Recensie: Never Have I Ever is een serie van topkwaliteit

Netflix heeft een aantal topkwaliteit series en films die ons tijdens deze lockdown bezig houden. Er is laatst een ontzettend goede serie aan de streamingdienst toegevoegd. Never Have I Ever is een tienerserie. En ja, het gaat over een tienermeisje die helemaal in de ban is van de knapste jongen van de school. Toch is deze serie net iets anders dan al die andere tienerseries die we gewend zijn en juist op een enorm positieve manier. De serie is gemaakt door Mindy Kaling, wiens eigen ervaringen als tiener de inspiratie vormden voor Never Have I Ever.

Waar gaat Never Have I Ever over?

Devi is een Indiaas-Amerikaans tienermeisje wiens leven op z’n kop komt te staan na de onverwachte dood van haar vader. Ze is daardoor zo in shock dat ze drie maanden niet kan lopen. Op miraculeuze wijze wordt ze beter, nadat ze de knapste jongen van de school, Paxton, op een parkeerplaats ziet. Daarmee zijn haar problemen echter nog niet opgelost. Devi en haar twee vriendinnen zijn losers. Daar wil Devi verandering in brengen, wat vaak grote consequenties heeft voor haarzelf, haar vrienden en haar familie.

Oprecht een diverse serie

Never Have I Ever is een geslaagde serie omdat het behalve grappig, ook oprecht ontroerend is. De serie gaat over meer dan alleen een tienermeisje die voor het eerst seks wil hebben. De serie weet ook op gevoelige wijze het onderwerp van rouw te behandelen en hoe iedereen daar verschillend mee om gaat. Niet alleen wat betreft de dood van een familielid. Zo is er een personage wiens ouders super rijk zijn, maar nooit tijd voor hem hebben. Hij probeert het te doen lijken alsof hij in een droomwereld leeft, maar eigenlijk is hij enorm eenzaam. Of het personage dat moet trouwen met een jongen gekozen door haar ouders, terwijl ze eigenlijk liever zelf kiest met wie ze date. Ook een gevoelig onderwerp in de serie is de moeilijke relatie tussen Devi en haar moeder. Alles is zo goed uitgewerkt dat het echt een gevoelige snaar raakt en je bij de laatste aflevering zeker een traantje moet wegpinken.

Daarnaast is er veel diversiteit in Never Have I Ever. Behalve het feit dat de hoofdrolspeelster uit India afkomstig is, hebben veel personages een diverse achtergrond. Een grote verhaallijn draait bijvoorbeeld om Devi’s beste vriendin Fabiola, die moeite heeft om uit de kast te komen. Ook dit wordt op een respectvolle wijze uitgebeeld. Het helpt dat de serie een zeer talentvolle cast heeft, die deze personages allemaal overtuigend tot leven weten te brengen.

Is er dan niets minder aan deze serie? Ach, de romantiek is zeer voorspelbaar en het is niet echt geloofwaardig dat Paxton een tiener is (de acteur die hem speelt is 29). Toch is dat slechts een klein minpuntje waardoor je je niet moet laten weerhouden om de serie te gaan kijken.

Conclusie

De afleveringen zijn maar 30 minuten per keer, dus voor je het weet heb je het hele eerste seizoen achter de rug. Never Have I Ever heeft een beetje dezelfde toon als Sex Education. De serie is grappig, ontroerend en vermakelijk. Ideaal dus om te bingewatchen!

Never Have I Ever is nu te zien op Netflix.

 

Never Have I Ever

4.2

Verhaal

4.0/5

Cast

4.8/5

Humor

4.0/5

Diversiteit

4.3/5

Drama

4.0/5

Goed

  • Mooie verhaallijnen
  • Goede cast
  • Veel diversiteit
  • Grappig

Niet zo

  • Hier en daar voorspelbaar

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.