Claudia Gray: wie is ze en wat schrijft ze?

Sommige auteurs zie je op elke blog wel een aantal keer voorbij komen (ook bij ons) en andere vind je haast nooit. Ik vond het tijd dat hier verandering in komt! Vandaag zet ik Claudia Gray in het zonnetje. Ik bespreek wie ze is, wat ze heeft geschreven (zowel de vertaalde als de oorspronkelijke titels) en wat mijn persoonlijke favoriet is. Ik hoop dat je hier iets vind wat je aanspreekt en dat Claudia Gray ook een van jouw favoriete auteurs wordt.

Wie is Claudia Gray?

Claudia Gray is een Amerikaanse YA-auteur die vooral paranormale boeken vol romantiek schrijft. Schrijven is haar fulltime baan, wat een droom is die uitkomt. Claudia’s echte naam is Amy Vincent, maar die naam gebruikt ze niet op haar boeken. Het zou natuurlijk wel spannend zijn om hier een heel mysterieuze reden aan te hangen, maar niets is minder waar. Ze vond het gewoon tof om een keer haar eigen naam te kunnen kiezen! Op die manier weet je ook eens hoe het zou zijn met een andere naam. Ze woont in een enorm honderd jaar oud huis in New Orleans. En het mooiste van alles: het is helemaal paars!  Claudia Gray is actief op TwitterTumblrPinterestGoodReads. Op deze platforms houdt ze je bij over haar nieuwe releases, haar schrijfsels en haar persoonlijke kijk op de wereld. Genoeg te ontdekken dus!

De boeken van Claudia Gray

De Vuurvogel-trilogie

In januari 2016 kwam de vertaling van Duizend Stukjes van Jou uit: het eerste deel van de vuurvogel-trilogie. Deze YA sciencefiction-serie zit vol met wetenschappelijke informatie, waardoor het voor een leek best moeilijk te volgen zou kunnen zijn. Dit valt daarentegen hartstikke mee! Zelf weet ik helemaal niets van wetenschap, maar ik kon alles prima volgen. Het hoofdpersonage weet er namelijk ook niet veel van, dus alles wordt heel duidelijk aan haar (en dus aan ons) uitgelegd. Liefde en kunst komen veel terug in het boek, wat er ook voor zorgt dat er wat meer diepte in het verhaal zit.

Claudia Gray: wie is ze en wat schrijft ze?

De flaptekst van deel 1: Duizend Stukjes van Jou

De ouders van Marguerite Caine zijn beroemde baanbrekende wetenschappers. Hun laatste uitvinding? De Vuurvogel, een apparaatje waarmee je tussen verschillende dimensies kunt reizen en het lichaam kunt overnemen van je andere ik in een parallel universum. Het klinkt als sciencefiction, maar voor Marguerite is het realiteit. Helemaal wanneer haar vader wordt vermoord en de moordenaar – de briljante onderzoeksassistent Paul – naar een andere dimensie vlucht. Ze twijfelt geen moment en gaat achter hem aan… In de dimensies waarin ze terechtkomt – futuristisch Londen, keizerlijk Rusland, een wereld die grotendeels onder water staat – komt ze verschillende versies tegen van Paul en gaat ze steeds sterker in zijn onschuld geloven. Stukje bij beetje ontdekt ze dat de waarheid over haar vaders dood beangstigender is dan ze ooit had kunnen denken…

 

De Spellcaster-trilogie

De tweede serie die vertaald is van Claudia Gray is de Spellcaster-trilogie. Het eerste deel verscheen in september 2017. Voor alle liefhebbers van magie zijn deze boeken spot on: heksen, vloeken, demonen, wat wil je nog meer? Ook bij deze serie moet de hoofdpersoon nog veel leren, waardoor je als lezer heel geleidelijk aan wordt meegenomen in de wereld van de magie.

De flaptekst van deel 1: Zwartspreuk

Nadia stamt af van heksen. De magische krachten die ze heeft, worden overgebracht van moeder op dochter, maar wanneer haar moeder van de ene op de andere dag vertrekt en haar gezin achterlaat, is Nadia nog maar half ingewijd in de magie. En dat terwijl ze die krachten al snel hard nodig heeft! Om een nieuwe start te maken, gaan Nadia en haar vader verhuizen, maar zodra ze hun nieuwe woonplaats in rijden, voelt ze dat er iets mis is. Het is overduidelijk voor haar dat er duistere krachten aan het werk zijn in Captive’s Sound, maar hoe kan zij er in haar eentje iets aan doen? Dan krijgt ze gelukkig hulp van een knappe, geheimzinnige jongen, die beweert dat er een vloek op zijn familie rust…

 

De Evernight-serie

Claudia Gray: wie is ze en wat schrijft ze?Deze serie is helaas niet vertaald, en de boeken die hierna volgen ook niet. In mei 2008 kwam het eerste boek uit. Uiteindelijk zijn er van deze serie vijf boeken verschenen. In dit boek gaat het om een vampierenschool en haar leerlingen, waarbij Bianca centraal staat. Het schoolelement zorgt hier wederom voor een duidelijk beeld bij de lezer, helemaal in de stijl van Claudia Gray dus.

