Recensie: Servant op Apple TV+ is spannend maar vreemd

Iedereen en diens buurman heeft momenteel wel een abonnement op Netflix, Disney+ of Amazon Prime. Er is echter nog een streaming service, maar die is op dit moment minder bekend en niet vaak in het nieuws/op social media. Apple heeft namelijk ook een eigen dienst: Apple TV+. En dat terwijl er best wel toffe content te vinden is. The Morning Show, The Banker, Mythic Quest en binnenkort Defending Jacob. Ook te vinden op Apple TV+ is Servant, een serie geproduceerd door M. Night Shyamalan. Haalt Servant het niveau van The Sixth Sense, of is het meer een After Earth?

Heb je onlangs een Apple product gekocht? Dan krijg je maar liefst een jaar lang Apple TV+. Anders kost het je €4,99 per maand.

Waar gaat Servant over?

Eigenlijk is dit een serie waar je zo min mogelijk over moet weten voordat je het gaat kijken. Zelfs het zien van de trailer is al te veel, dus probeer hier blind in te gaan. Omdat dat natuurlijk heel moeilijk is, hier een zeer beknopte synopsis waar je het mee zal moeten doen:

Het echtpaar Sean en Dorothy Turner heeft onlangs iets dramatisch meegemaakt. Om hun leven weer op te pakken, huren ze een nanny in, de voor hen onbekende Leanne. Er lijkt iets geks aan de hand met Leanne, en Sean heeft zo zijn twijfels over het meisje. En wat is er aan de hand met baby Jericho?

Als je de trailer toch al hebt gekeken, dan weet je al meteen een stuk meer. Op zich prima, maar deze serie zit vol met ‘waaaaat de fuck’ scènes zoals je wel van Shyamalan gewend bent. Het is echt leuker om hier weinig van te weten voordat je het aan zet. Ook een fijne afwisseling: de afleveringen van Servant duren slechts ruim een half uur, in plaats van drie kwartier of langer. Daarom heb je deze serie binnen no time gezien.

Topcast

Recensie: Servant op Apple TV+ is spannend maar vreemd

Een serie valt of staat natuurlijk met de acteurs. In het geval van Servant zit dat wel goed. Dit is geen grote ensemble show, er zijn maar een paar hoofdrollen en ook niet superveel bijrollen. Dat houdt het geheel lekker klein. Toby Kebbell en Lauren Ambrose spelen het getroebleerde echtpaar. Beide acteurs hebben al best wat rollen op hun naam staan, maar nog niet die ene grote rol. Waarschijnlijk krijgen ze dankzij Servant, terecht, wat meer bekendheid. Nanny Leanne wordt gespeeld door Nell Tiger Free, die we vooral kennen als Myrcella Baratheon uit Game of Thrones. In Servant speelt ze een compleet andere rol en ze doet dat echt perfect. Leanne is mysterieus en creepy en als kijker weet je eigenlijk net zo veel over haar als haar werkgevers.

De grootste naam in de cast is natuurlijk Rupert Grint, Ron uit de Harry Potter films. Hij speelt Julian, de broer van Dorothy. Julian en zijn zwager Sean zijn de twee die er achter willen komen wat er aan de hand is met Leanne, want iets klopt er niet. Maar wat? Het is fijn om Grint weer eens te zien, en dit keer met een (geslaagd) Amerikaans accent. Het is lastig te zeggen wie van deze vier personages het interessantst is, want allemaal hebben ze hun eigen pluspunten. Dorothy is té perky en vrolijk, Sean is stug en een realist, Julian is gejaagd en doortastend en Leanne… Ja, wie is Leanne eigenlijk?

Bingen maar!

Recensie: Servant op Apple TV+ is spannend maar vreemd

Met maar tien afleveringen en een mysterie dat zich steeds verder ontrafelt, is dit een serie die je snel kijkt. Zeker nu je toch weinig anders te doen hebt dan televisie kijken en lezen. Servant wordt aangekondigd als horrorserie, maar heel veel horror zit er niet in. Het is vooral de creepy sfeer, maar je hoeft geen blood & gore te verwachten, of iemand die ‘dead people’ ziet. Alles zit hem in de vaagheid van het verhaal en de personages. Er staan twee vragen centraal: wat is er precies voor dramatisch iets gebeurd bij het echtpaar, en wie de fuck is Leanne? Of je antwoord krijgt op die vragen? Dat zeggen we natuurlijk niet!

Servant is heerlijk om snel weg te kijken, maar: de serie ontspoort lichtelijk aan het einde. Zonder iets weg te geven was de laatste aflevering echt too much. Deze tiende aflevering leek ook niet in één lijn met de andere negen te staan. Dat geeft aan het einde wel een wrang gevoel, dit is niet het einde dat de kijker verdient. Wel staat de deur nu wagenwijd open voor een eventueel seizoen twee. Of die er komt, is nog niet bekend gemaakt, dus dat is even afwachten. Gezien de serie goede reviews krijgt, is de kans wel groot. Hopelijk blijft de creepy sfeer en wordt het niet nog vager dan die laatste aflevering.

Servant

Lekker creepy
4

Cast

4.5/5

Plot

3.5/5

Sfeer

4.0/5

Goed

  • Fantastische cast
  • Fijn veel 'HUH' momenten
  • Bingewaardig

Niet zo

  • Ontspoort richting het einde

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.