van Utrecht Centraal/Hoog Catharijne dan is het leuk om een keertje binnen te lopen. Naar onze mening is deze winkel het echter niet waard om speciaal naar toe te gaan. Het mist toch net iets te veel van de magie en voelt net niet aan alsof je in de magische wereld van Harry Potter bent.

De Harry Potter Pop-Up Store is tot en met de eerste week van januari te bezoeken.

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.