De flaptekst van deel 1: Evernight

While attending Evernight Academy, a school for vampires, Bianca is certain that she is different from the rest, but when she falls hard for an outsider who eventually reveals that he is a vampire hunter out to destroy her kind, Bianca must decide where her loyalties lie.

 

Fateful

Fateful, uitgekomen in 2011, is het (tot nu toe) enige losstaande boek van Claudia Gray. Het verhaal is een paranormaal avontuur vol romantiek en plotselinge wendingen. Het speelt zich af op de Titanic, wat meteen een spannende sfeer neerzet. We weten natuurlijk allemaal hoe het daarmee afliep…Claudia Gray: wie is ze en wat schrijft ze?

De flaptekst van Fateful

A tragic tale of falling in love aboard the Titanic as heroine, Tess, discovers darker secrets lying beneath the doomed crossing… and a hidden brotherhood threatens to tear her lover from her forever.

The RMS Titanic is the most luxurious ship ever built, but for eighteen-year-old Tess Davies it’s a prison. Travelling as a maid for the family she has served for years, Tess is trapped in their employ amid painful memories and family secrets. When she meets Alec, a handsome upper class passenger, Tess falls helplessly in love. But Alec has secrets of his own… and soon Tess is entangled in a dangerous game. A sinister brotherhood that will do anything to induct Alec into their mystical order has followed him onboard. And Tess is now their most powerful pawn. Tess and Alec fight the dark forces threatening to tear them apart, never realising that they will have to face an even greater peril before the journey is over… 

De Star Wars-verhalen

In mei 2015 kwam het eerste Star Wars-boek van Claudia Gray uit. Daarna kwamen er nog drie en dat zijn waarschijnlijk nog niet de laatsten. Voor de echte Star Wars-fan zijn deze boeken perfect: de karakters komen nog meer tot leven en er zijn meer verhalen om van te genieten. De verhalen spelen zich af in hetzelfde universum en vinden plaats voor, tijdens en na de verschillende films.

De flaptekst van deel 1: Star Wars – Lost Stars

The Empire can be seductive, particularly if you’re an aspiring young pilot… Thane Kyrell and Ciena Ree both know this very well when they enroll Imperial Academy, eager to pursue their dreams. When Thane discovers the darker side of the Empire, though, and defects to the Rebellion, the pair’s lifelong friendship will be put to the ultimate test. Will Thane and Kyrell’s relationship — or even they themselves — survive this galactic conflict…

De Constellation-trilogie

Deze trilogie uit 2017 is perfect voor de fans van Divergent. Het is een dystoptisch science-fiction verhaal, vol met actie en liefde. Planeet Aarde staat op het punt om te vergaan, een ideale setting voor een tof avontuur. Het speciale sausje van Claudia Gray zorgt ervoor dat ook deze serie er een is om van te genieten.Claudia Gray: wie is ze en wat schrijft ze?

De flaptekst van deel 1: Defy the Stars

Noemi is a young and fearless soldier of Genesis, a colony planet of a dying Earth. But the citizens of Genesis are rising up – they know that Earth’s settlers will only destroy this planet the way they destroyed their own. And so a terrible war has begun.

When Noemi meets Abel, one of Earth’s robotic mech warriors, she realizes that Abel himself may provide the key to Genesis’ salvation. Abel is bound by his programming to obey her – even though her plan could result in his destruction. But Abel is no ordinary mech. He’s a unique prototype, one with greater intelligence, skill and strength than any other. More than that, he has begun to develop emotions, a personality and even dreams. Noemi begins to realise that if Abel is less than human, he is more than a machine. If she destroys him, is it murder? And can a cold-blooded murder be redeemed by the protection of a world?

Stranded together in space, they go on a whirlwind adventure through Earth’s various colony worlds, alongside the countless Vagabonds who have given up planetary life altogether and sail forever between the stars. Each step brings them closer – both to each other and to the terrible decision Noemi will have to make about her world’s fate, and Abel’s.

Mijn favoriete boek van Claudia Gray

Hoewel ik de Engelse boeken niet allemaal heb gelezen, ben ik wel ontzettend fan van deze auteur. Het eerste boek dat ik heb gelezen van alle bovenstaande was Duizend Stukjes van Jou. Deze serie heeft mij laten zien hoe cool het science-fiction genre is. Daarom denk ik dat dit mijn favoriete boek is van Claudia Gray. Op het moment ben ik bezig met het afronden van de Spellcaster-trilogie, waar ik ook ontzettend van geniet. Ik hoop dat het einde een knaller wordt! Zodra ik deze serie uit heb, wil ik verder gaan met de Engelse boeken. Vooral Fateful spreekt mij aan, net als de Constellation-trilogie. Ik ben benieuwd wat ik hiervan ga vinden!

Welke boeken heb jij al gelezen? En welke staan er op jouw TBR? Laat het weten in de reacties!

Laat een reactie achter

Imke

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.